BENIM ANLADIGIM KADARIYLA 2,5 LUK HDD KASASI DUZMEK ICIN GEREKLI OLAN KASALAR UYGUN FIYATTA MESELA 2,5 LUK BI DEXONIC KASA HEPSIBURADADA 33 YTL ANCAK ICINE KONULABILECEK HDD LER 2,5 LUK OLACAGI ICIN BI HAYLI TUZLU 200 YTL YE YAKLASIK.
3,5 LUK KASA DUZMEK ICIN ISE KASAYA 2,5 LUGA GORE BIRAZ FAZLA PARA HARCAMAK GEREKIYO 70 YTL CIVARI ANCAK ICINE KONULACAK HDD LER UYGUN FIYATTA 250 GB YI 100 YTL YE ALABILIYORUZ. ANCAK BUNUN DA DEZAVANTAJI USB DEN DEGIL DE AYRI BIR GUC KABLOSU ILE CALISMASI
DIREK HAZIR 2,5 LUK ALMAK ISTERSEKTE 160 GB YI YAKLASIK 160 YTL YE ALIYORUZ.BU USB DEN GUC ALIYO
HAZIR 3,5 LAR ISE GUC KABLOSU GEREKTIRIYO VE 500 GB LIKLERI 210 YTL CIVARI
SIMDI ARKADASLAR SORUM SU OLACAK
BENIM ICIN HIZ COK ONEMLI DEGIL. ONEMLI OLAN YANIMDA RAHATCA TASIYABILMEK VE GITTIGIM HER BILG DA BAGLAYIP CALISTIRABILMEK. BU NEDENLE UFAK OLSUN ISTIYORUM. 2,5 LUK KASA YAPSAM PAHALIYA MI GELIR? AYRICA TASIRKEN HERHANGI BIR SORUNLA KARSILASIRMIYIM?
YOKSA BUNUNLA UGRASMAK YERINE HZIR OLARAK BI 2,5 LUK MU ALAYIM
PEKI 3,5 LUKLARIN TASINMASI ZOR MU VE TASINIRKEN HERHANGI BIR RISK MEVCUT MU? ELEKTRIGI DISARIDAN ALMASI ELEKTRIK KESINTISINDE HERHANGI BIR SORUNA YOL ACAR MI?
HANGISINI TAVSIYE EDERSINIZ? SIMDIDEN COK TESEKKUR EDERIM....
bence harici al daha kullanışlı
harici derken kasa alma diyosun de mi disdanger hazir satilan haricilerden alim peki 2,5 ile 3,5 arasinda tasima sirasinda riskli diye bi ayrim var mi
2,5 ları cebinde taşıyabilirsin. Ama 3,5 lar için çanta lazım. 2,5 lar gücünü USB'ten alabilir, 3,5 lar için harici adaptör taşımalısın.
benim fikrime göre de, harici kasa alma. harici diskleri kendi kasaları daha güzel oluyor.
Hepsini kullanmış biri olarak sanırım sana yardımcı olabilirim. İlk olarak cepte heryere götürcem diyorsam 3.5'' likleri en baştan geçelim hem ağırlar hem elektrik fişleri genelde notebook adaptörü gibi oluyor yada bildiğimiz adaptör gibi yani öyle cepte felan gezmiyor ayrıca disk kısmıda büyük ve ağır. 2.5'' ler gezdirmeye çok uygunlar işin fazlası ile görür eğer hız çok önemli değilse sana e-sata veya firewire de gerekmez usb yetecektir.
Gelelim diğer mevzuya ben KALİTELİ kutu yada hazır almanı öneriyorum ucuz yollu kutular başa sadece bela oluyor dexonic ve akasa yada thermaltake alabilirsin ama bunlardanda en ucuzu dexonic ve oda biraz boyut olarak büyük diğerleri zaten pahalı ben ucuz bir kutu almıştım ve diski ben takmıştım kutu bozuldu ardından WD Passport aldım sonradanda akasa kutu aldım. WD hem bütün kutulardan daha küçük daha hafif ve çok kullanışlı sadece kılıfı yok ve çizilebiliyor çok titizsen sorun olabilir. Akasa kutuda fena değil çok küçükçe değil ama işini yapıyor yanlız biraz pahalı.
Ayrıca 250GB 2.5'' diski nerden 100 liraya alıyorsun bende alayım :) mesela hepsiburada da 250GB WD disk 330 lira iken 250GB Passport 250 lira yani bu durumda hazır almak daha mantıklı..;)
Ben 2.5 " HDD player aldım. e-Bay dan içinede 100 GB hard disk. Hem arabada şarkı mp3 dinliyorum hem Tv de filim seyrediyorum. HDD player kutu 84 ytl. 100 Gb 100 ytl .