Şimdi Ara

HDD'DE( IDE - AHCI ) FARKI NEDİR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler sonunda sistemimi aldım yarın kurulum yapcam fakat bi kaç kişiden bişiler duydum

120 GB CORSAİR SSD 560Y-533O
    3 TB SEAGATE BARRACUDA

BİOSDA HDD'İLE İLGİLİ AYARLAR VAR AHCI VE IDE OLARAK

DİSKİ AHCI KURARSAK NE FARKEDER IDE OLARAK KURSAK NE FARK EDER HIZ FARKI FALAN VARMI ŞUAN KULLANDIGIM PCYE BAKTIM IDE BİLENLERE BURDAN SORUYORUM :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bybanner -- 21 Ocak 2014; 0:34:15 >

• Ahci ssd performansını artırmak için vardır. Windowsu ve oyunları ssd'ye kuracaksan ahci.
  • şimdi aldım parçaları yeni pcyi 1 saat sonra kurmaya baslıyacağım 120gb corsair ssd aldım buna windowsu kurucam 3tb seagate aldım onada oyunları kurucam filmleri falan koyup stabil kullanıcam ne yapmalıyım ?
  • Aldığın iki sürücü de Serial ATA (SATA) sürücüler, dolayısıyla BIOS'ta AHCI mode'unda (SATA yani) tam performans verirler.

Eğer Windows 7 kuracaksan IDE'yi seçip (bazı BIOS'larda "Compatibility Mode" diye de geçer), Windows 7 kurulduktan sonra AHCI driver'larını yükleyip, tekrar BIOS'a gidip AHCI seçmen gerekir. Windows 8 ya da 8.1 kuracaksan buna gerek yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musti_man -- 21 Ocak 2014; 16:30:23 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SSD HDD den RAM OLUR MU ?
    15 yıl önce açıldı
    Harici HDD ve USB farkı nedir?
    10 yıl önce açıldı
    E-Sata ve USB Farkı?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.