Şimdi Ara

HDMİ mı ? Component HDTV mi ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende 32'' lcd var. hdmi'danmı bağlamak lazım HDTV kablolardanmı ? bide HDMİ takınca tv'den ses gelio. ama hdtv kablolarda krımızı ve beyaz ses girişleri için kolona takabiliorm. hdmi'da bu özellik yok yani tv'den alıorm direk. bide hdtv'nin xboxa girişi gibi bi kablo var xboxın kndine özel sadece kırmızı ve beyaz ses girişleri çkıo dışarı onlara baalıosn kolonları... Şimdi HDMİ ve O xboxın kırmızı beyaz kablolu grişini taksam xbox'ta sorun olrmu fazla yük vs gibi...

Dediim kablo bu... Yoksa bu HDMİ'lar için kolonlara sesi vermek için olan bişeymi :S

HDMİ mı ? Component  HDTV mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.marvel -- 16 Kasım 2007; 22:41:15 >

• tabiki hdmi düüşünmen hata ...hele bide tv iyise ve hdmi özellikleri yazılım olarakta yeterli ise süper görüntü alırsın elitim hdmi dan samsung tv ye bağlı ve muazzam..
  • Vga ile hdmi arasında nasıl bir kalite farkı var bu konuda bilgisizim de.
    Ne bileyim yani çözünürlük aynı olduktan sonra ne kadar farkediyor ? Örnek olarak Dvi - Analog verebilirsiniz belki de ne bileyim :).
  • quote:

Orjinalden alıntı: cause_of_death

Vga ile hdmi arasında nasıl bir kalite farkı var bu konuda bilgisizim de.
    Ne bileyim yani çözünürlük aynı olduktan sonra ne kadar farkediyor ? Örnek olarak Dvi - Analog verebilirsiniz belki de ne bileyim :).

1.olarak renkler farkediyor kalite olarak şöyle sıralıyım vga ,comp ,hdmi die gider liste...

2.olarak tv de kenar düzeltme vs gibi özellikler var ise hdmi ile gelir ve yazılardan tutunda kırık noktalara kadar yumuşatma uygularsınız tvnize mis gibi olur görüntü.

sonuç hertürlü hdmi yani...ama vga ve comp yeterlidir her insan anlarmı bu farkı cevap HAYIR.. oyun oynamak diilde en ince ayrıntısına dalan arkadaşlar için önemlidir..(oyun oynamayı unutur bazı arkadaşlar bu yüzden ) örn ben

comp tan sonra hdmi a geçince (özellikle yazılar olsun )başka bir boyut kazanıyor ...renkler de tabiki comp cok yeterli ama hdmi hertürlü daha güzel görüntü veriyor kanıtlanmış birşey bu , öle söliyim...

TARTIŞMASIZ

hdmi elit + samsung veya sony bravia engine HDTV ...benim favorilerim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meroboy -- 17 Kasım 2007; 4:05:56 >

• Tartışmasız besbellidir hdminin vgadan farkı.Renk ve kırılma detaylarını bir kenara bırakacak olursak dahi vgada soluk hdmide ise görüntüler canlıdır.Nasıl yazıya dökeceyimi tam olarak bilemiyorum fakat şöyle diyebilirim vgada sanki ekranın önünde saydam hafif puslu bir cam varmış gibidir görüntü hdmide ise tüm detaylar ön planda canlılık,keskinlik ve renk yoğunluğu en ileri düzeydedir.Bu arada diyer sorunuda cevaplayayım.Elite version xbox360lardan çıkan sesi hem optik digital hemde normal analog amplifikatörlere bağlayabilmen için gereken kablodur resimde gösterdiğin kablo.Zaten bu kablonun amacı harici bir amplifikatöre bağlayabilmen içindir konsolu.Hiçbir sakıncası yok gönül rahatlığıyla bağlayabilirsin.Bu kırmızı ve beyaz çıkışa amplifikatör bağlaman xbo360ı miligram bile zorlamaz.Zorlasa zorlasa amflifikatörünü vede kolonlarını zorlar.Sen en iyisi amflifikatörünü düşün xbox360ı deyil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurmurat360x -- 17 Kasım 2007; 8:57:07 >

• hdmi çıkışı yokki senin cihazın. direk hdmi çıkışı olması lazım. hdmi çıkışından hdmi kablo ile tv ne bağlayıp işi bitereceksin. ses için ayrı bir sisteme gerek yok normalde.
  • quote:

Orjinalden alıntı: darkd66

hdmi çıkışı yokki senin cihazın. direk hdmi çıkışı olması lazım. hdmi çıkışından hdmi kablo ile tv ne bağlayıp işi bitereceksin. ses için ayrı bir sisteme gerek yok normalde.
    Kardeş hdmi çıkışı arkadaşın xbox360 elitinin üzerinde görüntüsünü verdiği kabloda deyil.Arkadaş zaten 360ının üzerindeki çıkıştan hdmi kablo ile tvsinden ses alabiliyor ama o tvsinden gelen bu sesi deyil harici amplifikatör ve kolonlarından ses almak istiyor.Bu iş için elinde her tür malzemede var esasında(resimde gösterdiği kablo)ama arkadaş 360ı bu kabloya bağlamaya çekiniyor.Sebebine gelince 360ıma acaba extra bir yük yüklemiş olurmuyum bu bağlantıyı yapınca diyerekten çekiniyor.Ama kendisine bu kabloyu gönül rahatlığı ile amplifikatörüne bağlamasını bunda hiçbir sakınca olmadığını söyledim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bende hdmi çıkışlı elite var, hdmi dan bağladığımda görüntüdeki keskinlik abarmış gibi kırıklar ortaya çıkıyor. konsol ayarlarından 720p yapıyorum, diğer çözünürlüklerde de denedim sonuç aynı. Tv üzerinden keskinlik gibi ayarlar sıfırda ve tabiki tv Hd ready bir LCD Tv.. Böyle olunca tekrar Component ten bağladım. Component te 720p de görüntü harika. Hdmi çıkış alıp kullanan varsa söylesin aynı problem onlardada varmı bilelim?
  • özkan elektronikteki fatih abide hdmi den memnun olmadığını söylüyor. onda 1080p sony w serisi tv var ve hdmi yerine komponentten bağlıyor.
  • Evet az önce konuştum bende.. Hdmi çıkış kötü dedi banada, komedi durum microsoft açısından ve üzücü..
  • en kralı compenent o zaman.
  • bende elit var ;eliti bağlantı kablosunun bir ucu hdmı direk elite bağlı diğer ucu dv-ı lcd monitöre bağlı ;
    sizce vga'dan dahamı iyi görüntü verir;
    cevaplarsanız sevinirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Waves

Evet az önce konuştum bende.. Hdmi çıkış kötü dedi banada, komedi durum microsoft açısından ve üzücü..
    Üzülmene gerek yok kardeş.Çünkü hdminin componentten daha iyi olduğuna emin olabilirsin.Her hdmi girişli tv acaba ne kadar hdtv dir bu sözlerden sonra tartışmak gerekecek mecburen.Neden ben reklam gibi olmasın ama pioneer pdp-506xde plazmamda hdmi daha mükemmel görüntü alıyorum (1080i)yine soruyorum peki neden? benq fp 241vw monitörümdede hdmi daha mükemmel görüntü alıyorum(1080p)bu işte bir iş var ama ne?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ugurmurat360x

quote:

Orjinalden alıntı: Waves

Evet az önce konuştum bende.. Hdmi çıkış kötü dedi banada, komedi durum microsoft açısından ve üzücü..
    Üzülmene gerek yok kardeş.Çünkü hdminin componentten daha iyi olduğuna emin olabilirsin.Her hdmi girişli tv acaba ne kadar hdtv dir bu sözlerden sonra tartışmak gerekecek mecburen.Neden ben reklam gibi olmasın ama pioneer pdp-506xde plazmamda hdmi daha mükemmel görüntü alıyorum (1080i)yine soruyorum peki neden? benq fp 241vw monitörümdede hdmi daha mükemmel görüntü alıyorum(1080p)bu işte bir iş var ama ne?

Hdmi bağlantının daha iyi olması gerektiğini biliyorum ama neden kötü gösteriyor? Sadece benim tv değil fatih n dükkandaki Sony Tv dede aynı sorun var. Sende de xbox elite var ve hdmi dan bağlıyorsun ve görüntü mükemmel öylemi yani?

• quote:

Orjinalden alıntı: meroboy

quote:

Orjinalden alıntı: cause_of_death

Vga ile hdmi arasında nasıl bir kalite farkı var bu konuda bilgisizim de.

sonuç hertürlü hdmi yani...ama vga ve comp yeterlidir her insan anlarmı bu farkı cevap HAYIR.. oyun oynamak diilde en ince ayrıntısına dalan arkadaşlar için önemlidir..(oyun oynamayı unutur bazı arkadaşlar bu yüzden ) örn ben

Arkadaşım sen zaten HDMI ile Component arasındaki farkı algılayabilecek kadar dikkat ediyorsan ayrıntılara, yani bu ayrıntıların çok önemli olmasını, detaylı olmasını istiyorsan neden konsol kullanıyorsun? Bu kadar abartı detaya dikkat edenler için PC en iyisi, en gereklisidir. Ha o kadar detaya dikkat etmem diyorsan HDMI ile Component rasındaki farkı zaten görmezsin. Ki ben dikkat ettiğim halde göremedim fark HDMI ile Component arasında.

Hem HDMI ile Component arasındaki detayı görebilecek kadar görüntüye, ayrıntıya önem vermek, hem de konsolda AA eksiklikleriyle AF eksiklikleriyle oyun oynamak.. ilginç.

HDMI ve Component tabii ki VGA dan kaliteli veriyor görüntüyü, doğal birşey, renk farkı çattadanak diye belli oluyor zaten. HDMI ile Component arasında ise görülmesi çok çok zor farklar var. Ki bence bu fark en çok monitörlerde görülür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 17 Kasım 2007; 21:04:01 >

• hacı hdmi ile bağla sora test et yazılar bile netleşiyo ezbere yorum yapmayın..
  • quote:

Orjinalden alıntı: meroboy

hacı hdmi ile bağla sora test et yazılar bile netleşiyo ezbere yorum yapmayın..

+1905
  • hdmi ve compenentle deneme şansım oldu ikisi arasındaki en belirgin fark kırılmanın baya bir düşmesi oldu sıfıra yakın compenentle hdmi arasındaki farkı anlamassınız diyenler öncelikle test etsin
  • Eğer cihazın HDMI destekliyorsa tabii ki de HDMI.

Ama taktığın cihazın HDMI çıkışı olması lazım.

Ve aradaki farkın belirgin olması için HDTV nin kaliteli olması gerek.

HDMI böle mini usb (b) nin uzunu ve daha kalını gibi oluyor hdmi lar

Edit:imlâ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Krothu -- 13 Aralık 2007; 16:48:28 >
  • ben hdmi kabloyla xboxımı kullanıyorum ve samsung tv tabiki.sonuç harika hdmi tabiki
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.