Şimdi Ara

HDD test programı önerebilir misiniz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
8.364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    HDD için önerebileceğiniz windows ortamında çalışan bir test programı var mı ?
    Daha önceleri DOS ortamında kullandığımız ScanDisk vardı. Ama şimdi yeni windows ve SATA sistemlerde çalışmıyor. Aynı ScanDisk gibi detaylı ölçümleme ve analiz yapan bir program önerebilir misiniz ?
    İlginize şimdiden teşekkür ederim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

HDD Test Programları: Harddisklerininizin Sağlığını Kontrol Edin

Bir HDD test programı, harddisklerinin sağlığını ve performansını değerlendirmek için kullandığın bir yazılımdır. Bu programlar, sabit sürücülerindeki hataları, bozuk sektörleri ve diğer sorunları tespit etmek için kapsamlı testler gerçekleştirir.

HDD Test Programlarını Kullanmanın Faydaları

• Erken Arıza Tespiti: HDD test programları, potansiyel sorunları erken aşamalarda tespit ederek veri kaybını veya donanım arızasını önlemene yardımcı olur.
    • Veri Kaybı Riskini Azaltma: Düzenli HDD testleri, veri kaybına yol açabilecek sorunları belirler, böylece yedekler oluşturabilir ve verilerini koruyabilirsin.
    • Performans İzleme: Harddisk test programları, sürücülerin okuma ve yazma hızlarını ve erişim sürelerini ölçer, böylece performans sorunlarını tespit edebilir ve düzeltmek için adımlar atabilirsin.
    • Ömür Beklentisini Tahmin Etme: Bazı HDD test programları, sürücünün tahmini ömrünü belirler, böylece değiştirme zamanı planlayabilir ve veri kaybını önleyebilirsin.

En İyi HDD Test Programları

Piyasada çeşitli HDD test programları mevcuttur. İşte en popüler ve güvenilir seçeneklerden bazıları:

• CrystalDiskInfo: Sürücü sıcaklığı, sağlık durumu ve SMART verileri gibi bilgileri görüntüleyen ücretsiz bir programdır.
    • HD Tune: Performans, hatalar ve sıcaklık izleme dahil olmak üzere kapsamlı testler sunan bir araçtır.
    • SeaTools: Seagate sabit sürücüleri için özel olarak tasarlanmış resmi bir test programıdır.
    • SMART Utility: Bir sürücünün SMART verilerini (Self-Monitoring, Analysis and Reporting Technology) izleyen ve hataları tespit eden bir yardımcı programdır.
    • MHDD: Düşük seviyeli testler ve onarım özellikleri sağlayan gelişmiş bir tanılama aracıdır.

HDD Testi Nasıl Yapılır?

Bir HDD test programını kullanmak için şu adımları izle:

1. Uygun bir program seç ve kur.
    2. Programı çalıştır ve test etmek istediğin sürücüyü seç.
    3. Uygun testleri seç ve testi başlat.
    4. Test sonuçlarını dikkatlice incele ve herhangi bir sorun için harekete geç.

Düzenli HDD testleri, harddisklerinin sağlığını korumak ve veri kaybını önlemek için önemli bir adımdır. Üstün performans ve güvenilirlik sağlamak için yukarıda listelenen araçlardan birini kullanmayı düşün.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ben ihtiyacım olunca HddScan 2.8 kullanıyorum. 2.8 versiyonunu tavsiye ederim..
    http://hddguru.com/content/en/software/2006.01.22-HDDScan/

Bu arada dikkat et command bölümünde verifiy işaretli olsun. Erase yi seçersen disknin içindeki bilgiler silinir.

Ayrıca Hd Tune'de başarılı bir yazılımdır...
    http://www.hdtune.com/

Kolay gelsin.....

• Teşekkür ederim, çok işime yaradı.
    Şüphelendiğim 500 GB'lik bir disk vardı. Bir türlü emin olamıyordum.
    Taramayı başlattım. Bakalım ne sonuç verecek ?
    Bir soru, HDDScan'ın yenisi 3.1 versiyonu var. Önerir misin ? Yoksa en iyisi 2.8 mi ?
  • 2.8 versiyonu daha, Bu yüzden ben onu daha çok seviyorum..
    Yani sen istersen 3.0 versiyonunu kullanabilirsin.

Bu arada hdscanın hd tune ye göre bad sector konusunda daha iyi bilgilendirme sunar.
    Kolay gelsin.....
  • Yedekte tuttuğum hdd lerimi satmak istiyorum, bunları nasıl bir programla ve neleri test etmem lazım? Sattığım kişilere mahçup olmak istemiyorum.
  • ilerici İ kullanıcısına yanıt
    Hd tune ve Hard Disk Sentinel işinizi görür.

Hdd sentinel de Health,performance ve sıcaklık değerlerini anında görebilirsiniz.Sıcaklık değeri bildiğim kadarıyla 40-45 üstü normal değil.Ortalama 30-40 arası olması lazım.Health kısmı na gelince mesela benim diskimin health %15 ve performance %100 çok nadir kafa atıyor onun dışında sıkıntı yapmıyor bazı disklerde %40 gösteriyor ama disk çok sıkıntı çıkartıyor ama %60 üstü genelde sıkıntı yapmıyor.Ayrıca diskin kalan ömrünüde saat olarak gösterir.S.M.A.R.T analizi yapabilir ek olarak diskinizi test edebilirsiniz.

Hd tune de aynı şekildi diskte bad sector taraması yapıp sıcaklık durumunu izleyebilir,okuma yazma hızlarını görebilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.