Şimdi Ara

Hdd'mi Ram'mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba sayın dh üyeleri, geçenlerde yeni bir pc toplamıştım power supply, kasa, hdd bende bulunduğu için yenisini almamıştım. Birde bütçeyi rahatlatıp gelecek ay eklerim diye rami 4gb almıştım.

Eski hdd'lerim hakikaten çok eski;

1.si Samsung HD120IJ
    2.si Seagate 7200.7 ikiside en az 12-13 yıllık bilgisayarlardan çıkma.

İlk önce samsungu takıp en basitinden gta san andreas oynadım 95-97 fps alıyordu. Sonra HDD bad sector verdi. Sonrasında 2. hddyi taktım bu sefer 70-80 Fps almaya başladım.(ikisinde de tüm driverler güncel.) Ayrıyeten dosya kopyalamaların da, oyun açılışlarında bariz kasmalar var.

Şimdi direk hdd'mi değiştirmeliyim yoksa 4 gb ram ekleyip bir süre daha hdd ile idare mi etmeliyim, hdd'nin performansa etkisi bu kadar var mıdır?

• HDD tabii ki. 1tb bir şey alırsan çok rahat edersin. Ram 4gb şu an yeterli. Daha sonra RAM eklersin. İyi günler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TakemasterTR T kullanıcısına yanıt
    hdd'nin performansa etkisi bu kadar var mıdır? Onu anlayamadım ben çünkü bildiğim kadarıyla hdd'nin etkisi oyunlarda pek belli olmaz ama bende 2 hdd arasında bile 20fps attı.
  • Up up yardım lütfen fazla bir bütçem yok çöp olsun istemiyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Öncelikle geçmiş olsun hdd yi değiştirmen gerekebilir çünkü makine en zayıf halkası olan parça kadar çalışır.Maximum alabileceğin performans en düşük halkayla doğru orantılı tabi ses kartı vs hariç profesyonel değilim ama zamanında bilgisayar toplamışlığım vardır.
  • Rephaws kullanıcısına yanıt
    En zayıfa göre çalıştığını bilmiyordum. O zaman hdd alacağım.

• Hdd tarafında kesinlikle SSD
  • Bu arada SSD alınırsa tam verim alınması için 3te 1inin boş olması gerekir. İyi günler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SSD Boyutları bana yetersiz kalır o yüzden hdd alayım yeni.

• mekanik alacaksanız 7200 rpm olanlara bakın en azından.
  • anakartın sata2 desteği varsa sata2 hdd al yoksa sata hdd al ama imkanın varsa ssd al aradaki fark bariz çok büyük
  • dj_mero kullanıcısına yanıt
    Öyle yapıcam artık ssd almaya kalksam 240gb yetmez hem bütçeyide zorlar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.