Şimdi Ara

HDD içinde dıt dıt ses çıkartan...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
6.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • HDD içinde dıt dıt diye ses çıkartan bişi var. bilgisayarı ilk açtığımda da bu sesler geliyor hdd den. Ayrıca bilgisayara CD taktığımda CD-rom cd yi okumaya çalışırken HDD den dıt diye ses geliyor ve CD-rom'un cd yi okumasını kesiyor. ve bilgisayar kilitleniyor. Bazen de resetleniyor. Neden Böyle yapıyor.

1. Başka cd-rom bağladım, yine aynı şeyi yaptı
    2. hdd kablosunu değiştirdim, sonuç yine aynı
    3. farklı kablolara bağladım sonuç yine aynı

Bu HDD içinden dıt sesi neden ve nasıl çıkıyor. 1 aydır cds-rom u kullanamıyorum. Yardım Lütfen...

• arkadaşım 1.si hdd den dıt sesi çıkmaz. senin bahsettiğin ses sistem hoparlöründen gliyor. ikincisi zaten bios açılışta o sesleri otomatik çıkartır. üçüncüsü ise cd romunla hdd yi biostan kontrol et derimç. çünkü hdd den kaynaklanan bir sorun değil gibi geliyor bana
  • bu konu beni bayağı gerdi. Yav strongholdman kardeşim! HDDyi yuvasından söküp kulağıma dayadım. inceden dıt diye ses geliyor cd takınca ya da bilgisayarı ilk açınca. geliyo işte, neresinden çıkartıyor bu sesi bilmiyorum ama, bu yüzden cd-rom çalışmıyor işte

http://forum.donanimhaber.com/m_6716160/mpage_1/key_//tm.htm#6838398

http://forum.donanimhaber.com/m_6806533/mpage_1/key_//tm.htm#6838278

• aynı ses benım bılgısayarı acarkende gelıyor xp yazan yerde.ama daha sonra duyulmuyor o ses.demekkı senın hdd de bıse war baska bı hdd denesen !!!
  • İçine bişe kaçmış olmasın

Şaka bi yana hdd hassas alettir donanım problemi sanırım.
    Bilgileri yedekleyip hddyi servise gönder (tabii garantisi varsa)
    Yoksa o hddyi yedekleme olarak kullanmanı önerirm aksi takdirde problem yaratır sana
  • yaw bırakın şakayı da bi çözüm bulun kardeşim
    CD-rom u çıkartınca sürekli dıt dıt dıt yapıp duruyo bu velet
  • Bilgisayarın fanı aşağıdaki grafige bağlı olarak hızlanıp yavaşlıyor. Bu işlemciden mi yoksa güçten mi geliyor. Benim sorunun bununla alakası olabilir mi???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tahrix -- 29 Nisan 2006; 2:07:34 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    RAM Takınca Dıt Dıt Sesi
    12 yıl önce açıldı
    Arama esnasında dıt dıt sesi
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • problem olması çok düşük ihtimal. sorun yok çoğu hd ten gelir o ses. hiç bir şeyle alakalı değil. sesinden sıkıldıysan garantiye gönderip başka marka alırsın olur biter.
  • hdd nin ortasına parmağınla hafif basınç uygula kesilirse ses garantiye gönder değiştir hemen
  • harddiskten nasıl ses gelir ya !
    cızırtı geliyosa o başka
  • eski bilgisayarlardaki gibi bir ses. hiç duymadın mı?
  • Kafa vuruyo o zaman servise götür.

gerçi maxtorların bazı modelleri öyle ses çıkartır ama sen yinede götür uygun vaktin varsa
  • quote:

Orjinalden alıntı: habdullah

harddiskten nasıl ses gelir ya !
    cızırtı geliyosa o başka

binbaşılığın hayırlı olsun şimdiden
    insanların ses algılamaları farklıdır
  • Yahu beyler bu ses sadece bilgisayarı ilk açtığımda birkaç kez çıkıyor. bi de bilgisayara cd taktığımda cd-rom cd yi okumaya çalışırken hdd de dııt diye bir ses geliyor ve cd-rom cd yi okumayı kesiyor.

cd-rom u çıkardım tamamen. bu sefer de açılışta hdd sürekli inceden inceden dıııt dıııt diye ses yapıyor ve hemen bilgisayarı kapatıyorum. İsterseniz sesi kaydedip gönderebilirim.
  • Konuyu canlandırma gereksinimi duydum Kusura bakmayın.

Harici Harddiskimi açınca dırı dıt dırı dıt diye ses geliyor ışıkları yanıyor fakat bilgisayar görmüyor ... Fikri olan var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: BabyIcey

Konuyu canlandırma gereksinimi duydum Kusura bakmayın.

Harici Harddiskimi açınca dırı dıt dırı dıt diye ses geliyor ışıkları yanıyor fakat bilgisayar görmüyor ... Fikri olan var mı ?

Harddiskin kablosunu değiştir o şekilde bir dene voltaj yetmiyor çoğu zaman elimde hem maxtor hem samsung harici disk var maxtor diske basit bir kablo takınca aynı şekilde dıt dıt sesleri geliyor ama diski bilgisayar görmüyor ışıkları yanıp sönüyor, samsung ise her türlü kablo ile sorunsuz çalışıyor çift taraflı usb kabloları var bilgisayardan 2tane usb kullanarak çalışıyor bulabilirsen öyle bir kablo ile dene bulamazsan elindeki kablodan daha kaliteli bir kabloyla deneyeblirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tek-nolojik

quote:

Orijinalden alıntı: BabyIcey

Konuyu canlandırma gereksinimi duydum Kusura bakmayın.

Harddiskin kablosunu değiştir o şekilde bir dene voltaj yetmiyor çoğu zaman elimde hem maxtor hem samsung harici disk var maxtor diske basit bir kablo takınca aynı şekilde dıt dıt sesleri geliyor ama diski bilgisayar görmüyor ışıkları yanıp sönüyor, samsung ise her türlü kablo ile sorunsuz çalışıyor çift taraflı usb kabloları var bilgisayardan 2tane usb kullanarak çalışıyor bulabilirsen öyle bir kablo ile dene bulamazsan elindeki kablodan daha kaliteli bir kabloyla deneyeblirsin.

Teşekkürler, en kısa zamanda alıp deneyeceğim.

• benimde hdd'den ses geliyor. Samsung 640gb modelinden. dıt dıt diye ses geliyor. sanırım bu ses hdd'nin bozuldugu anlamında çunku pc görmüyor. eskiden çalışıyorken bu ses yoktu.
  • Elinizdeki hddlere dkkat edin, fiyatlar 3 e 5 e katlandı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.