4 yıllık 500GB Seagete Hard-diskim ile ilgili bir sorunum var. Geçenlerde problemsiz bir şekilde bilgisayarı kapattıktan sonra sabaha pc açılmadı ve "Please Boot Insert..." şeklinde boot hatası aldım. Sırasıyla,
(Bıosta HDD gözükmüyor) 1.) Hard-diskin kablolarını yeniledim ve sata girişini anakart üstünden değiştirerek farklı bir sataya taktım ancak olmadı. 2.) Win7 cd si ile pc yi boot ettim ve oradan başlangıç onarmayı denedim. Ancak hata verdi onarım yapılamıyor dedi. Aynı şekilde cd üstünden sistem geri yükleme denedim ancak yine hata verdi. 3.) Yüklü Windows üstüne eskisini silmeden yenisini yüklemek istedim(verileri kaybetmemek için) ancak bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra deneyin gibilerinden bir uyarı verdi ve yükleyemedim. Bilgisayar zaten açılmıyor ki nasıl bilgisayar açıldıktan sonra yenisini yükleyebilirim !? 4.) Hard-diski başka bir bilgisayara bağladım. O pc nin biosunda da hard-disk gözükmüyor. Bilgisayarım->yönet->Disk Yönetiminden de HDD gözükmüyor. Dolayısıyla verilerimi de alamadım.
Hard disk tamamen mi göçtü bilmiyorum. Format denemeden ben bu disk içindeki benim için çok önemli olan verilerime nasıl ulaşabilirim yardımcı olursanız çok sevinirim
Saygılar
Selam HDD'yi başka bilgisayarda da denediğinize göre, kartı yanmış veya motor arızalanmış anlamına gelir kardeş. Buna göre, yeni bir HDD almanız kaçınılmaz oluyor. Veya başka bir HDD takarak onunla denemeniz gerekiyor. Kolay gelsin..
Yapmadığım numara denemediğim yöntem kalmadı ama nafile. Geçmiş olsun disk komple uçmuş.