Şimdi Ara

HDD Problemi...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 160GB lık bir HDD alıp PC ye taktım ama PC sadece 130GB görüyor.. Biliyorum depolama donanımlarında hep eksik oluyor ama 30GB eksik de baya fazla geldi bana...
    Sizce bir problem var mı? Varsa çözümü nedir. Teşekkür ederim şimdiden...

• Doğru olması lazım. Bende geçenlerde 160 takmıştım amcaoğlunun bilgisayara. Yaklaşık o civar bişeydi.
  • Bilgisayrım > Yönet ten girince gördüm ki 20GB lık bölümün orada biçimlendirilmemiş şekilde kuzu kuzu yattığını gördüm. Şimdi alan 150GB oldu. Yardım etmeye çalışan herkese teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saluki -- 23 Ekim 2005, 22:00:38 >
  • İlginç amca oğluna seagate 160 aldık, 130 GB görüyor. Sen 150 diyorsun. ARada çok fark var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: supersistem

İlginç amca oğluna seagate 160 aldık, 130 GB görüyor. Sen 150 diyorsun. ARada çok fark var.

Doğru yaklaşık 150 olması lazım.

Gerçek hesaplama şu şekildedir:

160 Gigabyte = 160 Milyar Byte
    /1024 Byte = 156250000 KiloByte
    /1024 Byte = 152587.890625 MegaByte
    /1024 Byte = ~149 GigaByte
  • Evet bende hesapladım 149GB olması lazım. Ama biraz önce MSNden sordum 130 GB diyor... Çok enteresan.
  • benimde 120likte 110-115 civarı birşeyler kalıyo onlar normal kafanı yorma partisyonlar için cepten yiyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Harici Hdd kutusu sorunu
    10 yıl önce açıldı
    Ssd/hdd caddy problemi
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Partition'lar için elbette bir miktar gidecektir ama o kadar yine fazla gibi.

quote:

Orjinalden alıntı: adakor

benimde 120likte 110-115 civarı birşeyler kalıyo onlar normal kafanı yorma partisyonlar için cepten yiyor
  • Dediğim gibi bu sık görünen bir sorunmuş; My Computer>Manage den girince sürücüleri incele. Orada 20GB lık alanı göreceksin..
  • Bios uptade....!
  • 130 gb üstündeki hdd lere windows kurulurken service pack1 yada service pack2 (tabii winxp için) ile kurulursa orjinal boyutunda kurulur.
  • Hmm.. sorun bu olabilir.

Bios olduğunu sanmıyorum çünkü anakart çok yeni bi kart...

quote:

Orjinalden alıntı: alper1391

130 gb üstündeki hdd lere windows kurulurken service pack1 yada service pack2 (tabii winxp için) ile kurulursa orjinal boyutunda kurulur.
  • kesinlikle xp için sp2 kurun hdd sorunlarınız otadan kalkacaktır
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.