Şimdi Ara

HDD Azalması Ve Bilgisayar Yavaşlaması.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ASUS K52JC laptopumda orijinal Win7 Home Basic 32bit yüklü

hdd'deki boş yer sürekli azalıyor en son 1 gb dı şu an 46kb'a düştü şimdi bir kaç dosya siliyorum 7 gb oldu ama birzdan tekrar dolacak sanırım.

Windows.old adlı klasör var 15 dk önce silme işlemi yaptım hala silmedi bilgisayarda aşırı bir yavaşlık var bazen inanılmaz derecede kasıyor.

kısacası hem böyle yavaşlaması hemde harddiskte sürekli yer azalması virüs ihtimalini düşündürüyor fakat bilgisayar 1 hafta önce serviste yeni HDD takıldı ve format atıldı. ama internetten çok sık download yapan birisiyim.

Sistem geri yüklemeyi kapatırken bir hata veriyor kapatamıyorum.

TÜm GÜnceleştirmeleri yükledim

• format at ultimate yükle gül gibi kullan home basic ten adam olmaz.
  • Bu Harddisk dolukça yavaşlama olayı gerçekten var mı acaba ? Genel olarak...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Slithreen

arkadaşlar ASUS K52JC laptopumda orijinal Win7 Home Basic 32bit yüklü

hdd'deki boş yer sürekli azalıyor en son 1 gb dı şu an 46kb'a düştü şimdi bir kaç dosya siliyorum 7 gb oldu ama birzdan tekrar dolacak sanırım.

Windows.old adlı klasör var 15 dk önce silme işlemi yaptım hala silmedi bilgisayarda aşırı bir yavaşlık var bazen inanılmaz derecede kasıyor.

kısacası hem böyle yavaşlaması hemde harddiskte sürekli yer azalması virüs ihtimalini düşündürüyor fakat bilgisayar 1 hafta önce serviste yeni HDD takıldı ve format atıldı. ama internetten çok sık download yapan birisiyim.

Selam
    1 hafta önce serviste değişen HDD ve format atılan sistemde nasıl oluyor da Windows.old klasörü oluşuyor buna bir anlam veremiyorum. Servis sizi keklemiş gibi geliyor bana. Yeni bir HDD üzerine kurulan Windos'ta asla Windows.old klasörü oluşmaz(tabii siz üzerine yeniden Windows yüklemeye kalkışmadıysanız)!

HDD'nin sürekli dolmasına gelince;
    Muhtemelen yedekleme modu açık ve arka planda sürekli yedekleme işi yapıyor ve bu arada side çalıştığınız için kasma normal karşılanmalıdır. Yedeklemeyi kapatırsanız, hem kasmayacak, hem de HDD dolmayacaktır.

Windows.old klasöründeki bazı dosyalarınız sistem tarafından kullanıldığı için, silme işlemini de bu sebeple yapamıyorsunuz..
    Bilgisayar sistemleri konusunda ne kadar bilgi sahibisiniz onu bilemem ama yazdıklarınızdan anlaşıldığı üzre, çok fazla bir bilgi sahibi olmadığınız anlaşılıyor. Buna binaen bir bilene temiz bir format attırın ve tüm ayarlarını yaptırdıktan sonra sağlıklı bir sistem kullanın derim..

Bu hususta ilk ve son yazacaklarım budur kardeş.
    Kolay gelsin..

• quote:

Orijinalden alıntı: Bay_KG

quote:

arkadaşlar ASUS K52JC laptopumda orijinal Win7 Home Basic 32bit yüklü

Selam
    1 hafta önce serviste değişen HDD ve format atılan sistemde nasıl oluyor da Windows.old klasörü oluşuyor buna bir anlam veremiyorum. Servis sizi keklemiş gibi geliyor bana. Yeni bir HDD üzerine kurulan Windos'ta asla Windows.old klasörü oluşmaz(tabii siz üzerine yeniden Windows yüklemeye kalkışmadıysanız)!

HDD'nin sürekli dolmasına gelince;
    Muhtemelen yedekleme modu açık ve arka planda sürekli yedekleme işi yapıyor ve bu arada side çalıştığınız için kasma normal karşılanmalıdır. Yedeklemeyi kapatırsanız, hem kasmayacak, hem de HDD dolmayacaktır.

Windows.old klasöründeki bazı dosyalarınız sistem tarafından kullanıldığı için, silme işlemini de bu sebeple yapamıyorsunuz..
    Bilgisayar sistemleri konusunda ne kadar bilgi sahibisiniz onu bilemem ama yazdıklarınızdan anlaşıldığı üzre, çok fazla bir bilgi sahibi olmadığınız anlaşılıyor. Buna binaen bir bilene temiz bir format attırın ve tüm ayarlarını yaptırdıktan sonra sağlıklı bir sistem kullanın derim..

Bu hususta ilk ve son yazacaklarım budur kardeş.
    Kolay gelsin..

yok hayır servis yüklediğinde yoktu fakat servisin yüklediği sistem 64 bitti ve 64 bit benim işimi görmüyordu o yüzden kendim yeniden 32 bitlik format attım

ydekleme modunu kapatıyorum garip bir hata veriyor

• Hata iletisi nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: krstarica

Hata iletisi nedir?

zamanlanan görev şu nedenle oluşturulamadı istek desteklenmiyor.(0x80070032)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ssd ile aşırı yavaş açılma
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: umut_baris

quote:

Orijinalden alıntı: jovanovic

Bu Harddisk dolukça yavaşlama olayı gerçekten var mı acaba ? Genel olarak...

tabi hdd ssd farketmez bir yavaşlama yaşanır çünkü sektörler dolu olduğundan yeni veri yazmak için boş sektör bulması bile vakit alır.

tabi yavaşlamaması için diskinizi birleştirin ve hatalardan arındırın.

ama home basicten harbi adam olmaz.

kur professional ya da ultimate rahat et.

Ben de yaşıyordum ama emin olamıyordum bundan dolayı mı diye yavaşlama...

Bir de elbette basic cidden zayıf...
  • quote:

yok hayır servis yüklediğinde yoktu fakat servisin yüklediği sistem 64 bitti ve 64 bit benim işimi görmüyordu o yüzden kendim yeniden 32 bitlik format attım

Selam
    Kardeş bu sistemden size hayır gelmez! Doğru dürüst çalıştıramadığınız gibi, bir sürü sorunla karşı karşıya kalırsınız! Çünkü 64-Bit üzerine 32-Bit işletim sistemi kurmuşsunuz. Aksi olsaydı bir derece daha iyi olurdu ama maalesef buda normal değildir.

Diski biçimlendirerek yeni bir Win7 kurun derim. Doğru dürüst kullanabileceğiniz en düşük sistem, Windows 7 Home Premium 32-Bit(x86) olmalı.. Starter ve Homebasic iş görmezler..
    Kolay gelsin..
  • quote:

quote:

Selam
    Kardeş bu sistemden size hayır gelmez! Doğru dürüst çalıştıramadığınız gibi, bir sürü sorunla karşı karşıya kalırsınız! Çünkü 64-Bit üzerine 32-Bit işletim sistemi kurmuşsunuz. Aksi olsaydı bir derece daha iyi olurdu ama maalesef buda normal değildir.

Diski biçimlendirerek yeni bir Win7 kurun derim. Doğru dürüst kullanabileceğiniz en düşük sistem, Windows 7 Home Premium 32-Bit(x86) olmalı.. Starter ve Homebasic iş görmezler..
    Kolay gelsin..

home basic kurarken diskleri silmeyi bilmiyordum.

basic kurmamın sebebi elimde orjinal key olması elmdeki cd'de homepremium'da var sanırım format atıcam artık peki format atarken diski komple nasıl silicem ?

• home premium nasıl arkadaşlar ?
  • tamam arkadaşlar windows 7 home premium fakat o zaman kadar genede bir çözüm yokmudur herkes format at demiş
  • quote:

Orijinalden alıntı: umut_baris

hocam sen bir win7 dvd si edin 64 bit

bununla tüm hddyi biçimlendir, sil herşeyi (recovery dahil)

diskinizin dolmasının sebebi windows yedekleme servisi çalıştığından olabilir.

şöyle tertemiz bir 64 bit sistem kurun. sonra da yedeklemeyi kapatın.

bir de sistem baklım yazılımlarını muhakkak kullanın.

önemli dosyalarınızı harici hdd ye vs. aktarın orada dursun.

sistemin yüklü olduğu hdd yi ağzına kadar doldurmak mantıklı iş değil.

İyi güzel de hocam bunları bana neden anlatıyorsun ki konuyu açan arkadaş başka kişi... Karıştırdın galiba ben de soru sordum ama...

Ayrıca benim sorumda belirtmemişim de ben sistemin yüklü olduğu değil başka bir harddisk için sormuştum...

• Diskte sorun olabileceğini düşünüyorum..
  • quote:

basic kurmamın sebebi elimde orjinal key olması elmdeki cd'de homepremium'da var sanırım format atıcam artık peki format atarken diski komple nasıl silicem ?

Selam
    Win7 kurmak için aşağıdaki yazacaklarım ile başarılı bir sistem elde edebilirsiniz.

DVD ile başlatın ve HDD birimlerini(bölümler) gördüğünüz yere kadar gelin. Buradaki pencerenin sağ altında gelişmiş diye bir link var. Bu linke tıkladığınız zaman pencere altında seçenekler çıkacaktır. Önce birimler üzerine tıklayın ve SİL seçeneğini seçin. Diğer birimler üzerinde de aynı işlemi yaptıktan sonra HDD tek birim(bölüm) haline gelecektir.

Burada o tek birim üzerine tıklayın ve aşağıdaki Yeni seçeneğine tıklayarak MB cinsinden istediğiniz kadar yeni bir birim oluşturun.
    Örneğin; 100 GB için, 102400 MB olarak yazabilirsiniz. Bu C: ve sistem birimi olacaktır. Geriye kalanını Windows kurulduktan sonra Disk Yönteminden biçimlendirerek ve bir Harf atayarak işlemi tamamlayabilirsiniz.
    Kolay gelsin..

• quote:

quote:

Selam
    Win7 kurmak için aşağıdaki yazacaklarım ile başarılı bir sistem elde edebilirsiniz.

DVD ile başlatın ve HDD birimlerini(bölümler) gördüğünüz yere kadar gelin. Buradaki pencerenin sağ altında gelişmiş diye bir link var. Bu linke tıkladığınız zaman pencere altında seçenekler çıkacaktır. Önce birimler üzerine tıklayın ve SİL seçeneğini seçin. Diğer birimler üzerinde de aynı işlemi yaptıktan sonra HDD tek birim(bölüm) haline gelecektir.

Burada o tek birim üzerine tıklayın ve aşağıdaki Yeni seçeneğine tıklayarak MB cinsinden istediğiniz kadar yeni bir birim oluşturun.
    Örneğin; 100 GB için, 102400 MB olarak yazabilirsiniz. Bu C: ve sistem birimi olacaktır. Geriye kalanını Windows kurulduktan sonra Disk Yönteminden biçimlendirerek ve bir Harf atayarak işlemi tamamlayabilirsiniz.
    Kolay gelsin..

hocam 1 kaç gün içinde kurucam dediğiniz şekilde peki kurduktan sonra bilgisayarı güvende tutacak nod32 gibi hafif kasmayan bir av programı varmı bildiğiniz aynı şekilde nod32 gibi internette keyleri dolaşan
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

quote:

quote:

Selam

Kolay gelsin..

hocam 1 kaç gün içinde kurucam dediğiniz şekilde peki kurduktan sonra bilgisayarı güvende tutacak nod32 gibi hafif kasmayan bir av programı varmı bildiğiniz aynı şekilde nod32 gibi internette keyleri dolaşan

Selam
    Nod32 çok başarısız bir yazılım bence..
    Size tavsiye edebileceğim çok iyi bulduğum ve asla kasmayan Avira Antivir free sürümünü şimdilik tavsiye ederim. Eğer gerçek koruma istiyorsanız bunu kullanın kardeş. Hâttâ hoşunuza giderse satın alın derim.

Ben Avira Antivir Premium sürümünü 3 yıldır lisanslı olarak kullanıyor ve lisansım da 2014'ün dokuzuncu ayında bitiyor. O tarihe kadar yaşarsam, bir 3 yıllık daha satın almayı düşünüyorum.
    Ayrıca Türkçe olması da başka bir özellik getiriyor programa..
    Kolay gelsin..

Not: Eğer hafif kasmalara önem vermeyecekseniz, ücretsiz Microsoft Security Essential yazılımını kurun derim.

• Tartışmanın devam etmemesini umuyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: krstarica

Tartışmanın devam etmemesini umuyorum.

Selam
    Eyvallah üstad..
    Tartışmaları zaten silmişiniz ve tartışılacak bir şey kalmamış.
    Kolay gelsin..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.