Şimdi Ara

Hdd'nin İlk Sektörlerinde Hasar Çıktı. Nasıl Klonlarım? (Resimli)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dizüstü bilgisayarımın 2.5 inch TOSHIBA 750 gb. harddiskini "Hdd Tune" ile tarattım.

Aşağıdaki ekran resimlerinde görüleceği gibi, sadece iki kırmızı nokta halinde "damaged" (hasarlı) bölüm çıktı. 4 yerde Error var diye altına yazdı.

Health (sağlık) taramasında ise, "Reallocated Sector" uyarısı verdi.

Bilgisayarımı 1 yıldır hiç kapatmadan açık tuttuğumdan olmuştur belki bilemiyorum. Herhangi bir arıza vermiyor. Programlar şimdilik düzgün çalışıyor. Ters giden bir şey yok. Uzun zamandır Defrag yapmamıştım. Ondan olabilir mi? Disk birleştirme yapsam düzelir mi acaba?

Sizce ne yapmalıyım? 750 Gb.lık bir hdd alıp klonlasam, bunu çıkarıp onu taksam mı?

Bu klonlama işlemi en basit nasıl yapılır?

Hdd'nin İlk Sektörlerinde Hasar Çıktı. Nasıl Klonlarım? (Resimli) Hdd'nin İlk Sektörlerinde Hasar Çıktı. Nasıl Klonlarım? (Resimli)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi franko -- 16 Şubat 2016; 1:55:57 >

• Sorununuz yazılımsal olabilir,bu nedenle araştırmanızı tavsiye ederim ancak önemli dosyalarınızın her ihtimale karşı yedeğini almayı ihmal etmeyin,Bu bad sektörlü hdd'ler ile bayağı uğraştım ancak hiç birinde başarılı sonuç alamadım,düzeldi gibi gözüksede bir müddet sonra ortada bırakıyor,şu sağdaki resimdeki bilgilerden çok anlamamakla beraber en azından benim uğraştığım hdd'lerden çok daha iyi durumda olduğunu söylemeliyim,forumda bu konu ile ilgili detaylı bilgiler var.LinkKolay gelsin.
  • franko kullanıcısına yanıt
    En basiti clonezilla.400 MB civarında ISO kalıbını indirip medyaya yazdır.Kullanımıyla ilgili internette resimli anlatımlar mevcut.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

Diskin tamamini klonlamaniza gerek yok yalnizca isletim sistemi ve kendi dosyalarinizi aktarmaniz yeterli. Tamamini klonlamak hem uzun surer hemde bozuk sektorlerde takilma ihtimali var. Sistemde yeni hard disk kullanmak ve buna eski hard diskinizdeki verilerin tamamini aktarmak icin en uygun programlardan biri Acronis Migrate Easy.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EĞİNLİ kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ederim. Link'e baktım okuyacağım.
  • recebim59 kullanıcısına yanıt
    Tavsiye için teşekkürler. Yalnız benim C de D de neredeyse tamamen dolu. Bir kaçar gb. yer kaldı o kadar.

Bu programla hariçteki sıfır bir hdd'ye elimdeki dolu hdd'nin tamamını klonlayabiliyor muyum?
  • hd_doctor kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Neden yalnızca sistem? Onu tam anlamadım. Bad sector'lü görünen kısım orası olduğundan mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Diski birebir klonlarsaniz silinmis dosylarin bulundugu alanlar bos alanlar vs. de aktarilacak. Diskinizdeki mevcut varolan dosyalari aktarmaniz yeterli. Bu dosyalar da sistem ve ozel dosyalardan olusur. Sistem dosylarindan kastim windows ve diger programlara ait dosyalar. Ozel dosyalar da size ait olan resim müzik ofis vb. dosyalar. Acronis migrate easy de tam olarak sizin ihtiyacinizi karsilayabilecek bir program. Ayrica disk klonlamaktan daha pratik olacaktir diye dusunuyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • klonlama için ghost'ta kullanabilirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.