Şimdi Ara

HDI 207 verip 2.4 accord a geçmek (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
1.070
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • abi yenge de passatı tek celsede harcamış :D tabi lagunaya da passata da binmedim siz ikisine de bindiğiniz için birşe diyemem :D

55-60 bin liram olsa s-class veya 7-class alır mıydım bilemiyorum ama mercedes c serisi alıp amg paket ile biner dururdum heralde

saab volvo s80 falan demişsin doğrudur güzel araçlar ama nedense tr de hiç tutulmuyor yarın satayım desen zorlanırsın parça bulayım desen ona keza bu yüzden daha tutulan modellere kaymak daha mantıklı

sana önerebileceğim jaguar da var onlara da bakabilirsin 2.0 dizelini babam kullanıyor çok güzel ve rahat bir araba hem de marka imajı çok iyi birine jaguarımız var diyince veya biyere jaguarla gidince bakışlar bile değişiyor ama çokğu insan bilmiyor ki clio dan bile ucuz bir araç :D :D temizini 38-40 bin liraya bulabilirsin gibi ve motor yürüyen ford mondeoyla aynı yani parça sıkıntın olmaz...

ben üniversite 3. sınıfa gidiyorum 3 senedir 207 ye bindim ve bu süre zarfında 55 bin km yol yaptım bunn büyük çoğunluğu izmit-istanbul ve izmit-yunanistan arası uzun yol
    bunun dışında üni de yurtla kampüs arası 2-3 km gibi birşey aracı ilk çalıştırmada benzin kullanacağından yurt kampüs arası çoğunlukla benzinde kullanmak zorunda kalacağım ve sadece benzin kullanacağım bu da bir soru işareti kafamda

bakalım aklımdak isoru işaretlerini accord kulübünde de sordum oradan gelecek cevapları da göz önünde bulundurup bir karara varacağım

• FX35 kullanıcısına yanıt
    doğrusun abi aracın emsalleri 31 falan amma bu araçta direksiyon kutusu değiştirilmiş ne bileyim lpg var ve heryeri orjinal fazladan bin lira verilebilir

link verdiğiniz bmw de güzel araç fakat accord daha sportif duruyor

onu da bir kenara koyuyorum e46 bmw nin üzerine e90 ve f30 olmak üzere 2 kasa çıktı ve çizgileri epey değişti

accord a baktığımızda benim düşündüğüm kasa ile yeni kasa hemen hemen aynı çizgileri paylaşıyorlar bu da önemli bir etken

bir ikinci sebebim ise bmw nin " ilk sahibi bmw ye biner daha sonraki sahiplerine bmw biner" ata sözü olmuştur

honda motor şanzuman açısından bmw den daha iyi bir grafik izliyor diye düşünüyorum (bu benim fikrimdir)

öneriniiz için teşekkür ederim...
  • bahsettiğin aracı yaklaşık 1 yıl, yarısı benzin yarısı lpg uygulanarak (prince) ile kullandım.şu an kullandığın araçtan sonra sana çok farklı gelecek emin olabilirsin. Eğer vergi, yakıt ve bakımları maddi olarak seni yormazsa çok keyifle ve uzun yıllar kullanacağın bir araç.
    Benim şahsi tavsiyem "şu ahir ömürde şöförüm diyen herkes, bir kez'de olsa 2.4 accord kullanmalı"...
  • 27bin tl ye 5 yaşında 180bin km de 207 trend dizel aracı satabileceğine inanıyor musun?

Valla alan varsa bravo ne diyim.Ölsem vermem 21-22bin tl üzeri.
  • 2.4 lt benzinli bir motor, çok yakacağı kesin. Vergisi de var! Ayrıca motorunun CO2 salınımı da önemli ki ileride vergilendirme buna göre yapılacak deniyor. Bu araçların satılmama nedeni de zaten bunlar değil mi? Yoksa güzel arabalar...

ama herzaman ekonomi düşünmüyor insan biraz farklılık istiyor biraz konfor rahatlık istiyor ben de sanırım öyle bir dönemdeyim ve karşıma güzel bir fırsat çıktı hem kendi aracımı satmakla uğraşmayacağım hemde üzerine cüzi bir miktar koyup 2 sınıf daha üst bir araca bineceğim

malum öğrenciyim cep harçlığıma bakıyorum benim aracımdan %25 daha fazla yaksa bile haftada 2 gün yeri gelir araca binmem yurdun önünde yatar araba ama bindiğim zamanlarda aracı zevkle kullanırım anlatabildim mi bilemiyorum

Orijinalden alıntı: cobra41

doğru söylüyorsun sgtforce

ama herzaman ekonomi düşünmüyor insan biraz farklılık istiyor biraz konfor rahatlık istiyor ben de sanırım öyle bir dönemdeyim ve karşıma güzel bir fırsat çıktı hem kendi aracımı satmakla uğraşmayacağım hemde üzerine cüzi bir miktar koyup 2 sınıf daha üst bir araca bineceğim

malum öğrenciyim cep harçlığıma bakıyorum benim aracımdan %25 daha fazla yaksa bile haftada 2 gün yeri gelir araca binmem yurdun önünde yatar araba ama bindiğim zamanlarda aracı zevkle kullanırım anlatabildim mi bilemiyorum

% 25 fazla yakarsa en mutlu! Ben kullanmadım ama 2 katı civarında yakar diye düşünüyorum..
  • şehir içi dur kalk trafikte oldukça fazla yakan bir araç. ama uzun yolda sabit hızda LPG ile ekonomik ve konforlu bir sürüş sunar size. Bir de Navigasyon taktırdın mı orta konsola tadından yenmez...

1 Joe Hart 3 Bacary Sagna 4 Vincent Kompany(C) 5 Pablo Zabaleta 6 Fernando Reges 7 Raheem Sterling 8 Samir Nasri 10 Sergio Kun Agüero 11 Aleksandar Kolarov 13 Willy Caballero 14 Wilfried Bony 15 Jesús Navas 17 Kevin De Bruyne 18 Fabian Delph 20 Eliaquim Mangala 21 David Silva 22 Gaël Clichy 25 Fernandinho Luiz 26 Martin Demichelis 29 Richard Wright 30 Nicolas Otamendi 42 Yaya Toure 72 Kelechi Iheanacho

MCFC
  • mükemmel bir seçim accord sizi üzmez. lpgde çok az yakıyor düzgün kullanımlarda. kesinlikle araçtaki rahatlıkları fark ediceksiniz.
  • arkadaşlar bugün şans eseri bir arkadaşımın babasında 2.4 accord olduğunu duydum ve arkadaşıma bugünlük okula babasının aracıyla gelmesini söyledim arkadaşım sağolsun beni kırmadı ve aracı getirdi

ilk olarak gazı doldurduk ve gezmeye başladık bu esnada aracı ben sürdüm

araç gerçekten performans adına ne varsa size hissettiriyor ilk defa 2.0 üstü bir araç sürdüm ve bende bıraktığı tebessümü görmek isterdiniz :D araç şahlanıyor resmen

ilk olarak itü maslak kampüsünden çıktık lpg yi fulledik daha sonra başladık gezmeye bebek trafiğine takıldık sonra beşiktaştan çevre yoluna girdik aksaray yönünde gittik sonra kağıthane bağlantı yolunu kullanarak tekrar itü ye döndük

araçla tam olarak 113 kilometre gezdik ve depoyu yeniden doldurduğumuzda 32 liralık gaz aldı bu da kilometrede 28 kuruş demek ki bu düşündüğümden şahane bir tüketim

hız sınırlamalarına uymaya çalıştım ama 2. çevre yoluna çıktıktan sonra aslantepenin oraya kadar gaza biraz yüklenmemle ibrenin 160 ta olmasını görmem saniyeler aldı ve kendimi frenlemek zorunda kaldım

aracın içi için söyleyeceklerim gerçekten araba taş gibi kapılarından koltuklarına kütük gibi tok bir araba zıngırdayan hiçbir tarafı yok

gözlerini kapat bin içine kesinlikle 2004 model diyemezsin... dıştan zaten klasik çizgilerde de olsa hala çok alımlı etrafta da zibil gibi dolaşan bir araç olmadığı için göz eskimesine uğramayan bir model

konfor adına araçta herşey var sunroof koltuk ısıtma elektrikli koltuk xenon far

artık aracı almak için düşüneceğim birşey kalmadı önümüzdeki günlerde ailemi 2.4 önyargısından vazgeçirip araç sahibiyle fiyatta alaştıktan sonra 2.4 ün tadına varmak kaldı

herkese cevaplar için teşekkürler

son olarak parça konusu da kafamda ayrı bir soru işaretiyken sahibinden de sık değiştirilen parçaların fiyatlarına baktım

firen balataları 22 lira ile 30 lira arasında ot kolları rot başları da 25-35 lira arası fren diskleri 112 lira gibi fiyatlar ki bu fiyatlar benim 207 ile aynı (araçta triger zincirli olduğu için triger değişimi de yok )

• mr.big kullanıcısına yanıt
    navigasyon olayını ben de istiyorum yaklaşık 1000 liradan satııyor navi ler ve aracı sınıf atlatıyor resmen

araçta yapacağım 2-3 modifiyeden biri bu olacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: cobra41

araçla tam olarak 113 kilometre gezdik ve depoyu yeniden doldurduğumuzda 32 liralık gaz aldı bu da kilometrede 28 kuruş demek ki bu düşündüğümden şahane bir tüketim
    hocam accordun şehiriçi 28 kuruş yakması bana mantıklı gelmedi,doğru ölçüm yaptığınıza emin misiniz? lpg pompaları farklı noktalarda atabiliyo,onu hesaba kattınız mı?

çünkü bugüne kadar sürdüğüm bütün 1.6 1.8 2.0 araçlarda bu değeri yakalayamadım ben. 1.4 fiestaya yaklaşmışsınız nerdeyse. accordun fabrika verisi 13.7lt yazıyo ki gerçekte fbrika verisinden daha fazla yakar.üstüne lpg de benzinden daha fazla lt yakar.düşse düşse 40 kuruş olur bence (şehiriçi). saygılar.
  • Hocam LPG uygulanınca yakıt sarfiyatında Lt. bazında artış olduğunu hepimiz biliyoruz.Genel olarak %10 artış olduğunu düşünürsek fabrika verisi üzerinden ki optimum koşullarda kullanmak gerekli onları saymıyorum;

13.7X%10=1.3

13.7+1.3=15 Lt.

LPG'yi de iyimser ucuz yerden alalım 2.80 olsun

2.80X15=42 TL. yani 100 Km. de 42 tl yakıt demek 0.42 kuruş

Şehir dışı da aynı şekilde ancak az yaktığını motorun büyüklüğünden ve şanzıman oranlarından dolayı kabul ediyoruz.Yakıt durumu böyle.
    Verigiyi de kabul ediyosunuz sanırım.Sonuç olarak kafanıza yattıysa alınabilir.Buna bindikten sonra bizimkilerin çöp tenekesinden ibaret olduğunu daha iyi anlarsınız sanırım.Şimdiden hayırlı uğurlu olsun.

Saygılar Dilerim.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.