Şimdi Ara

HDD ses problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Seagate 500GB 32MB SATA2 7200.11 NCQ HARDDİSK Kullanıyorum. HDD den düzensiz aralıklarla ince bir tık sesi geliyor. Bazen arka arkaya 2 3 kere bazende 1 kere. Kendi çalışma sesi değil. Kasanın içini kontrol ettim çalışır durumda hiçbir fana kablo teması felan olmuyor. Yani ses HDD den geliyor eminim 475gb olarak görülü HDD yi 2 ye böldüm 75 e 400gb olmak üzere. 75gb ta sistem diğer bölümdede kişisel dosyalarım duruyor. Sizce sorun varmı ? Şimdiden teşekkürler

• tık derken sanki bir teneke veya başka bişey tık tık tık tik tik mi ediyor. Benzer durum benim 250 gb Ide hdd oluyordu.

Verilerinizi yedege alın
  • 2 ayını doldurmadı daha HardDisc. Evet onun gibi ince bir ses. 250gb dosyayı nereye yedekliyeceğim
  • ben aldığımın ilk ginü yapıyordu o sesi 3 defa hdd değiştirdim

bence o hdd tamamını yedeğe alın ve hdd garantiye gönderin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerem -- 27 Ağustos 2008; 15:41:52 >
  • Lastik kullanmak; bu işe en iyi çözüm.....

http://www.silentpcreview.com/files/images/no-vibe-3.jpg

Ses, zırıltı kalmıyor, tavsiye ederim....

Resime bakmak için kopyalayıp, pencereye yapıştırmanız gerekiyor > Nedense image olarak çalışmıyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihat35nihat -- 7 Eylül 2008; 1:17:53 >
  • Bilgisayarda arada donup reset atmalarda oluyor HardDisc yüzünden o zaman ?
  • İşlemci sıcaklığından da olabilir everest isimli program ile kontrol edin. Hdd yi hddtune veya "Hard Disk Sentinel" isimli programla kontrol edin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PC SES SORUNU
    13 yıl önce açıldı
    hardisk problemi
    22 yıl önce açıldı
    Optik Ses Sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • işlemci sıcaklığını gigabyte ın kendi programından kontrol ediyorum boşta 30 yük altında 45 max 47 oluyor. sıcaklıkla ilgili bir sorun yok ama hdd yi kontrol ettim Hard Disk Sentinel Programıyla.
    'The hard disk status is PERFECT. Problematic or weak sectors were not found and there are no spin up or data transfer errors.'

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafa_sg -- 27 Ağustos 2008; 18:34:44 >
  • hocam information bölümünde belirtir, HD Tune isimli progam ilede bad sector taraması yapın garanti olsun
  • quote:

Orjinalden alıntı: mustafa_sg

Bilgisayarda arada donup reset atmalarda oluyor HardDisc yüzünden o zaman ?

HDD de arıza olmasından dolayı yapıyor gibi. Boşuna zaman kaybetmeyin,garantiye gönderin.
  • Kafa vuruyor da olabilir. Garantiye gitmesi iyi olur bence.
  • arkadaş hdd deki problemi ne yaptın servise filan gönderdin mi?

Ben de bugün bir adet Seagate 500GB 32MB SATA2 7200.11 NCQ hdd aldım. Bir önceki seninki gbi 32mb önbellekli idi. bad sectorden dolayı garantiye verim hala gelmedi. acele işim oldğundan dolayı aldığım yer bana Seagate 500GB 32MB SATA2 7200.11 NCQ verdi. Diski 2ye böldüm. Ve ardından bad sector taraması yaptım. Hiçbir sorun yok. Ama nedense aynı senin dediğin gibi tık tık diye ses gelio hdd den. Hepsinde olan bi ses mi yoksa cidden bi problem mi? acil mesaj yazarsan iyi olur..
  • arkdaşalr kimsenin bilgisi yok mu? Bilim saat te baa bi geç ama... şuan bi öncekinden kurtardığım bilgileri kopyalıyom buna..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.