Şimdi Ara

hdd'yi ters taksak? :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar benim kasa cayır cayır :) kapak açık olmasına rağmen kasa içi 43 derece.. odam çok sıcak belki o yüzden. vantilatör tutunca 35dereceye kadar düşüyo. işlemcimi de 68dereceden 60 dereceye ancak bakır fan alarak düşürebildim. şuan kasamı ön paneline bi fan taktım ve içeri doğru üflüyo. 2tane hdd'im var. biri 40gblik diğeri 80gblık. aralarında 1slot boşluk var. piyasada bulunan hddnin altına takılan soğutucuları biliyosunuzdur. bilmeyenler için; bu soğutucular 2tane küçük fandan oluşan hdd büyüklüğünde bir plakaya bağlı modüldür. hdd altına monte edilir biri içeri diğeri dışarı üfler. şimdi asıl konu ben bu fandan 2tane alıp hem ekonomik bakımdan çökmemeyi hemde power supply'a daha fazla yüklenmemeyi düşünüyorum çünkü zaten hali hazırda kasanın içinde bütün fanlar dahil toplam 6adet fan var. hem daha fazla gürültü olmasın bide onlara fan kontrol devresi yapmayla uğraşmayayım. diyorumki acaba alttaki hddyi ters çevirsem ve 2hddnin arasına bi hdd soğutucu alsam nasıl olur? bunun hdd'ye zarar vermesi mümkünmüdür? yani ters durmasının? eywallah.

• SEn zaten bi slot bos yer var diyorsun..
    ters cevirip yer acmaya ne gerek

bence ters cevirme
    bi şi olmaz ama
    adamlar bi yon koymuşlar standart olarak

sen kasanı odada güneş görmeyen bi tarafa koy..
    fanların bi kısmı içeri bi kısmı dışarı ufff leyecek bilen arkdaşlara sor
    hangileri içeri hangileri dışarı

hdd 53'e kadar normal tırsma sonrası zarara girer
    işyerinde pc açılnca 45 sonra normal
    p.shop açılnca 51 şeklince sapıtmaya başlıyorr..
    kasanın arkasındaki fanın hava akımını kontrol et,zayıfsa bir fan daha ilave et.
    arka fanların önündeki ızgaraları kesebilirsin.hava akımını arttırır,gürültüyü azaltır.
    kasanın öntarafındaki ızgaraların bazılarını bantla kapat.delikleri öyle kapatacaksın ki,hava sadece HD'lerin üzerinden geçerek içeri girecek.
    arka egzost fanlarını da güçlü hale getirdikten sonra ,kasanın kapağını kapatırsan daha iyi verim alırsın.
  • arkadaşlar gerçekten teşekkür ederim tavsiyeler için.
    kasamın kapakları açıktı, 2 kapağıda kapattım. kasa arkasındaki 2fanı dışarı doğru çevirip kasanın fan mazgallarını kestim. kasanın önüne de bir kasa fanı yerleştirdim.
    elde ettiğim sonuçlar:
    maxtor hdd 38dereceyi,
    samsung hdd 34dereceyi,
    kasa ısısı 35dereceyi,
    ve daha önce 64dereceye kadar çıkan işlemcim 58dereceyi geçmiyor.
    eywallah.
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.