Şimdi Ara

HDD şifresi kırma? Yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
6
Favori
25.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Toshiba marka laptobum var. Birine bios şifresi koydurtmuştum laptoba. Koyan kişi yanlış şifre koydu. Bende giremiyordum bilgisayara. Bios şifresi kırma yollarına baktım. Bilgisayarın arkasındaki ram slotlarından ramlari çıkardın mı arkasında jmos jumper yerleri varmış. Oraya bir kablo teliyle kısa devre yaptın mı bios şifresi siliniyormuş. Bende aşağıdaki resimde laptobun arkasında ramlari çıkarıp J1 yazan yerde kısa devre yaptım.

Sonra bios şifresi silindi ama bu sefer başka bir şifre istiyor. Aşağı resimdeki şifreyi istiyor. HDD şifresi galiba. Bu şifre nerden çıktıysa Bunada mı şifre koymuş acaba. Yardım lütfen? Harddisk markası Seagate

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur01 -- 3 Kasım 2014; 22:09:16 >

• Makinanızda hdd şifresi varsa geçmiş olsun size uzgunum ama yeni bir hdd alıcaksınız o şifreye yapabileceğiniz birşey yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Appleonarimmerkezi

Makinanızda hdd şifresi varsa geçmiş olsun size uzgunum ama yeni bir hdd alıcaksınız o şifreye yapabileceğiniz birşey yok
    Yapma ya yok mu bir yolu
  • İstanbuldaysaniz yardimci olurum
  • quote:

Orijinalden alıntı: AYNIADAM

İstanbuldaysaniz yardimci olurum

Mersindeyim malesef :(
  • Himm yakin olsaydik ücretsiz çözerdim
  • Himm yakin olsaydik ücretsiz çözerdim
  • quote:

Himm yakin olsaydik ücretsiz çözerdim

Evet uzağız bayağı. Yine de teşekkürler
  • Up
  • quote:

Orijinalden alıntı: onur01

Up
    biraz araştırtım da şöyle bir site buldum işine yarar mı bilmem.

Tom's Guide Forum
    How to unlock a hard drive
    http://www.tomsguide.com/forum/id-1803520/unlock-hard-drive.html

yazılanlara bakılırsa. MHDD adlı programı indirip cd'ye yaz bilgisayarı onunla başlat.
    sonra şifresini kırmak istediğin hdd'yi seç.
    ardından unlock yaz.
    sonra şifre korumasını kaldırmak için dispwd yazıp master codu girmen gerekiyormuş ve toshiba için bu 32 defa space tuşuna basmakmış :) ardından açılıyormuş. İstiyorsan dene, sorumluluk kabul etmem :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Fire.Sword

Tom's Guide Forum

yazılanlara bakılırsa. MHDD adlı programı indirip cd'ye yaz bilgisayarı onunla başlat.
    ardından unlock yaz.
    sonra şifre korumasını kaldırmak için dispwd yazıp master codu girmen gerekiyormuş ve toshiba için bu 32 defa space tuşuna basmakmış :) ardından açılıyormuş. İstiyorsan dene, sorumluluk kabul etmem :)

Alıntıları Göster
    başa beladır bu şifreler koymayın

• quote:

Tom's Guide Forum

ardından unlock yaz.

Hocam bu dediğini başka bir sitede de gördüm. Az önce bu yöntemi denedim CD'den boot etmiyor. Biostan boot önceliğini CD-rom yaptım. Bilgisayar başlayınca boot etmesi için F12'ye basıyorum boot etmiyor. Direk HDD şifre ekranı çıkıyor

• quote:

quote:

Tom's Guide Forum

ardından unlock yaz.

Hocam bu dediğini başka bir sitede de gördüm. Az önce bu yöntemi denedim CD'den boot etmiyor. Biostan boot önceliğini CD-rom yaptım. Bilgisayar başlayınca boot etmesi için F12'ye basıyorum boot etmiyor. Direk HDD şifre ekranı çıkıyor

Alıntıları Göster
    hiren boot cd nin içinde vardı ismini hatırlıyamadım.. araştır..

• quote:

Orijinalden alıntı: computeron

hiren boot cd nin içinde vardı ismini hatırlıyamadım.. araştır..

Alıntıları Göster
    Bilgisayar hiçbir şekilde boot etmiyorsa, sanırım kilidi kaldırmak için hdd'yi söküp çalışan bir bilgisayara bağlaman gerekecek. aşağıdaki linkte te ilki yukarıdaki ile aynı olmak üzere 2 farklı yöntem daha yazılmış. Bir kontrol et istersen.

http://www.seagateunlock.com/

Bu arada 32 space toshiba hdd ler için master password muş. seagate için, linke göre 25 space miş.

• quote:

Bilgisayar hiçbir şekilde boot etmiyorsa, sanırım kilidi kaldırmak için hdd'yi söküp çalışan bir bilgisayara bağlaman gerekecek. aşağıdaki linkte te ilki yukarıdaki ile aynı olmak üzere 2 farklı yöntem daha yazılmış. Bir kontrol et istersen.

http://www.seagateunlock.com/

Bu arada 32 space toshiba hdd ler için master password muş. seagate için, linke göre 25 space miş.

Teşekkürler cevap için. Masaüstü bilgisayarın hdd'sini çıkarayım, Laptobun hdd'sini söküp masaüstü bilgisayara bağlıyayım o zaman

• Fire.Sword arkadaşımızın dediği gibi Laptobun HDD'sini söktüm masaüstüne taktım. MHDD programı harddiski görmedi

Yok mu hacılar bir yol?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur01 -- 6 Kasım 2014; 19:35:57 >
  • masaustu hddyi goruyorsa acronisle dosya yedegi almayi dene..alirsa islem bittikden sonra seagate tool yazilimi ile full erase yap.
  • quote:

Yok mu hacılar bir yol?

yeniden bios yazilimi yüklemekten başka hiçbir yöntem ve tavsiye sorununuzu çözmez .
    nafile tavsiyelerle boşuna vakit kaybetmeyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: scmscm

quote:

Yok mu hacılar bir yol?

yeniden bios yazilimi yüklemekten başka hiçbir yöntem ve tavsiye sorununuzu çözmez .
    nafile tavsiyelerle boşuna vakit kaybetmeyin.

HDD sifresi bios yuklemekle olmaz. Keza bios notebookta şifre harddiskte. Disklerdeki flash roomlarla notebooklardaki bios romlari çok farklidir.
    Diskin marka modeline göre çözüm farklidir. Tabi elinizde sırf bunun için yapilmis donanımlar yok ise.
    PM atin diski gönderin size ucretsiz şifresini söyleyeyim yada şifresini kaldirayim.
    Ancak bu kadar yardimci olabilirim size.
  • quote:

HDD sifresi bios yuklemekle olmaz. Keza bios notebookta şifre harddiskte.
    PM atin diski gönderin size ucretsiz şifresini söyleyeyim yada şifresini kaldirayim.

onur01 biosa şifre koydugunu yazmış.Bu nedenle ben bu önerinizi pekte mantıklı bulmadım.
    dediginiz gibi vede öneriniz dogruysa ozaman arkadaş ledtop una deneme amaçlı
    başka biir geçici hdd bulup takarsa pc açılacaktır.
    arkadaşımız deneyiip sonucunuda buraya yazsın.
    diski bana yollayın derken admin şifresini kırmayımı kastettiniz.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.