Şimdi Ara

HDD 52 DERECE :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • BEYLER BASŞLIKTADA BELİRTTİĞİM GİBİ BENDEKİ WESTERN DİGİTAL 120 GB HDD 52-60 DERECELERDE GEZİO AMA HDD Yİ ELLLEDİĞİMDE ÖLE 60 DERECELİK Bİ SICAK YOK ANLAMADIM HADİ DİYERLİM HDD DERECE YANLIŞ BU SEFERDE HDD NİN İÇİNE GİRDİĞİMDEBİ İKİ TIKLAMADAN SONRA 10 15 SANİYELİK BİR DONMA OLUYOR BUDA HDD NİN GERÇEKTEN 60 DERECE OLDUĞUNU ŞÜPHELENDİRDİ buna ne yapmalıyım yardım EDİNNNNNNNALTINA 12 LİK FAN KOYDUM AMA NAFİLE 60 TAN 52 OLDU.

• Donmanın sıcaklıkla alakası yok, bendede 60c olarak çalışıyor 2 HDD ama hiçbir sorun yok.. Kafana takma.
  • YA AMA HDD NİN İÇİNE GİRİNCE İLK BASTA Bİ 15 SANİYE YANIT VERMİO SONRA ÇALIŞIO HADİ ONU GEÇ 5 DK BEKLE HDD YE TEKRAR GİRİM GENE AYNI SORUN OLUYO
  • 60 derece çok tehlikeli harddiskin ömrü hızla kısalır.
    50derece, hatta 45 derece üstünü görmeyin önlem alın. samsung sata var bende yazları 43 derece oluyor korkuyorum. vantilatör koydum kasa yanına 30 derece şimdi içim çok rahat:)
  • ya sizce bu disk arızalımı yada yanlış ölçüyomu desem ama diyemem çünkü ara sıra diskte kasılmalar oluyo sizce çözüm olarak ne yapim
  • quote:

Orjinalden alıntı: by_cash

ya sizce bu disk arızalımı yada yanlış ölçüyomu desem ama diyemem çünkü ara sıra diskte kasılmalar oluyo sizce çözüm olarak ne yapim

bende de aynı sorun vardı... 55-60 derece civarı idi..

hd nin üstüne doğru üfleyecek şekilde 120 mm fan taktım şu anda 34 derece tavsiye ederim
  • yok be abi benda taktım hdd nin altına altttan üstüne üflüyo

fayda yok ne yapcam bilmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi by_cash -- 6 Haziran 2006; 0:46:12 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cpu 70 derece!!!
    15 yıl önce açıldı
    Cpu Isısı 95 Derece Normal Mi?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Benim bildiğim üstüne üfelyince soğuyor bide oyle dene
  • hdd nin ana kartının olduğu yere üflüo üzerinede üflettim aynı hemde hdd aparat ile 5.25 e takılı olmaması lazım böle yaw
  • valla arkadaşlar aşağıda resim de koydum ordan biraz daha iyi anlaşılır.
    hdd kutusu var ya onun ön tarafına 92 mmlik fan taktım,
    kasa içine doğru üflüyor, hdd yi de kutunun en üstüne taktım ki altından geçen hava ile alttaki takım taklavat soğusun...

ayrıca bu fan direkt olarak egzoz fanı hizasında olduğu için kasa içinden geçen bir hava akımı oluyor.
    ama buna rağmen hdd istediğim sıcaklıkta değil.
    38-41 arası geziyor sürekli...
    egzoz fanı 12 cmlik.

zaten ok yönleri havanın akış yönünü gösteriyor.
    resim için kusura bakmayın, excelde bu kadar oluyor. (gecenin bi vakti uğraşmadım fazla...)

• benim kasadada hdd kutusu var ama ordada sıcaklık uçuktu galiba hdd de bişeler var ben bunu garantiye vericem yaa sıktı beni ama
  •  HDD 52 DERECE :(

http://img117.imageshack.us/img117/8119/hpim14962qy.jpg

eskiden benimde 52-54 civarında geziyodu sıcaklıklar, amd heatsinki boşa çıkınca böyle bi şey yaptım
    şu ana kadar 46 C yi geçmedi sıcaklık, en az 6 derece fark etti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sunshines35 -- 6 Haziran 2006; 2:45:32 >

• çok sağol ii fikir bi deneyelim elimde heatsink çok takalım bakalım thermaltakeinkini ne olcak

herkese çok teşkürrr
  • quote:

Orjinalden alıntı: sunshines35

eskiden benimde 52-54 civarında geziyodu sıcaklıklar, amd heatsinki boşa çıkınca böyle bi şey yaptım

dostum bu yöntemi denedim şimdi, ama bende sadece 2 derece etkiledi,
    ayrıca fanlı olarak hem de....

• zalmanın hdd soğutucusu var acaba işe yarar mı ? çok farkettiği söyleniyor

da hdd bölümüne uymaz ki bu,yada uyar mı ?
  • bende western digital kullaniyorum 250gb sıcaklık hdd cooler ile 49-52 arasi degisiyor.forumlarda 10 derece fazla olçtügü soyleniyor.seegateler 40 derecede ama dokundugumda western digital daha soguk.takilmalar için hdd ni formatla bir oyle dene
  • valla bende maxtor ve seagate var ikisi arasında bir yuva boşluk var seagate 29 maxtor 30 derece hiç bi problem yok sizin hddler fazla ısınıyo bunu düzelt menin en iyi yöntemi kasa içi hava akısını düzgün hale getirmek ve hdd sogutucular var cift fanlı onlardan kullanmak gerci ben bişi eklemedim ama bu degerlerde
  • quote:

Orjinalden alıntı: Climanjaro

quote:

Orjinalden alıntı: sunshines35

dostum bu yöntemi denedim şimdi, ama bende sadece 2 derece etkiledi,
    ayrıca fanlı olarak hem de....

dostum nasıl olur ya termal macun sürdün mü heatsinkle hdd arasına,... fanlı 10 dereceyi geçmesi lazım ısı farkı, kaldı ki heatsinksiz bile sadece fanla 4-5 derece oynar sıcaklık.

• yok be yaa, ne termal macunu...
    bi deneme yapalım dedim, gözle görülür bi fark olmadı.
    macun da en fazla 1 derece etkilerdi zaten. (tüm yüzeye temas eden heatsink yokki bende)
  • arkadaşlar ne 52 si ne 60 yaaa benim sata diskler 250 gb ve 30 derecenini üzerine çıkmıyor bir yanlışınız var bana kalırsa kasada orjinal 2 adet 12 lik bir tane de 9 luk fan var o kadar şaşırdım kaldım bu işe ben
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.