Şimdi Ara

HDMI ARC ve ses sistemi (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
208
Cevap
4
Favori
23.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, aşağıdaki konuya takıldım da.

    Bunlar mı yanlış biliyor ben mi bunları yanlış anladım bilmiyorum :)


    Adamlar ARC ve eARC sanırım yanlış anlamış. Adam media playerini direkt ses sistemine bağlamış, ses sistemini de HDMİ ile Tv ye bağlamış, ses işleme işini media player ve AVR kendi arasında çözüyor, tv sadece görüntüyü veriyor ama bu adamlar ARC atmos sesi gönderiyor diyor :)


    Yani bu setupda ARC nin sadece bir özelliği var tv den uydu izlerseniz arc ile ses sisteminden ses alırsınız :) burda tv sdece görübtü veriyor adamlar ARc ye anlam yüklüyor, bir kişi de itiraz etmyior :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nc39 -- 29 Kasım 2023; 9:58:2 >




  • nc39 kullanıcısına yanıt

    Yok konuyu yanlış anlamışsınız. Adam Apple TV’sini TV’ye HDMI ile bağlıyor. Soundbar’ını da TV’nin HDMI ARC portuna bağlıyor. Apple, eARC olmadan Atmos verisini TV üzerinden ses sistemine aktaramazsın demiş. Adam aktarmış ve ona takılmış.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trkgncr kullanıcısına yanıt
    peki neden ole yapmis , apple i neden tvyr takmis, soundbarda fazla hdmi olmadigi icin mi?

    Ama genelde, bu arc earc olayi eger harici media player varsa gereksiz gibi degil mi? tabi uydu sesini hoparlordan almak istemiyorsak ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • nc39 kullanıcısına yanıt

    Soundbarlar video çözmüyor bildiğim kadarıyla. Sadece ses datalarını alıyor olması lazım. O yüzden Apple TV’yi doğrudan TV’ye bağlayıp sesi TV üzerinden ses sistemine aktarmak içindir. Mesela benim ses sistemi eski olduğu için benimkinde hdmi in yok, out var sadece. O tür durumlarda da çok pratiklik sağlıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trkgncr kullanıcısına yanıt
    Tv ile avr arasındaki kabloyu Paugge HDmi kablo aldım 2.1 versiyon ile değiştirdim ama Bunu tv ile avr arasında mı yoksa media player ile avr arasında mı :) yoksa 2 adet mi almak lazım :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nc39 -- 1 Aralık 2023; 21:57:3 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • nc39 kullanıcısına yanıt

    Media player ile avr arasında kullanırsanız olur bence. Çünkü anladığım kadarıyla tv üzerinden avr’ye herhangi bir ses göndermeyeceksiniz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar yeni üye oldum konu açamadım buraya yazıyorum kusura bakmayın.Şöyle bi sorum olacak ; Sunny 55 inç curved tv var Grundig gsb 910 sw soundbar ı tv ye bir türlü bağlayamadım.Hdmı kabloyu takıyorum soundbarın ekranda arc çıkıyor ancak ses yok.Tv de 3 tane hdmı portu var arc yazmıyor ama tv ayarlarında hdmı arc aç kapa ayarı var.Aynı şekilde soundbardada arc yazmıyor hdmı girişinde ancak kabloyu takınca ekranında arc yazıyor.Tv de hangi ayarı denediysem ses gelmedi bir türlü zaten fazla ayarda yok hdmı arc aç kapa var birde pcm modu var bunlarıda denedim ses gelmiyor.Ne yapmam gerekiyor.Tv ve soundbarın portlarının resmini ekliyorum.

     HDMI ARC ve ses sistemi


     HDMI ARC ve ses sistemi


     HDMI ARC ve ses sistemi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam selamlar. Bende de apayrı bir sorun var. Samsung soundbar c400 kullanıyorum. Cihazda sadece optik giriş var. Tv modelim de vestel maalesef. ve tv nin optik girişinde problem var ses sürekli kesik kesik geliyor belirli bir süre çalıştıktan sonra. İstiyorum ki optik sesi hdmi arc olarak dönüştürüp televizyonun hdmi arc portundan ses alsın. Böyle birşey yapılabilir mi acaba?

  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.