Arkadaşlar merak ettiğim bi konu var...Şimdi ben bilgisayarımın hdd dışında tüm parçalarını değiştirdim anakart ekran kartı işlemci vs...ve yeni sistemime windows 10 lisansı alıp kurdum...hdd 5 senelik...şimdi ben ilerde hdd yi değiştirirsem windows 10 lisansım iptal olmaz demi ? yada şöyle sorayım windows 10 lisansı hdd ilemi bütünleşiyor yoksa anakartlamı ? bu konu hakkında yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler
Lisans anakart ile aktifleştiği için sorun olmaz. Ben ssd takıp format attığımda tekrardan internet ile otomatik aktifleşmişti. Sıkıntı yaşamazsın
quote:
Orijinalden alıntı: admLive
Lisans anakart ile aktifleştiği için sorun olmaz. Ben ssd takıp format attığımda tekrardan internet ile otomatik aktifleşmişti. Sıkıntı yaşamazsın
Eyvallah hocam içime su serptin teşekkürler :D her ne kadar hdd 5 senelik olsada bozulmadığı sürece kullanma taraftarıyım ama bu konu meraklandırıyodu beni anakartla aktifleştiğine göre sorun yok teşekkürler :)
Rica ederim iyi forumlar
aynı sorun bendede var ve yardımcı olabilecek bir önerisi olan varsa memnun olurum. lisanslı windows 7'mi recovery den yüklemiştim ve sonra win10 güncellemesi geldi bende ücretsiz yükselttim. daha sonra bilgisayarım çöktü, yeniden recovery den 7 yüklemek istedim fakat ondada hata aldım, başka bir arkadaşım win10 un imajını dvd ye almış onu verdi, bende hdd mi ssd ile yenileyerek bu dvd den win 10 yükledim fakat etkinleştirme anahtarı istemekte. bana maille veya başka yollardan bu anahtar gelmemişti sadece win10 a yükseltildi win 7 den. şimdi bu anahtarı nerden edinebilirim veya çözümü nedir etkinleştirmenin.
dahayeniyimD
kullanıcısına yanıt
Microsoft supportla konusup, windows lisansina onceden sahip oldugunuzu kanitlayarak key alabilirsiniz.