plazma tv mde 2 tane hdmi çıkışı var. birisine ps3, diğerine sinema sistemi bağlı . bilgisayarımı bağlamak için bir tane daha lazım . vga dan bağlayın demeyin. o şekilde bağlı zaten şu anda ama ses alamıyorum hdmi ile aynı zamanda sesi de taşıyan bir ati ekran kartı alıp bilgisayarı o şekilde bağlayacam. hdmi çoklayıcılar satılıyormuş piyasada. ben merak ediyorum nasıl çalıştıklarını ? hdmi1 ve hdmi2 var plazma tv mde. mesela hdmi 1 i çoğaltsa, 2 adete çıkarsa. bir zarar verme söz konusu olur mu? mesela yanlışlıkla hem ps3 hem de sinema sistemi açık kalmış olsa hdmi1 deyken. eğer böyle bir tehlike yoksa almayı düşünüyorum.
hdmi1 e hem ps3 hem de bilgisayarı bağladım diyelim . hangisini açıksa onu mu çalıştıracak ?
Dostum, Benim de aynı sorunum vardı, Benim Toshibada 3 tane HDMI vardı ve yetmiyordu 5 adet HDMI li cihazım vardı ve giderek artıyordu
Bir süredir HDMI çoklayıcılara bakıyordum ve sonunda şu cihazı buldum,
3 adet HDMI girişi alıp 1 adet girişe verebiliyor, ister düğme ile ister içinden çıkan kumanda ile seçebiliyorsun çıkışları. Cihazın en güzel yanı avuç içi kadar olması ve enerjisini ister minik 5V adaptör den ister içinden çıkan USB kablosu ile herhangi bir USB soketten alabilmesi..
sana linkini vereyim ben 100 dolara buldum istersen sana göndereyim istanbul dışındaysan..
Bu konuda(profesyonel uygulamalar hariç) en iyi üretici firma "GEFEN" dir. Bu cihazlar en çok USA da kullanılmaktadır,kendisini ispatlamış ve çok eski bir Kablo/Switch v.s üreten firmadır Gefen+ Şu sıralar bir ürünü var 5>1 olarak(5xHDMI input>>>1xHDMI out)full 1080p destekli!! $ 200,- gibi USA fiyatıdır+ Türkiye de bildiğim kadarıyla Gefen bulunuyor,ama hangi model/modeller bulunur onu bilemem,araştırmak gerek,Gefen dünyada ayrıca en kaliteli HDMI kablolar üreten büyük üreticiler arasındadır. Selamlar
şu benim cihazın özelliklerine artı olarak nesi var GEFEN in , tabii marka bilinirliği veya güvenirliğinden başka..
quote:
Orjinalden alıntı: Thai-Fun
şu benim cihazın özelliklerine artı olarak nesi var GEFEN in , tabii marka bilinirliği veya güvenirliğinden başka..
Soru sormuşsun(neden onuda bilmiyorum) ama cevabıda kendin vermişsin ikinci cümlede! Selam+
Teknoloji ne kadar hizli ilerlerse ilerlesin bu kadari bence haksizlik. Dusunsenize gecen sene 300 Tl ye aldiginiz bir urunu baska biri bu sene 50 TL ye alacak.
Bence uzucu bir durum.
bende gecen sene bu urunden arıyordum gittim kadıkoyden 90 ytl ye aldım bi tane markasını hatırlayamıyorm simdi evde degilim. hatta kumandasını da logitech kumandaya tanıttım cok guzel oldu. hic bi ayar falan yapmadan hangi kaynagı secersem otomatik secip gosteriyor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme