Şimdi Ara

HDMI ÇOKLAYICI KULLANAN-İHTİYACI OLANLAR YAZIŞALIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Benden önce ihtiyacı olan oldu mu bilmiyorum ama benim şiddetle almam lazım.

Vee tabii bazı tereddütlerim var, en başta manuel switch li mi olmalı(ki bu benim işime hiç gelmez),
    yada otomatik(aktif olan sinyali veren) varmı, birde HDMI olarak kayıp yaşar mıyım ??

Yardımcı olabilecek arkadaşlara ve yorumlara şimdiden teşekkürler, kablo sök tak bıtmım artıkk

• Kimsenin işi olmadı bugüne kadar anlaşılan HDMI çoklayıcı ile...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Thai-Fun

Kimsenin işi olmadı bugüne kadar anlaşılan HDMI çoklayıcı ile...

bende de aynı sorun optik kablo için var.

gıcık oluyorum yahu. dvdyi sök ps3'ü tak. sonra onu sök amfiye tak falan.

öffffffffff
  • Dostum, hay ağzına sağlık bende de aynı sorun var optik için duydun mu hiç böyle bir çoklayıcı ?
  • Ben HDMI için buldum güzel bişey ama 128 dolar çok geldi 4 port bide HDMI versiyonu 1.2 maalesef DIGITUS marka ve modeli VS-481
    İster düğme ile ister kızılötesi minik kumanda ile seçebiliyorsunuz girişleri.
  • GEFEN markasını araştırabilirsiniz, İstanbul'da da ithalatçısı olması lazım
  • bu cihaz görüntü kalitesini bozuyormu yoksa TVye bire bir bağlanmış gibimi oluyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu arada Digitus'un 2 modeli daha var

DC-42301
    Digitus 4’lü HDMI Video Çoklayıcı (Splitter), 25-165 MHz, HDMI 1.3 uyumlu, Maksimum çözünürlük 1080i ve 1080p

DC-43301
    Digitus 8’li HDMI Video Çoklayıcı (Splitter), 25-165 MHz, HDMI 1.3 uyumlu, Maksimum çözünürlük 1080i ve 1080p

• İşte en büyük endişem..

quote:

Orjinalden alıntı: nightmare666

bu cihaz görüntü kalitesini bozuyormu yoksa TVye bire bir bağlanmış gibimi oluyor
  • Bu linkteki cihaz güzel ama pahalı geldi ve 1.2 versiyon HDMI olması biraz düşündürdü beni doğrusu
    zaten ellerinde sadece 1 tane varmış..

http://www.bimel.com.tr/urun/index.php?kod=HDMI&submit2=+BUL+
  • ben 8-10 aydır aten vs 481 marka kullanmaktayım.gayet memnunum.200 ytl ye almıştım.kanal geçişlerini uzaktan kumanda ile veya manuel yapabiliyorsunuz.teknik özellikleri nette var ancak şu anda piyasada bulunabileciğini sanmam eski bir model oldu çünkü.teknik özellikler aşağıda.tüm portları dolu ve gayet başarılı bir cihaz.en büyük eksisi tabiiki hdcp 1.1 olaması.
    bu arada çoklama konusu açılmışken harman kardon avr 630 un analog girişlerini ''Y'' kablo ile çoğaltsak bağlı çihazlara zarar verirmiyiz.
    selamlar.
  • Description:

The VS481 4 Port HDMI Switch allows you to quickly and easily share your HDMI display device with 4 HDMI input sources. The VS481 allows convenient switching between digital devices such as DVD players, Satellite receivers, Digital camcorder. The VS481 allows you to select the desired input source via a remote control unit and pushbuttons located on the switch.

Features

* Economical solution for home theatre integration.
    * Easy switching among four digital video signals (e.g., DVD and Satellite receiver) by remote control or front panel pushbuttons.
    * LED indication of video source channels.
    * Supports high resolution: Supports HDTV resolution of 480p, 720p, 1080i and 1080p & Supports VGA, SVGA, SXGA (1280x1024) and UXGA (1600x1200).
    * Plug-and-play. No software installation required. Installs in minutes.
    * HDMI™ certified.
    * HDCP 1.1 Compliant.
    * Remote Control or Front Panel pushbuttons source selection.

Package Content

* 1x 4-Port HDMI Switch
    * 1x HDMI Cable (1.8m)
    * 1x IR Remote Control Unit
    * 1x Power Adapter
    * 1x User Manual
    * 1x Quick Start Guide

Technical Details:
    Remote Yes

• Dostum, HDCP versiyonundan haberim yoktu, nası oluyor ki?

quote:

Orjinalden alıntı: ferdaguler

ben 8-10 aydır aten vs 481 marka kullanmaktayım.gayet memnunum.200 ytl ye almıştım.kanal geçişlerini uzaktan kumanda ile veya manuel yapabiliyorsunuz.teknik özellikleri nette var ancak şu anda piyasada bulunabileciğini sanmam eski bir model oldu çünkü.teknik özellikler aşağıda.tüm portları dolu ve gayet başarılı bir cihaz.en büyük eksisi tabiiki hdcp 1.1 olaması.
    bu arada çoklama konusu açılmışken harman kardon avr 630 un analog girişlerini ''Y'' kablo ile çoğaltsak bağlı çihazlara zarar verirmiyiz.
    selamlar.

• açılımı şu ''high defination copy protect-protocol da olabilir emin diilim-'' yanlış bilmiyorsam.yeni protkollerde kopye koruma olmazsa hd izleyip dinleyemiyorsun diye duymuştum.hdcp1.1 ile hdmi.1.1 i biribirine karıştırmışım.pardon.açıklamalarda hdmi kaç ı desteklediğini yazmamışlar. araştırmak lazım.
    rg 206:analog çoklama olayına ne diyorsun ?
    selamlar
  • HDMI = HIGH DEFINITION MULTIMEDIA INTERFACE
    HDCP = HIGH DEFINITION CONTENT PROTECTION

OKAY Bunları biliyorum, birde cihazın HDMI versiyonunun 1.2 olduğunu biliyorum,
    Ben HDCP versiyonu olayını anlamadım.. burada takıldım..
  • Ferdaguler,
    sanırım avr'nin analog girişine iki cihaz bağlamak istiyorsun, bu "Y" kablolar genelde subW. için kullanılıyor ve avr'lerde tek kanal sw çıkışı olduğundan bu kablonun tekli ucunu avr'ye bağlayıp diğer ucundaki iki çıkışı sw. un
    + ve - girişlerine bağlıyorsun. Senin yapacağın ise tersi olacak. Ancak burada dikkat edilmesi gereken bir şey var, kaynak cihazdaki çıkışlar + ve - olmaksızın her hoparlör için tek. Yani sağ front için tek, sol front için tek, sağ sr için tek..vs şekindedir. Bu "Y" kablolar iki hattı birleştirirken(veya dağtırken) içinde ne yapıyor açıkçası bilmiyorum. Ama sanırım sanki bağlayacağın kaynak cihazlardan biri kapalı iken(elektrik bağlantısı da kesilmiş iken) diğer kaynak cihazın çalışması halinde bir sorun olacağını sanmıyorum.

Aslında bende de aynı sorun var, dvd player'ımın 5+1 analog çıkışları var, bir de yine analog 5+1 çıkışlı SACD
    player'ım var. Kullanırken birini çıkarıp diğerini takıyorum ama, beni de bayağa uğraştırıyor, ben de fısartını bulursam bir deneyeyim bari şu y kablo bağlantısını.
    Zaten bunun için hdmi bağlantıyı icat ettiler, ama cihazlar henüz buna adapte olamadıklarından eski analog çıkışlı ve girişli cihazlarımızda bu tür sorunlarla karşılaşmaya devam edeceğiz.
    umarım yardımcı olmuşumdur, selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rg206 -- 21 Kasım 2007; 12:52:09 >

• çoklayıcı ne işe yarıyor?

bende player ile tv arasında tek hdmı kablo bağlantısı var..
    uydu alıcımda hdmı çıkışı yok..
  • Eğer TV de HDMI çıkışı 1 tane var ve seninde 1 den çok HDMI çıkışı olan cihazın varsa( yada TV de 3 tane HDMI var ve yine de yetmiyorsa),
    bu cihaz sayesinde birçok HDMI çıkışı bağlayıp hepsini TV nin 1 adet HDMI girişinden verebiliyorsun..

quote:

Orjinalden alıntı: competanxp

çoklayıcı ne işe yarıyor?

bende player ile tv arasında tek hdmı kablo bağlantısı var..
    uydu alıcımda hdmı çıkışı yok..
  • ''Ama sanırım sanki bağlayacağın kaynak cihazlardan biri kapalı iken(elektrik bağlantısı da kesilmiş iken) diğer kaynak cihazın çalışması halinde bir sorun olacağını sanmıyorum. ''
    aynı şeyi yapmayı bende kafamdan geçirmiştim.ben xe1 ile s1 i bağlamayı düşünüyorum.bakalım s1 veya s300 gelsin ona göre bir bağlantı ayarı yaparım artık
    selamlar.
  • sanki Çoklayıcı ile switch'i karışmış.

- Çoklayıcı (splitter) bir kaynaktan çok tv ye dağıtım yapmak amaçlı.

-Switch: bir giriş için birkaç cihazdan gelenlerin birini seçmek amaçlı

Thai fun 'ın ihtiyacı olan switch olmalı
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.