Şimdi Ara

hdd veya mainbord hatasıı yardım :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • günaydın arkadaşlar. eski bir pc ile başım dertte :) ilk sorununm görüntü gelmiyordu herşeyi denedim bir türlü olmadı en son biosu resetlemek geldi aklıma ve doğru tespit görüntü geldi. aradan 1 hafta geçti tekrar görüntü gitti ilk yaptığım bios resetlemek oldu yine görüntü geldi.. bunu nedeni nedir ? birde format atıyorum tam herşeyi yüklüyorum son kez kapatıp açıyorum ve boot.ini dos dosyası bulunamıyor diyor sonrasında bilmem ne dll dosyası yok diyor bir kaç kere reset attığımde mavi ekranda stop 7e hatası veriyor. tekrar format attım hiç bir program kurmadım 3-4 saat sorunsuz çalıştı fakat dvd player yüklerken pat die resetlendi dediğim olayların aynısı tekrar oldu. acaba bad sektörden mi böyle oluyor bunun bir yolu yokmu eğer bad sektörse ? yada baka bir sorun mu ??

• 1- harddiskte sorun olabilir...
    2- bilgisayardaki elemanlar arasındaki veri akışını düzenleyen kuzeyköprüsü denilen sabit işlemci hararet yapıyor olabilir. bunun pasif soğutucusu sökülüp termal macunu yenilenebilir...
  • Format CD sinin sağlam olduğundan emin olunuz. Gerekirse başka bir CD ile deneyiniz. HDD chdsk tarama yapınız ve sonrada bir güzel biçimlendiriniz. Olmadı bir de BIOS u güncelleyin.
  • ramlerin arizali yada islemci ram hiz uyumsuzlugu yasiyorsun. uyumsuzluk dusuk ihtimal ama ariza buyuk ihtimal. memtest86 ile test et.
  • 1- harddisk sorunlu olabilir.
    2- ramlerde uyumsuzluk olabilir ( düşük ihtimal )
  • eğer eskı bır anakart ise ve bıos resetlemesınden sonra göruntu gelip daha donra tekrar acılmıyorsa anakart beslemesındekı kondansatörleri kontrol etmenı tavsıye ederım sısmıs ıse onları degıstırırsen sorunun yuzde seksen duzelıcektır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.