2 tane hardd diskim var, sistem kurulu olmayan sadece yedeklerin, oyunların vs olduğu harddiskimdeki 1-2 klasöre girdiiğim zmaan çok tuhaf bir sorun oluyor.
içerisinde bulunan resim ve videoları görebilmeme, ön izlemede çıkmalarına rağmen, üzerlerine çift tıklayınca açılmıyor. resim göstermek için kullandığım ACDSee programı kapkara bi sayfa çıkarıyor, oysa klasör görünümü küçük resimnler yapınca resimlerin görebiliyorum. aynı şekilde videolarıda görebiliyorum fakat açamıyorum.
bu dosyaları yada klasörü başka bir yere (masater hdd yada aynı hdd de başka bi yere) kopyalamak isteyince de dosyaya erişim engellendi gibi bi uyarı yada kaynbaktan okunamıyor gibi bi uyarı alıyorum. ama bu dosyaları silebiliyorum.
aynı sorun bugun arkadaşımın başına da geldi, benimkiler neyse de onunki önemli dosyalar , kaybedilmesi büyük zarar olabilecek dosyalar.
bu şekilde bir problemle karşılaşan oldu mu ? düzeltmek için ne yapmamız gerekiyor.. ??
fikri / bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorz
1 sorum daha var, aynı arkadaşımın sisteminde 1 adet 250gb sata2 hdd var fakat 1 türlü sata 2 olarak çalıştıramadık. üzerindeki ayarlarıyla oynayıp anca sata1 olarak gösterebildik bilgisayara. sata 2 olarak neden çalışmaz bu ? sistem lga sistem ve modelini hatırlayamamakla birliklte anakartta asusun bi anakartı.
istemde 7-8 tane fan mevcut. (kasa işlemci psu hdd vs) 200+250 gb 2 adet hdd (bazen de ext olarak takılşan 200gb hdd) x700pro cdrw dvdrw ws. hdd soğutucularından 1 tanesi bazen çalışmıyor, güç kablosunu değiştirince çalışıyor. bunları söylememin sebebi şudur, sata 2 harddiskin sata 2 olarak çalışamaması güç kaynağının sistemi besleyememesinden dolayı olabilir mi ? ( psu nun yetmediğini nasıl anladınız diyecek olursanız anllmadık, sadece bi düşünce :) )
Şom ağızlılık yapmak istemem ama hard disk bozuluyor galiba. Ben olsam derhal önemli dosyaları yedeklerdim. Açamıyorum dediğin resimlerin ve videoların bulunduğu klasöre girince klasörün içindeki dosyaları göstermek (listelemek) için bekletiyorsa, bu arada hard disk ışığı daha uzun süre yanarak bekletiyorsa korktuğum şey demektir. Hele şu "erişim engellendi" yada "kaynaktan okunamıyor" uyarıları herhangi bir programın o anda o dosyaları kullanmasından değilse eyvah eyvah... Ama hdd ister bozuluyor olsun ister olmasın herhalükarda yedeklemenin faydası vardır.
SATA hdd'yi besleyen güç kablosu için şunun gibi çevirici adaptör kullanıyor musunuz? Belki sebep budur. Büyük kapasiteli disk daha fazla güce ihtiyaç duyar.
ATX12V 2.0'dan sonra güç kaynaklarında Seri ATA güç kablosu bulunuyor. Bu kabloda 3.3V'luk turuncu kablo var. Bu kablo SATA güç çeviricilerde bulunmuyor.
selamdostum sistemi geri yuklemeyi denedinmi hiç, belki bir program hatasına maruz kalmışlardır.
şöyle bir durum, önceden 80 + 200 gb olmak üzere 2 hdd vardı. 80 liği abime verdim ve 1 adet 200gb daha aldım. raid yaparım diyte ama bi türlü yapmadım. dosya okumama sorunu 80+200 zamanında da vardı. yeni bir 200gb hdd alınca sistemi yeni aldığım diske kurdum. eski 200 lüğü ellemedim. dolayısıyla temiz bi işletim sistemim oldu ama malesef yine okuyamadım. harddiskten kaynaklı bir srun sanrım. ama harddiskide alalı 5-6 ay falan oldu ve yedekleme dışında kullanmadım :( 1 kere format yedi o kadar. oda ilk alındığı zaman mecburen.
birde şu şekilde bir sorun oluyodu bunu yazmayı unutmuşum.
diyelim bir mp3 var, adıda donanımhaber.mp3 boyutu 5 küsür mb aynı klasörde 1 adet daha aynı isimle mp3 dosyası oluşuyor ama şu şekilde donanimhaber.mp3 oluyor yani 1 hatfi değişiyor sadece ve genelde ı i'ye g ğ'ye c ç'ye u ü'ye vs harfleri değişiyor. ve dosyanın boyutu "0" kb oluyor. her 2 dosyayıda açtığımda mp3 çalmıyıor, ancak sonradan oluşan 0 "sıfır" kb olan dosyayı tamamen sildiğimde mp3 çalıyor. sizce virüs mü yedim, yemişsem bu virüsn sistem olmayan harddiskte barınma ihtimali var mı ? avast norton symentec corparate vs bi virüs bulamadı.
kafayı sıyırıcam şimdi
cevap 1 diskteki rasimleri videoları thumb olark görmen sağlam oldukları manasına gelmez thumb lar windowsun o klasörde önceden oluşturduğu thumbs.dat gibi dosyadan okunur.. diskte fiziksel olmayan bozulmalar meydana gelmiş tavsiyem kopyalayarak yedek alamadığın için bir programla diskini başka bir diske klonla kopyalayamayışının nedeni antivirüs tarama yapıyor olabilir explorer kitlenmiş olabilir unlocker diye bir program var unlock et kilitleri çöz ve öyle dene
SAKIN SCANDİSK YAPMA EN SON YAPACAĞIN ŞEY OLSUN DOSYALARI KURTARILAMAYACAK HALDE BOZABİLİR... cevap 2 arkadaşının anakartı sata2 desteklimi her anakartta sata2 olarak çalışmazlar ona göre elektrik hatası değil