Bildirim
HD5670 pencil mod
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
google da küçük bir araştırmayla bulabileceğini tahmin ediyorum.benim bildiğim senin kart yazılımsal olarak bile voltaj desteklemiyor, bu zaten kartın voltaj arttırımını kaldıramayacağını gösterir.büyük ihtimalle vrm ler yanar, gpu kısa devre olur.ki yaptığın overclock da pek perf. farkı sağlamaz.en azından hd 6850 gibi bir kart al rahat et
al bak voltaj kontrolcüsünü buldum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abazzers -- 26 Kasım 2012; 6:43:04 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Alpcan Aksoy
google da küçük bir araştırmayla bulabileceğini tahmin ediyorum.benim bildiğim senin kart yazılımsal olarak bile voltaj desteklemiyor, bu zaten kartın voltaj arttırımını kaldıramayacağını gösterir.büyük ihtimalle vrm ler yanar, gpu kısa devre olur.ki yaptığın overclock da pek perf. farkı sağlamaz.en azından hd 6850 gibi bir kart al rahat et
yazılımsal voltaj yok diye ram ve gpu voltajı arttılmaz veya arttırılınca kart yanar demek çok yanlış olur...ben de kalem mod yaparak 8600gt kartımın gpu sunu %75-80 civarlarında arttırmıştım...Performans artışıda sağlamıştı...
tabi kartı %99 gözden çıkarmış olmak başarıyı da arttırıyor...aman kartım yanar mı başına birşey gelir mi diye kaygılarla bu iş yapılmaz...
hocam konuya gelecek olursak(internetten konuyu iyice bir araştırın) en başta bir multimetre edinin...pinlerin çevresindeki dirençleri azar azar kalemleyin ve voltaj ölçüm noktalarından voltajın artıp artmadığına bakın eğer artış oluyorsa doğru direnci buldunuz demektir ondan sonrada kartın ısınıp kapanacağı noktaya kadar voltaj verip hız arttırabilirsiniz...yalnız ramleri ve özellikle kondansatörleri iyi şekilde soğutmalısın...kondansatörler ısındığı zaman ekran kartın kapanabilir...
-
quote:
6850 almayı düşünüyorum ancak şuan alamam, 5-6 ay sonra belkı...yazılımsal olarak voltaj artmıyor ama pencıl mod yapınca dırenç düşeceğı stok voltajın artacağını düşünüyorum, böyle oluncada yazılımsal voltaj yükseltmeye gerek kalmaz sanırım...verdığın fotograftakı kart ıle benım kartın pcb lerı farklı, dolayısıyla uzerındekı transıstorlerın, dırençlerın vs. Yerlerıde farklı oluyor o nedenle bulmakta zorluk çektım...şuan kart yeterlı gelıyor 826/951 degerlerınde kullanıyorum ama ama oc yaptıkça daha ıyısını ıstıyor ınsan
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: poyraz_371
quote:
yazılımsal voltaj yok diye ram ve gpu voltajı arttılmaz veya arttırılınca kart yanar demek çok yanlış olur...ben de kalem mod yaparak 8600gt kartımın gpu sunu %75-80 civarlarında arttırmıştım...Performans artışıda sağlamıştı...
tabi kartı %99 gözden çıkarmış olmak başarıyı da arttırıyor...aman kartım yanar mı başına birşey gelir mi diye kaygılarla bu iş yapılmaz...
hocam konuya gelecek olursak(internetten konuyu iyice bir araştırın) en başta bir multimetre edinin...pinlerin çevresindeki dirençleri azar azar kalemleyin ve voltaj ölçüm noktalarından voltajın artıp artmadığına bakın eğer artış oluyorsa doğru direnci buldunuz demektir ondan sonrada kartın ısınıp kapanacağı noktaya kadar voltaj verip hız arttırabilirsiniz...yalnız ramleri ve özellikle kondansatörleri iyi şekilde soğutmalısın...kondansatörler ısındığı zaman ekran kartın kapanabilir...
kartın soğutması ıyı durumda, kasa altında gpu ya dogru ufleyen 14cm'lık fan var bunun sayesınde kart oyunlarda 45c'yı geçmıyor...kalem modu garantı kapsamında sorun çıkartmayacağı ıçın yapmak ıstıyorum, olmadı vmod yaparım ama ondada garantılık bır durum oldugunda sorun çıkar o yuzden şımdılık pencıl mod en basıtı gıbı görünüyor, ortalama ışımı gorebılecek multımetre fyatları nekadardır?
-
20-25 tl civarı olması lazım...bence biraz çabalayarak gpu ve ramlere giden dirençler bulunabilir...kartın ön yüzünün fotografınıda çekerseniz tahminde bulunabiliriz...
http://forum.donanimhaber.com/m_55555400/tm.htm
ben kartın karalamadık yerini bırakmamıştım vmem direncini bulabilmek için kart en fazla donma yapıyordu...
inan sogutucusuz bile çalıştırdım yanmadı(reset attı) -
quote:
20-25 tl civarı olması lazım...bence biraz çabalayarak gpu ve ramlere giden dirençler bulunabilir...kartın ön yüzünün fotografınıda çekerseniz tahminde bulunabiliriz...
ben kartın karalamadık yerini bırakmamıştım vmem direncini bulabilmek için kart en fazla donma yapıyordu...
inan sogutucusuz bile çalıştırdım yanmadı(reset attı)
konunu öncedende incelemiştim, yardımların için teşekkür ederim boş olduğum bir zaman çalışmalara başlayacağım, bir sorunum olduğunda size tekrar ulaşırım, iyi günler
Ekleme: Sein karta mod öncesinde voltaj veriliyormuydu? yani pencil mod sonrası stok voltaj değerlerimi yükseldi yoksa karta elle verilebilecek voltajın sınırımı arttı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Neil deGrasse Tyson -- 26 Kasım 2012; 17:16:11 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: ommemo
quote:
inan sogutucusuz bile çalıştırdım yanmadı(reset attı)
konunu öncedende incelemiştim, yardımların için teşekkür ederim boş olduğum bir zaman çalışmalara başlayacağım, bir sorunum olduğunda size tekrar ulaşırım, iyi günler
Ekleme: Sein karta mod öncesinde voltaj veriliyormuydu? yani pencil mod sonrası stok voltaj değerlerimi yükseldi yoksa karta elle verilebilecek voltajın sınırımı arttı?
gpu ya giden stok voltajın değeri yükselmişti...elimden geliğikadar yardım etmeye çalışırım...birde
http://forum.donanimhaber.com/m_68324511/mpage_1/f_/key_//tm.htm#68342111
bu linkte arkadaş vmod rehberi yapmış yararlı olacağı kanısındayım....
-
quote:
Konu sahibi yazılımsal voltaj modundan bahsetmemiş. İkinci olarak regülatör ile alakası yok pencıl modun.
-
pencil mod ne ya -
quote:
Orijinalden alıntı: potur
pencil mod ne ya
konudaki mesajlardan anladığım kadarıyla ekran kartının voltaj alan yerlerini kalemle çiziyorlar voltaj artıyo heralde.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X