Şimdi Ara

HDMI ile hem PC hemde TV den ses almak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
4.950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

bilgisayarımda 6 adet micro hdmi çıkışı bulunuyor.
    bu çıkışlardan bitanesi monitöre diğeride tv ye bağlı.

bağlantılar, monitör bağlantısı 1metrelik microhdmi-hdmi kablo ile yapıldı tv ise 5metrelik hdmi-hdmi kablo ve microhdmi-hdmi ile sağlandı.

masaüstü görüntüleme modum her iki ekranda da yineleme olarak yapılandırdım yani her iki ekranda da aynı görüntü.

sıkıntım, bu şekilde kullanırken yalnızca monitörden ses geliyor, tv den ses gelmiyor ancak monitörün bağlantısını kesince tv den ses öyle geliyor.

windowsun ses düzeyi karıştırıcında ve ses aygıtlarında değişik denemeler yaptım hiçbir şekilde amacıma ulaşamadım.

ben hem tv den hemde monitörden aynı anda ses almak istiyorum, bunu nasıl yapabilirim?

• evet çözümleri bekliyorum :)
  • kimse cevap vermemiş..
  • ????????????????????????
  • StaNOnE kullanıcısına yanıt
    Öncelikle 6 adet hdmi çıkışı olan bir Pc'yi muhtemelen daha önce birçok kişi duymamıştır. Bu sebeple öneri gelmemesi gayet normal.

Windows üzerinde varsayılan ses aygıtının seçildiği sayfanın ve bu 6 adet hdmi çıkışın görüntüsünü paylaşabilirseniz fikir yürütmek daha kolay olacaktır.

Bu arada bildiğiniz gibi Windows sadece bir aygıttan ses çıkışına imkan tanıyor. Tahminime göre bu 6 adet hdmi çıkışı tek bir ses aygıtı olarak görüyor ve ilk bağlantının yapıldığı cihaza sesi aktarıyordur. Bunun için çözüm olarak bir tane kaliteli hdmi çoklayıcı alıp pc'deki tek bir hdmi çıkışını klonlayıp hem sesi hem de görüntüyü her iki monitör ve Tv'ye aktarabilirsiniz.

Ama bunun için 250 tl civarında bir fiyatı olan düzgün bir çoklayıcı lazım. 50-60 tl'ye satılan hdmi splitter'lar bu konuda başarısız oluyor. Kendim de buna benzer bir arayışa girmiştim ama ucuz olanlar çözüm olmayınca vazgeçip bir cihaza dvi ile bağlantı yapmıştım.

Pahalı ve düzgün hdmi splitter için forumda radyo nickli Atilla beyin kullandığı bir cihaz vardı. Kendisini konudan haberdar ediyorum. En azından elindeki hdmi splitter cihaz dediğim çözümü sağlıyor mu haber verebilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Atilla bey, sizin hdmi splitter aklıma geldiği için sizi de haberdar edeyim dedim.

Selamlar

• quote:

Orijinalden alıntı: StaNOnE

merhaba arkadaşlar,

bilgisayarımda 6 adet micro hdmi çıkışı bulunuyor.
    bu çıkışlardan bitanesi monitöre diğeride tv ye bağlı.

bağlantılar, monitör bağlantısı 1metrelik microhdmi-hdmi kablo ile yapıldı tv ise 5metrelik hdmi-hdmi kablo ve microhdmi-hdmi ile sağlandı.

masaüstü görüntüleme modum her iki ekranda da yineleme olarak yapılandırdım yani her iki ekranda da aynı görüntü.

sıkıntım, bu şekilde kullanırken yalnızca monitörden ses geliyor, tv den ses gelmiyor ancak monitörün bağlantısını kesince tv den ses öyle geliyor.

windowsun ses düzeyi karıştırıcında ve ses aygıtlarında değişik denemeler yaptım hiçbir şekilde amacıma ulaşamadım.

ben hem tv den hemde monitörden aynı anda ses almak istiyorum, bunu nasıl yapabilirim?

http://www.netsiparis.com/ds-41300-digitus-2-039-li-hdmi-video-coklayici-2-port-hdmi-video-splitter-225mhz-hdmi-1-3b-uyumlu-maksimum-cozunurluk-1080i-ve-1080p

Selamünalyeküm akadaşlar

Ben yukarıdaki cihazı kullanıyorum. Özellikleri linkte var. Ben istediğim zamam tv'den, istediğimde projeksiyondan görüntü almak için kullanıyorum bunu. Benzrlerine göre biraz pahalı ama görevini iyi yapıyor. Bir sıkıkıntı yaşamadım.

Bu arada hecolar nasıl Onur? Memnunsundur inşallah?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ***radyo*** * kullanıcısına yanıt
    Heco'lar iyi valla Atilla bey, ellerinizden öper şu aralar gayet memnunum. İlk aldığımda tizler bazı şarkılarda tısss tısss gibi geliyordu ama piştikçe bu durum azaldı. Özellikle pure Audio modunda herhangi bir ayar yapmadan müzik dinlemek gayet keyifli oldu. Victa 601'den sonra gayet memnun edici bir sonuç aldım. Özellikle detaylar ciddi şekilde arttı diyebilirim.

• Beğenmene sevindim . Güle güle kullan. Darısı başımıza.

• quote:

Orijinalden alıntı: turuncu55

Öncelikle 6 adet hdmi çıkışı olan bir Pc'yi muhtemelen daha önce birçok kişi duymamıştır. Bu sebeple öneri gelmemesi gayet normal.

Windows üzerinde varsayılan ses aygıtının seçildiği sayfanın ve bu 6 adet hdmi çıkışın görüntüsünü paylaşabilirseniz fikir yürütmek daha kolay olacaktır.

Bu arada bildiğiniz gibi Windows sadece bir aygıttan ses çıkışına imkan tanıyor. Tahminime göre bu 6 adet hdmi çıkışı tek bir ses aygıtı olarak görüyor ve ilk bağlantının yapıldığı cihaza sesi aktarıyordur. Bunun için çözüm olarak bir tane kaliteli hdmi çoklayıcı alıp pc'deki tek bir hdmi çıkışını klonlayıp hem sesi hem de görüntüyü her iki monitör ve Tv'ye aktarabilirsiniz.

Ama bunun için 250 tl civarında bir fiyatı olan düzgün bir çoklayıcı lazım. 50-60 tl'ye satılan hdmi splitter'lar bu konuda başarısız oluyor. Kendim de buna benzer bir arayışa girmiştim ama ucuz olanlar çözüm olmayınca vazgeçip bir cihaza dvi ile bağlantı yapmıştım.

Pahalı ve düzgün hdmi splitter için forumda radyo nickli Atilla beyin kullandığı bir cihaz vardı. Kendisini konudan haberdar ediyorum. En azından elindeki hdmi splitter cihaz dediğim çözümü sağlıyor mu haber verebilir.

cevabınız için çok teşekkür ediyorum,
    micro hdmi değil 6 adet mini display çıkışı mevcut , pardon ben yanlış yazmışım
     HDMI ile hem PC hemde TV den ses almak

evet windows hepsini tekbir hdmi aygıtı olarak algılıyor. görüntü aktarmasına karşın sesi malesef 1 kanal üzerinden taşıyor. bu sanırım microsoft tarafından sınırlandırılmış diye düşünüyorum bunu aşmanın bir yolu olup olmadığını merak ediyordum

anlıyorum o kadar masraf etmeyeceğim, fizuli birşey benim için keyfi daha çok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StaNOnE -- 2 Şubat 2015; 16:47:11 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.