Arkadaşlar asus x59sl kullanıcısıyım. Bundan 1.5 ay önce hard diskim bozuldu ve garanti bittiğinden dolayı bilgisayarı bir tamirciye verdim. Tamircide bilgisayarıma seagate 250 gb hard disk takıldı hard diskin özellikleri de buradadır:http://www.seagate.com/ww/v/index.jsp?vgnextoid=e9f188b2ea9dd110VgnVCM100000f5ee0a0aRCRD Sanırım 20-30 lira kazık yememle birlikte düzelsinde nolursa olsun diyerek kabul ettim.İlk başlarda bir sorun yoktu lakin 1 ay sonra bilgisayar anlamsız kasmalar yapmaya başladı,mouse ikonu hareket ederken donuyor,şarkı açtığımda şarkı bir yerde takılıyor ve donuyor,oyunlarda bir anda ekran donuyor kalıyor.İşin ilginç tarafı tüm bu donmalardan sonra,bilgisayarın hard diskine doğru laptopun altından bastırdığımda hepsi çözülüyor ve bilgisayar kaldığı yerden çalışmaya devam ediyor.Yani bu donmalardan dolayı restart atmam gerekmiyor,bilgisayarın altından biraz kuvvet uygulamam yeterli oluyor.Hatta bazen windows açılış ekranındada takılıyor kalıyor,hard diskin altından bastırıyorum 2-3 saniye ve sonra bilgisayar açılıyor.Nadir olsa neyse de bu aralar sık sık tekrarlamaya başladı neredeyse 5 dk da bir takılıyor bilgisayar.Acaba hard disk tam oturmadı mı diye söktüm 2 defa tekrar taktım düzelmedi,kardeşimi yollamıştım ben şehir dışındayken onada hard diskle ilgili değildir olsa hiç çalışmaz demişler,göstermelik söküp takmışlar o kadar.Şimdi ben tamirciye gitmeden önce -ki gidince muhtemelen kavga edicem- bir de sizin görüşlerinizi almak istiyorum acaba sorun neden kaynaklıdır?Hard diskle alakası olmasa hard diske bastırınca tüm takılmaların düzelmesi çok saçma değil mi?Yardım eden herkes için şimdiden teşekkürler.
Ram sorunu gibi geldi bana.
hardiskin sıfırsa durumu belirterek garantiye gönder ?
Bende başta ram diye düşündüm ama hard diske bastırınca çalışması kafamı karıştıran,hard disk bir yere temas ettiğinde alttan, takılabiliyor,yada takıldıysa düzelebiliyor,tamamen fiziksel temasla başlıyor yada duruyor bu kasma.Zaten en kötü o olucak heralde,vericem tamirciye yollayın garantiye dicem,tabi yine hard diskten değildir bu diye kardeşimi salladıkları gibi benide sallamazlarsa :)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme