Şimdi Ara

HDD'den yeni SSD'ye NASIL KLONLAMA YAPILIR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
2.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar notebook'um için bir adet 128GB Sandisk SSD ve bir tanede klonlama işlemi için USB 3.0 HDD/SSD KUTUSU aldım.
    İkisinide denedim sorunsuz şekilde çalışıyor;

enpedideki klonlama rehberini filan okudum, True İmage WD 2013 yazılımı ile göstermişler ama işe yaramadı. bütün aşamaları yapıp proceed dedikten sonra bilgisayarı klonlama için yeniden başlatıyor ama klonlama yapmadan pc normal şekilde kapanıp açılıyo sadece.

Daha güncel klonlama yazılımı önerebilecek ve özet geçebilecek varsa çok sevinirim, kullandığım sistem WIN 8.1 64bit.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scorpion28 -- 16 Nisan 2015; 9:14:41 >

• acronis ile yapmanı tavsiye ederim
  • Acronis True İmage, Norton Ghost İmage. 2side Kullanımı basittir. Ayrıntılı Yardıma İhtiyacın Olursa PM Atabilirsin.
  • acronis'in hangi sürümü ile yapıyorsunuz? trial mı yoksa full lisanslı sürümüylemi ? 2013 ve 2015 versiyonlarıda var?
  • 2side Olur Farketmiyor, Hangisi Sana Rahatsa.
  • bunun bir videosu filan varmı? youtube dan çok baktım hep farklı farklı yapanlar var. hangisinin yaptığı gibi yapacağımı şaşırdım.
    b
  • merhaba Clonezilla öneririm kullanımı basit ve linux tabanlı olduğu için bütün verileri kayıpsız 1-1 clonlama yapar şimdiye kadar hiç hata almadım live cd şeklinde indirip cdden başlatıyorsun birkaç adımda clonlama gerçekleşyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chinopk -- 16 Nisan 2015; 15:07:59 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: chinopk

merhaba Clonezilla öneririm kullanımı basit ve linux tabanlı olduğu için bütün verileri kayıpsız 1-1 clonlama yapar şimdiye kadar hiç hata almadım live cd şeklinde indirip cdden başlatıyorsun birkaç adımda clonlama gerçekleşyor.

çok farklı bir site download etmek istedim ama işlemci mimarisini soruyor?
    amd64, i686-pae, i586 seçenekleri var hangisini seçmem gerek?
    kullandığım işlemci i5-4200u.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oNrGungor

Acronis True İmage, Norton Ghost İmage. 2side Kullanımı basittir. Ayrıntılı Yardıma İhtiyacın Olursa PM Atabilirsin.

Ghost ile klonlamayı yaptım ama recovery bölümleri klonlanmadı, neden acaba ? sadece C ile EFI klonlandı.

• ghostun bazen deskteklemediği partitionlar olabiliyor clonezilla i386 32bit içindir 64bit için amd64 indirip deneyebilirsiniz.
  • hocam çok basit bir yöntem, benim gibi uğraşmayı sevmeyenler içinse birebir ;)
    https://www.youtube.com/watch?v=NoS0yMHmGyw
  • active disk image programı var...
    diskin tamamının imajını bir yere alıyorsun...
    sonra istediğin yere istediğin zaman monte ediyorsun...
    yada diskten diske anında disk copy yapabiliyor....
  • MiniTool Partition Wizard Free Edition 9, olay budur arkadaşlar.
    Bir çok klonlama yazılımını denedim başarısız oldum en sonunda tamamen tesadüfen indirdiğim MiniTool Partition Wizard Free Edition 9 yazılımının HDD SDD yükseltmesi yaptığını gördüm soldaki menü seçeneklerinden ve sorunsuz şekilde HDD'mi olduğu gibi SSD ye klonladım ve 4-5 gündür sorunsuz şekilde SSD nin keyfini yaşıyorum herkese tavsiye ederim.
  • hadi hayırlı olsun
  • merhaba laptopumu satıyorum ssd samsung evo 128 gb kurmuştum samsung migration programı ile şimdi ssd yi söküp eski harddiski takacam windows 8.1 var nasıl bir yol izlemeliyim
  • slm laptopumu satacağım için daha önce kurmuş oldugum samsung evo 128 ssd mi söküp eski hdd sini takıcam işletim sistemi windows 8.1 nsıl bir yol izlemeliyim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.