Şimdi Ara

Ssd/hdd caddy problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Lenovo Z50-70 laptopuma ssd ve hdd caddy aldım.Ssd yi direkt olarak hdd yerine taktım sorunsuz çalışıyor ama hddyi caddy ile cdrom yerine takınca hdd gözükmüyor.Hdd saglam baska Bilgisayara taktım çalışıyor, hdd kutusuyla laptop görüyor.hdd caddy mi bozuk diye yenisini aldım hardiski caddy ile takınca lenovo yazısında kalıyor açılmıyor bilgisayar , caddyi çıkarttım laptop açılınca takınca bilgisayar donuyor. Daha önce bu tarz bir problem yaşayan veya çözüm önerisi olan varsa yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim
    İyi günler

• bios üzerinden hdd olarak seçim yapmalısın muhtemelen. sonrasına windows açılınca aygıt yöneticisinde de birşeyler görüyor olman lazım.!? vs.. tavsiyem hiç öyle kullanma. sürekli enerjide kalacak muhtemelen. fan sesi seni rahatsız edecektir. senin ki merak.. deneyip görmen lazım.
  • Aynı sorunun bir benzeri de bende de var
    Lenovo 50-70 Laptop'umun DVD driverini söktüm ve Caddy taktım. Sata portlu HDD yi bu caddy ye yerleştirdim. Yeni aldığım SSD'yi, söktüğüm eski HDD nin yerine taktım..
    Bilgisayar açılıyor ve Windows'a giriyor ancak Caddy ile takılan HDD yi görmüyor. Buraya kadar Caddy ile bir problem var olabilir düşüncesi ile hareket ettim ve temin ettiğim başka bir Caddy ile bunu denedim. Sonuç yine olumsuz oldu. Ama daha garip olan bir şey ise; 20-30 arası Windowsa girdiğim süre zarfında 2 kere falan Bu HDD yi Windows gördü!! Bu son yazdığım kısım olmasa teşhisini bir şekilde bulacaktım ama şimdi bu soruna bir çözüm bulamıyorum..

Denediğim HDD kutuları
    -----------------------
    ** FRISBY FA-7832NF 2.5" SATA EXTRA NOTEBOOK HARDDISK YUVASI
    ** Dark 9.5mm Notebook Optik Sürücü Yuvası Uyumlu HDD/SSD Yuvası

Denediğim Yöntemler
    -------------------
    ** Caddy deki jumber ayarlarının tamamını denedim
    ** SATA Prot kontrollerini yaptım
    ** Caddy nin yuvalarını ve pinlerini kontrol ettim
    ** İnternette dolaşan regkey uygulamalrını denedim.
    reg.exe add "HKLM\System\CurrentControlSet\Services\atapi\Controller0" /f /v EnumDevice1 /t REG_DWORD /d 0x00000001
    reg.exe add "HKLM\System\CurrentControlSet\Services\atapi\Controller0" /f /v EnumDevice1 /t REG_DWORD /d 0x00000002
    ** Bios ayarları, Bios güncellemeleri ve Donanım güncellemelerini yaptım

Sitemim
    ----------
    Lenovo B50-70 Laptop, Windows 10, 4GB Samsung RAM, 500GB SATA Seagate HDD, Yeni aldığım Samsung 256GB SSD, v.s....

şimdiden teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cos00kun -- 31 Ocak 2020; 9:20:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cos00kun

Aynı sorunun bir benzeri de bende de var
    Lenovo 50-70 Laptop'umun DVD driverini söktüm ve Caddy taktım. Sata portlu HDD yi bu caddy ye yerleştirdim. Yeni aldığım SSD'yi, söktüğüm eski HDD nin yerine taktım..
    Bilgisayar açılıyor ve Windows'a giriyor ancak Caddy ile takılan HDD yi görmüyor. Buraya kadar Caddy ile bir problem var olabilir düşüncesi ile hareket ettim ve temin ettiğim başka bir Caddy ile bunu denedim. Sonuç yine olumsuz oldu. Ama daha garip olan bir şey ise; 20-30 arası Windowsa girdiğim süre zarfında 2 kere falan Bu HDD yi Windows gördü!! Bu son yazdığım kısım olmasa teşhisini bir şekilde bulacaktım ama şimdi bu soruna bir çözüm bulamıyorum..

Denediğim HDD kutuları
    -----------------------

Denediğim Yöntemler
    -------------------
    reg.exe add "HKLM\System\CurrentControlSet\Services\atapi\Controller0" /f /v EnumDevice1 /t REG_DWORD /d 0x00000001
    reg.exe add "HKLM\System\CurrentControlSet\Services\atapi\Controller0" /f /v EnumDevice1 /t REG_DWORD /d 0x00000002

Sitemim
    ----------
    Lenovo B50-70 Laptop, Windows 10, 4GB Samsung RAM, 500GB SATA Seagate HDD, Yeni aldığım Samsung 256GB SSD, v.s....

şimdiden teşekkürler..
    SSD takıldıktan sonra Windows kurulumunu nasıl yaptınız hocam? Sıfırdan mı kurdunuz, HDD'den klon mu yaptınız?

• SSD ye sıfırdan kurulum yaptım
  • quote:

Orijinalden alıntı: cos00kun

Aynı sorunun bir benzeri de bende de var

Denediğim HDD kutuları
    -----------------------

Denediğim Yöntemler
    -------------------

Sitemim
    ----------

şimdiden teşekkürler..
    harf çakışması da olabilir.
    sadece ssd takılı şekilde "yerel disk" harfiyle hdd harfi farklı yapıp deneyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: horozcu yavuz abi

harf çakışması da olabilir.
    sadece ssd takılı şekilde "yerel disk" harfiyle hdd harfi farklı yapıp deneyin.

Alıntıları Göster
    hiç bir farklılık olmamasına rağmen 20 - 30 deneme arası 2 kere HDD yi görmesi garip. Sizin dediğinizi denedim maalesef olmadı.
    Sanırım kutular LEnovo 50-70 ile uyumsuz. Bunu tamamen sallıyorum bu konuda çok bilgim olmadan tahmin ediyorum sadece.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Samsung 1TB HDD MBR SORUNU
    10 yıl önce açıldı
    ssd disk sorunu?
    13 yıl önce açıldı
    HDD-SSD
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.