Şimdi Ara

Hdmi ile hoparlör kullanma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba elimde eski bir hoparlör ile 2 adet hdmi kablosu var ve bu hoparlörü
    Pc ile kullanmak istiyorum pcde widows ve ubuntu18.04 kurulu , kablo bağlantısını nasıl yapmalıyım
    (Elimde aux kablosu da vardı fakat cızırtı yapıyordu)
    Ekran kartım rx590 armor 2 hdmi çıkışı var
    Monitörum philips 2 adet hdmi bir adet aux çıkışı var
    Hoparlör samsung marka fakat modelini bilmiyorum .
    ilgili resimler
    Hoparlörün üstünde iki adet hdmi var biri hdmi in diğeri hdmi out
    Hdmi ile hoparlör kullanma Hdmi ile hoparlör kullanma Hdmi ile hoparlör kullanma

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Ekran kartından HDMI ile ses aktarabilirsin. Anakartın Optik ses çıkışı varsa onunla da aktarabiirsin. Kaliteli bir 3.5 kablo ile AUX'tan aktarabilirsin.
  • V1CT0RY kullanıcısına yanıt
    Ekran kartından hoparlörün hdmi in girişine kablo takacağım ve ekran kartını bir adet hdmi ile monitöre bağlayacağım doğru mu anladım

• Ekran kartının OUT'undan hoparlörün IN'ine, hoparlörün OUT'undan monitörün IN'ına. Sonrada ses çıkışı olarak HDMI olanı seçerseniz ses alabilirsiniz.
  • AnacoN kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz gibi yaptım fakat monitöre görüntü gelmedi
    Ubuntunun açılış ekranındaki gibi mor oldu ondan sonra video sinyalı yok deyip uykuya geçti

• Hoparlörün HDMI köprüsünün çalıştığından emin misiniz? Evdeki TV'yi monitör yerine kullanarak dener misiniz? Ayrıca sistem boot ettiğinde BIOS ekranına görüntü gelip ubuntu ekranında mı gidiyor?
  • AnacoN kullanıcısına yanıt
    Bios ekranı gözükmüyor sadece yaklaşık 1 saniyeliğine mor olup video sinyali yok diyor
    Hoparlorun hdmi giriş ve çıkışları çalışıyor çünkü giriş ve çıkış çalışmazsa ilk baştaki mor ekran gelmez
    Dediğim gibi mor ekran geliyor fakat masaüstünü göremiyorum
    Direk ekran kartından bir kablo monitöre bir kablo da hoparlöre çekince görüntü geliyor fakat bu seferde ses çıkışı veremiyorum hoparlörü monitor olarak görüyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Mor ekran ve sonrasında görüntünün gitmesinin nedeni bence hoparlörünüz ile alakalı. Ya arızalı ya da hoparlörün HDMI çıkışı sizin monitörünüzün çözünürlük ve Hz değerleri ile uyumlu olmayabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-4A051EBB6

Bios ekranı gözükmüyor sadece yaklaşık 1 saniyeliğine mor olup video sinyali yok diyor
    Hoparlorun hdmi giriş ve çıkışları çalışıyor çünkü giriş ve çıkış çalışmazsa ilk baştaki mor ekran gelmez
    Dediğim gibi mor ekran geliyor fakat masaüstünü göremiyorum
    Direk ekran kartından bir kablo monitöre bir kablo da hoparlöre çekince görüntü geliyor fakat bu seferde ses çıkışı veremiyorum hoparlörü monitor olarak görüyor
    Hocam hoparlörü monitör olarak görmesi normal. Siz ses ayarlarından geçerli aygıtı onu yapın ses gelir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.