Şimdi Ara

Dolby TrueHd Bağlantı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, ilginç bir konuda kafam karıştı. Bu konu detaylı ve teknik bir konu olduğu için işin gerçek uzmanı arkdaşların yorumlarını bekliyorum. Yeni aldığım bluray playerın Dolby TrueHd desteği var ve özellikle bu konuya dikkat ederek seçim yaptım. Bluray playerı fullhd tv ye direk olarak HDMI kablosu üzerinden bağlıyorum. Dolby TrueHD yi destekleyen bir blurayi taktığımda ses ve görüntü de hiçbir sorun yok fakat kafamı karıştıran nokta burda başlıyor.
    1. Ses ve görüntüyü HDMI üzerinden televizyona verdiğimde, ses çıkışını hangi bağlantı ile ses sistemine vericeğim. Çünkü player üzerinde 7.1 adet ayrı ses çıkışı yok
    2. Üzerinde bulunan Stereo composite ses çıkışı dışında birde digital (coaxial veya optik fark etmez) çıkış var. Digital çıkış üzerinden amfiye bağlıyarak 7.1 e kadar ses çıkışı alabiliyorum. Fakat o zaman bluray player daki Dolby true hd desteğinin ne özelliği var çünkü digital çıkışlardan ham digital ses bilgisi yollanır. bütün ses decode işlemini amfi yapmış oluyor.
    3. eğer durum böyle ise tüm markalar tüketiciyi aldatıyor çünkü bu anlattığım olay gördüğüm bütün bluray playerlarda böyle idi.
    Dediğim gibi bu işi detaylı inceleyenler ne demek istediğimi anladılar. Şimdiden yorumları merak ediyorum.

• Merhaba,
    Öncelikle forumumuza hoşgeldiniz.
    Sorduklarınızla ilgili forumda daha önce epey konu açılmıştı.Ben bir link ekliyorum.
    Sorularınızın cevaplarını burada bulabilirsiniz.

Link >>>http://forum.donanimhaber.com/m_42506014/mpage_1/f_/key_dts-hd//tm.htm#42647090
  • Teşekkürler; Evet linkteki konuları okudum. Fakat kafamı karıştıran Dolby TrueHD için HDMI üzerinden amfiye bağlandığında grüntüyü nasıl televizyona aktarıcağımız. Çünkü bu durumda her Bluray player da ses ve görüntü için 2 ayrı HDMI çıkışı gerekir ki ben hiçbir Bluray player da böle birşey görmedim
  • Yeni avr lerin pek çoğu hd sesleri destekliyor. BDplayerdan hdmi ile avr ye ses ve görüntü iletiliyor. AVR sesi çözüp hoparlörlere gönderiyor görüntüyü de lcd ye. Mesela linkteki amfi de böyle:http://www.morfare.com/asp/product/3625/Sony-STR-DN1000-Amplifikator-BDP-S360-Blu-ray-Player-SS-F55H-ve-SA-CRW55H-Hoparlor-Seti
  • Truehd hdmi ile taşinabilir o nedenle önce amfiye giriş yapacaksınız .amfidende görüntüyü hdmi kablo ile tv ye aktaracaksınız
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.