Şimdi Ara

hdd de MBR nedir ? format neden atamiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    arkadaslar 2.5 seagate bi hdd var bende makina boyutuna kafa sayisina kadar bütün özelliklerini goruyo icine girince bu sürücü bicimlenmemis bicimlendireyim mi diyo ntfs de secsem fat da secsem formatlamiyo.xp kurla bolebiliyorum hddyi ama bicimlenmiyo meret
    neden olabilir....ici full doluydu fat ile bicimliyken ntfs e geciriyim dedim yedim aleti...
    ici bos şimdi used alan 0 gozukuyo doluda olsa fark etmez icindekileri kaybetme pahasina nasil hayata geciririm bu diski..

bide dostaykene format komutunun yanina konan harfler format/u/q/n falan (baska varsa) ne ise yarar

• /s(sistem) command.com atar hddye
  • MBR=Master Boot Record, boot bilgilerinin bulunduğu kısım, o bölüm bozukken hdd boot edemez, ama formatlamama sorunuyla alakasını pek kuramadım tam olarak hata mesajını yazsan
  • fdisk /mbr yaz ucur mbrde yazanları. sonra partitionları ayarla formatını at.

bi dene bakalım.
  • yaw mbr ı silecek program var mı dostan atamiyom xp ntfs de yüklü
  • var olmaz olurmu. slate diye bi program var fat mat tanımıyo ucuruyo. bide bence maxtorun sitesindeki powermax adlı programı indir. hem bad sector varsa temizlersin hem fat i düzenlersin hemde low format atarsın. bence kesin çözüm olur. (tabi eğer fdisk, fdisk/mbr falam işe yaramıyosa)
  • dostum seagate in sayfasına gir disk wizard yada disk manager yükle ONLA DOS ALTINDA AÇ ÇALIŞTIR ONLA FDİSK VE FORMAT DÜZELİR
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • fdisk mbr miydi fdisk /mbr miydi
    bu komutlar master boot record u temizle rilsmek için ayrı programa ihtiyacın yok
  • doğrudur komut fdisk /mbr dir..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.