Şimdi Ara

HDD sıcaklığı...!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hdd sıcaklığına baktım 60-65 derece!!!!!!
    neden böyle olabilir ya da sıcak olmasının sebepleri nelerdir? bu sıcaklık performansı etkiler mi?
    bir de bilgisayar bayaa uzun süredir açık 1.5-2 ay oldu ... bunun bi etkisi olabilir mi?

• hdd bayağı sıcak doğru gösteriyor ise program

benim en fazla 38 derece
  • o sıcaklık hdd için çok ama çok fazla kesin bir çözüm bulmazsan çöpe gider
  • Bence HDD sensörlerinde sorun var kesin yanlış ölçüyo o ne öle 65 derece yuh bendeki 20-25 arasında geziyo kesin bi hata var

Bu arada kasayı aç da HHD ye bi elle bakalım 65Derece ise elinin yanması lazım
  • HDD 10.000 rpm mi? daha yüksek devir, daha çok ısı doğal olarak ama zaten pc 1.5-2 aydır açıksa bu o kadar şaşılası bir durum değil. hard-disk ini soğutmanı öneririm.
  • quote:

Orjinalden alıntı: BuRaK555

hdd bayağı sıcak doğru gösteriyor ise program

benim en fazla 38 derece

doğrudur yaa.
    el değmek biraz zor sayılır. ama 65 derece kadar değil. belki 40 derece 'den biraz fazla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Basar -- 28 Şubat 2005, 21:21:55 >
  • ama bazen hdd yi çok zorlarsam 46 görüyorum.
    ama 65 çok fazla
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ANAKART SICAKLIĞI??????
    19 yıl önce açıldı
    80 derece anakart sıcaklığı
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kapa o makinayı bence :) yanına fan falan bişey koy yada altı ve üstü boş kalacak şekilde biryer bulmaya çalış kasa içinde.
  • aslında, sanırım hdd 10.000 rpm değil. ama pc de çok uzun süredir açık. bilemiyorum aslında, ama o değerler doğruysa o hdd nin soğutulması lazım.
  • 10.000 rpm'lik ve 40gb'lık bir seagate modeli yok yanlış bilmiyorsam..tabi konusu geçen hdd imzadaki ise.
  • quote:

Orjinalden alıntı: inuyasha

HDD 10.000 rpm mi? daha yüksek devir, daha çok ısı doğal olarak ama zaten pc 1.5-2 aydır açıksa bu o kadar şaşılası bir durum değil. hard-disk ini soğutmanı öneririm.

yok 7200 rpm... samsung 37.6 gb . yanlış ölçüyor olabilir el değilmiyo derken öyle 65 derecelik bişi hissetmiyorum. kalorifer ısısından biraz daha düşük.

ps: kesin yanlış ölçüyor

• o zaman yanlış ölçüyordur
  • okadar uzun bi sure acik kalan bilgisayarda o sicaklik normal gibi ama yakinda harddisk i cope atabilirsin cok zararli.. bilg biraz kapali tut sogut birseyler yap yazik gunah..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Rottweiler

okadar uzun bi sure acik kalan bilgisayarda o sicaklik normal gibi ama yakinda harddisk i cope atabilirsin cok zararli.. bilg biraz kapali tut sogut birseyler yap yazik gunah..

bence de ...
    ama bi de balkona çıkarcam şimdi. gene sıcaklık değerleri 50'nin altına inmezse yeni hdd alırım. ya da soğutucu

şimdiden sorayım. hdd soğutma önerir misiniz?

• Bence HDD nin altına üstüne yada yanına 80mm lik yada 90mm lik bi kasa fanı koy doğrudan üstüne üflesin baya farkediyor
  • evet fan bayağı fark ediyor
    ama ben fanların sesi yüzünden iptal ettim fanları
  • quote:

Orjinalden alıntı: KinGpAsCaL

Bence HDD nin altına üstüne yada yanına 80mm lik yada 90mm lik bi kasa fanı koy doğrudan üstüne üflesin baya farkediyor

Bi tek "önüne" dememişsin ama benim fan önünde

Kasanın içine doğru üfleyen fan, tam harddiskin önüne denk geliyo. Böylece tek fanla hem kasaya taze hava girişi sağlanmış oluyo, hem de HDD soğuyo. Kasanın şekli böyle bi düzen için elverişliyse, tavsiye ederim.

• bab benim kasada fan koycak yer yok 4 tane 120 lik fan var zate bende de ...
    Benim aklıma bişi geldi şimdi kasanın önünden içeri hava üfleyen fanın üfürdüğü hava direk bu 65 derecelik HDD ile temas ediyosa Fan bir nevi içeri sıcak hava üflemiş olmaz mı ? Çünkü HDD 65derecelik sıcaklığı ile içeri giren havayı anında ısıtır bence???
  • quote:

Orjinalden alıntı: KinGpAsCaL

bab benim kasada fan koycak yer yok 4 tane 120 lik fan var zate bende de ...
    Benim aklıma bişi geldi şimdi kasanın önünden içeri hava üfleyen fanın üfürdüğü hava direk bu 65 derecelik HDD ile temas ediyosa Fan bir nevi içeri sıcak hava üflemiş olmaz mı ? Çünkü HDD 65derecelik sıcaklığı ile içeri giren havayı anında ısıtır bence???

evet doğru,
    çünkü kasanın arkası sıcak havaların üflendiği yer. orda içeri hava dağıtmak mantıksız olur. direk sıcak hava gelir?
    önden olsa neyse
  • Yine bir yanlış ölçüm vakası
    Mesela bundan önce geçici olarak Maxtor hdd kullandım.Sıcaklığı 52C gibiydi.
    İmzamdaki hdd ise sürekli 30 - 33 C arası max.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.