Şimdi Ara

HDD'deki Ölü Partisyonları ne yapmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Microbox 160GB Harici HDD kullanıyorum ve son zamanlarda "döngüsel veri hatası" vermeye başladı.Bugün HD Tune ile bir tarama yaptım ve sonuç olarak ölü partisyonlar ortaya çıktı..Şimdi ben bu bozuk kısımları hdd'yi boşaltıp devre dışı bırakabilirmiyim veya ne yapabilirim? Yoksa garantiye mi göndersem.Bad Sector garantiye giriyor mu arkadaşlar?

Ipsa Scientia Potestas est.
  • tekrar biçimlendirmeyi dene sorun özülmüyorsa

bu programı da deneyebilirsin bir öz at istersen

http://www.wardom.org/partition-magic-8-0-full-t-252-rk-231-e-anlat-305-m-t139691.html?s=8487e605ec2045dd1c15a9acf028fa4c&
  • Bad sectörleri düzeltmeniz olanaksız tek yapılabilecek olan scandisk türevi bir yazılım yada direk kendisi olabilir full bi tarama yapmak araç badleri işaretliyecek ve o noktalara artık veri yazılmayacaktır.Öte yandan bad sectörler yayılma eğilimindedir önemli verileriniz varsa yedeklemenizi öneririm.

Resimde gördüğünüz üzere 160 gb'ın %1.8 i bad sectorlu gözüküyor. Buda yaklaşık 3 gb yapıyo sanırım.. Dediğiniz programlarla bu yayılımı engellemeye çalışıcam,umarım önüne geçer..Teşekkürler.

HDD'deki Ölü Partisyonları ne yapmalı?

• _____________________________
    "Eğitimli insanlar topluma borçludurlar. Bir işin nasıl yapılabileceğini biliyorken bir başkasının yapamadığını görüp susmaları kendilerini yetiştiren o topluma ihanettir. Bilgi paylaştıkça çoğalır."
  • Ölü " partition " yerine ölü " sector " demek daha doğru olur. BAD SECTOR dediğimiz ölü sektörleri en basit yöntem FORMAT (biçimlendirme) ile yada SCANDISK (ile ortaya çıkarabilirsin. değişik bad sector tespit yazılımlarıda var.
    LEHRER35: İnsan onuru için yaşar. Özrünüzü görmeden foruma girmeyeceğim ( Kemal Ş.)
  • Arkadaşın yukarıda verdiği Partition Magic vista ile uyumlu değil.Checkdisk yapmayı denedim çok az bir ilerlemeden sonra dondu kaldı.Ardından hata verdi..Şimdi içindeki herşeyi internal hdd ye aktarıyorum.Boşaltıp biimlendiricem ardından da checkdisk yapmayı deneyeceğim.En son çare olarak da Low Level Format'ı uygulayacağım..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • içindeki bilgileri bir yere aktarıp BİÇİMLENDİRME yap. HIZLI BİÇİMLENDİR seçeneğini kaldır.

yada başlat çubuğundaki ÇALIŞTIR a girip oraya CMD yazıp ENTER tuşuna bas. Komut satırı gelmesi lazım. komut satırına

FORMAT X: /C

yazıp enter yap (X yerine harici diskin adı gelecek). eskileride dahil tüm Bad sektörleri test ederek format atar.
    LEHRER35: İnsan onuru için yaşar. Özrünüzü görmeden foruma girmeyeceğim ( Kemal Ş.)
  • Teşekkürler "kemal959" ve diğer arkadaşlar..Dediklerinizi uygulayacağım..

• Windows tan format atarken yine kilitlenme yaparsa sondan ikinci çare DOS tan format atmak. ama o konu biraz karışık. günümüzdeki SATA ve usb cihazları DOS ta görmek olanaksız değil ama çok zor. ince ayar gerektiriyor.

Son çare ise şu: Bilgisayarına sanki VISTA yada XP kuruyormuş gibi kurulum CD/DVD sini takıp sistemi CD den başlatırsın. Kurulum menüsü gelince " işletim sistemini tamir etme yada onarma " deyip sanki Windows kuracakmış gibi DİSK BÖLÜMLEME menüsüne kadar gidersin. Disk bölümleme bölümüne gelince son derece dikkatli davranarak USB diskindeki bölümü yada bölümleri önce silip sonra yeniden oluşturursun. En son bu bölüm/bölümleri BİÇİMLENDİR (hızlı değil) yaparsın. Böylece yavaş format ile BAD SECTOR tespiti yapmış olursun. (Yalnız XP kurulumunda formattan hemen sonra USB diske işletim sistemi kurulmaya başlanabilir. böyle bir şey olursa ister dosyaların %100 kopyalanmasını bekleyip ilk RESTART ta sistemi kapat, istersen de kasa kapatma tuşuna 3sn basılı tutarak sistemi direk olarak kapatabilirsin, sonra windowsa girince USB diskteki kurulum dosyası artıklarını silersin)

• kemal959

Arkadaşım senin dediğin şeyler ölü alanları mimleyip ayırmaz. Sadece şu kadar ölü alan var diye gösterir. Harddisk in üretici firma sitesine gir. Orda programlar var. Oradaki programlar sayesinde bad sector leri işaretleyip ayırabilirsin. Bu sana şöyle bir kazanç sağlar.
    1- o alanlar yokmuş gibi harddisk işlem görür.
    2- windows o alanlar olmadığı için kurulumda ve çalışırken hata vermez.
    3- sinirlerin verilen hatalarla bozulmaz.
  • Bu Microbox'un yetkili servis adreslerini bilen var mı arkadaşlar,özellikle Antalya civarında..

• Çok işe yaradı teşekkürler.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.