Şimdi Ara

HDMI CEC

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • "hdmı cec" özelliğini taşıyan cihazlar kendi aralarında çok güzel idare edilebiliyolar tek kumanda ile cihazları kontrol edebiliyorsunuz ancak benim sorum şu?

aynı marka olan cihazlarda "hdmı cec" varsa tek kumanda ile cihazları kullanabiliyosunuz burda sorun yok ancak; değişik markalarda bu özellik olsa dahi bu özellikten yararlanılabilinirmi?

örn; philips dvd player sony avr vestel lcd tv böyle bir düzenekte "hdmı cec" devreye girebilirmi?

• Yapay Zekanın Yanıtı

HDMI CEC Nedir?

HDMI CEC (Consumer Electronics Control), HDMI bağlantılı cihazları tek bir uzaktan kumandayla kontrol etmeni sağlayan bir özelliktir. Yani, televizyonun, Blu-ray oynatıcının, ses sisteminin ve diğer bağlı cihazların tek bir uzaktan kumandayla sorunsuz bir şekilde kontrol edilmesine olanak tanır.

CEC, HDMI kablosunun 13. pimini kullanarak cihazlar arasında iletişim kurar. Bu özellik etkinleştirildiğinde, tüm CEC uyumlu cihazlar aynı ağda iletişim kurabilir ve birbirlerini kontrol edebilir.

HDMI CEC'in en önemli avantajlarından biri, oturma odanda birden fazla uzaktan kumanda kullanma ihtiyacını ortadan kaldırmasıdır. Tek bir uzaktan kumanda ile tüm cihazları açabilir, kapatabilir, ses seviyesini ayarlayabilir, kaynakları değiştirebilir ve hatta bazı temel işlemleri gerçekleştirebilirsin.

HDMI CEC'in kullanımı da oldukça kolaydır. Genellikle cihazların menülerinde CEC ayarını etkinleştirmen yeterlidir. Bazı cihazlar otomatik olarak CEC'i algılayabilir ve yapılandırmaya gerek kalmadan kullanılabilir hale getirebilir.

HDMI CEC, ev eğlence sistemini daha kolay ve keyifli hale getiren kullanışlı bir özelliktir. Birden fazla HDMI cihazına sahipsen, CEC'i etkinleştirerek kontrolü basitleştirebilir ve oturma odanda daha düzenli bir deneyim elde edebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • yahu çok zor bir sorumu sordum ne?
  • Bendede philips 42pfl8404 ve philips hdmi dvd player var..Tek kumandadan kontrol edebilirmiyim acaba..
  • benim uydu alıcımda hdmi-cec özelliği var, fakat tv'de var mı yok mu onu nasıl öğrenebilirim.

Tv LG37LE5300
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TOSHIBA REGZA TV HDMI SORUNU
    17 yıl önce açıldı
    Hdmi - rca çevirici yardım
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.