Şimdi Ara

HDD yerine SSD takılır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şuan pcmde HDD takılı ama değiştirip SSD almayı düşünüyorum. SSD HDDnin takıldığı yere mi takılıyor? Ve HDDden SSDye geçersim iyi bi hız artışım olur mu? Yerimde yetersiz zaten alan açmak için geçeceğim. Anakartım SSD destekler mi bilmiyorum nerden baksak 10 yıllık pc. Ve HDD sata2 ama sata 3 takarsam bir şey olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YKS2024Hedef15000 -- 11 Temmuz 2020; 9:22:7 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

HDD Yerine SSD Takılır mı?

Günümüzde HDD'ler (Hard Disk Sürücüleri) yerini giderek daha hızlı ve verimli SSD'lere (Solid State Sürücüleri) bırakıyor. Teknolojiyle yakından ilgileniyorsan ve HDD'n yerine SSD takmak istiyorsan, işte bilmen gerekenler:

Öncelikle, SSD'ler HDD'lere göre birçok avantaj sunar:

• Daha Hızlı Performans: SSD'ler, HDD'lere göre çok daha hızlı okuma ve yazma hızlarına sahiptir, bu da bilgisayarının daha hızlı başlamasını ve uygulamaların daha hızlı yüklenmesini sağlar.
    • Azaltılmış Gecikme: SSD'ler, HDD'lerde bulunan mekanik parçalar içermez, bu nedenle neredeyse hiç gecikme yaşamazlar.
    • Daha Yüksek Dayanıklılık: SSD'ler, HDD'lerden daha dayanıklıdır ve darbelere ve titreşimlere karşı daha iyi dayanabilirler.
    • Daha Az Güç Tüketimi: SSD'ler, HDD'lere göre daha az güç tüketir, bu da dizüstü bilgisayarların pil ömrünü uzatabilir.

HDD'n yerine SSD takmak genellikle mümkündür, ancak aşağıdaki uyumluluk faktörlerini göz önünde bulundurmalısın:

• Anakart Uyumluluğu: Anakartının SSD'leri desteklediğinden emin olmalısın.
    • Form Faktörü: SSD'nin fiziksel boyutu ve bağlantı arayüzü, mevcut sabit sürücü bölmene uymalıdır.
    • İşletim Sistemi Desteği: İşletim sisteminin SSD'leri desteklemesi gerekir.

HDD'n yerine SSD takma işlemi, aşağıdaki adımları içerir:

1. Bilgisayarını kapat ve fişini çek.
    2. Bilgisayar kasasını aç.
    3. Var olan HDD'yi çıkar.
    4. SSD'yi HDD yuvasına tak.
    5. Bilgisayar kasasını kapat.
    6. Bilgisayarını aç ve işletim sistemini SSD'ye yükle.

İşletim sistemini SSD'ye yüklemek için üreticinin talimatlarını izlemen gerekebilir. SSD'yi taktıktan sonra, daha hızlı ve verimli bir bilgisayar deneyimi yaşaman gerekir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hdd yerine ssd takılıyor. Ancak klasik sata ssd'ler. Yeni çıkan m2 ssd'ler olmaz. Ayrıca dvd rom yerine de takabilirsin çünkü o da sata. Ben öyle yaptım hem hdd var hem ssd. Hız olarak 5 kat hızlandı nerdeyse.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • engineer037 kullanıcısına yanıt
    Dvdrom u kaldırmam gerekecek ama dimi?

• quote:

Orijinalden alıntı: YKS2024Hedef15000

Dvdrom u kaldırmam gerekecek ama dimi?
    Evet, DVD rom söküyorsun, ayrıca ssd için yuva alman gerekiyor, 20 tl civarı bi fiyatı oluyor. Direkt hdd yerine takacaksan yuvaya gerek olmaz. Bu bahsettiğim laptop içindi. Kasada yuvasız direkt takılabilir diye biliyorum. Sata2 ve sata3 uyumu nasıl olur bilmiyorum ama biraz hız kaybı olur.

Ben hdd devam etme karari aldim dvdromu epey kullaniyorum. 750gb bi hdd buldum fiyatida uygun benim pcye uyumlu onla devam edicem yola saol yinede.

• Kasayı kontrol et boşta sata yuvası varsa ssd al derim, çok hız farkediyor, en azından 120gb ssd alırsın ucuza, fazla veri için taşınabilir hdd alırsın.

Ssd mesela oyunlarda veya bi web sitesi yüklenirken daha hızlı olmasınımı sağlıyor. Özellikle photoshopta kasmayı azaltır mı?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SSD HDD den RAM OLUR MU ?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Ssd mesela oyunlarda veya bi web sitesi yüklenirken daha hızlı olmasınımı sağlıyor. Özellikle photoshopta kasmayı azaltır mı?
    Ortalama hdd saniyede 80-100 MB okuma/yazma yapar. SSD ise 500 MB civarlarına kadar çıkabiliyor. Yani bilgisayar açılırken, dosya kopyalarken, photoshop vs programlar, oyunlar açılırken 5 kat hızlanır.

Ancak oyun oynarken fps değişmez, photoshopda render alırken değişmez.

Ben 120gb ssd aldım ve keşke daha önce alsam demiştim, şimdi laptop çok eskidi, yeni kasa alırsam direkt 1 tb m2 ssd alırım ilk olarak. Hdd ayrıca ses çıkarıyor, ssd de hiç ses yok flash bellek gibi.

750gb hdd veya 120gb ssd arasinda.secim yapsan?

• SSD. Windows 10'u HDD ile çıldırmadan kullanabiliyorsanız tebrik ediyorum sizi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celonfix -- 11 Temmuz 2020; 13:47:28 >
  • ssd 120 gb artık depo alanının çok önemi kalmadı dostum pcde çok veri yedeklemiyorsan kullanıcısan ssd
  • ibrahimyldrm kullanıcısına yanıt
    Evet depolama yapıyorum. Hatta kodlama öğrenebilirsem daha çok kullanacağım 80 gb yetmez 120de yetmez ben en iyisi 750gb hdd alayim. Şuan alana performanstan daha çok ihtiyacım var.

• quote:

Evet depolama yapıyorum. Hatta kodlama öğrenebilirsem daha çok kullanacağım 80 gb yetmez 120de yetmez ben en iyisi 750gb hdd alayim. Şuan alana performanstan daha çok ihtiyacım var.
    Ben yazılım mühendisiyim, tüm kodlama arşivim 10 gb yapmaz. Kodlama dediğin düz yazı dosyaları ve kitap pdf'leri, gerisi online doküman zaten.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.