Şimdi Ara

HD4890 ısı sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bir ati2vdag hatası ile karsı karsıyayız forumu gözden geçirdim hemen hemen her ati kart kullanan bu sorunu yasamıs kafamda soru işareti kalmadı ama yınede takıldıgım 3 bes yer var Örneğin

bende ATİ HD4890 2 yıl boyunca hatasız kullandım driver bile falan gunceldı sıkıntım olmadı ama bu son zamanlarda aşırı ısınıyor dıye o/c kilidini açtım ztn garantısıde bıtmıstı açıp 901 mhz kısmını ordakı saat ne oluyor tam bilmıorum ama dusurdum düşürmem bana kartın sıaklıgını dusurdu ve oyunu oynarken herkese verdıgı mavı ekran hatasını vermesın dıyeydi ama 30 dakıka sonra tekrardan kapandı vpu recover devre dısı bıraktım kapatmasın die bana sadece 5 dakka kazandırdı soğukken sorun yok oynanıyor ama sımdı kararsız kaldım eskıdende kapandıgı sıcaklıkta rahat oynuyodum sorun sıcaklıkmı emın değilim psuda 400w kartın ıstedıgı rakam değil kartın fanı soktum temızledım sıcaklık dustu o sıra rahatlamıstı kart kafam o kadar karıstıkı psu alsam sorun psu değilse geri verme olayında anlaşmalıyım karta fan dusunursem olmazsa çöpe at kafam karıstı önerisi olan varmı yada psu su güçlü olam birinde önce bi denesemmi ?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Sıcaklığı düşürmek için termal macunu yenilemelisiniz,sadece fan temizliği ile olmaz.Şayet bilmiyorsanız yardım alın veya teknik servise götürün

yapabilirim derseniz fanı sökün karta temas eden yüzeyinde macun kalıntısı vardır temizleyip yeni alacağınız termal macunu sürün dikkat edin çok sürersenizde faydalı olmaz ince bir tabaka şeklinde tatbik edin fanı vidalayıp pc'ye monte edin,Kolay gelsin.
  • farkındayım biliorum ama kullandım işde zamanında dikkat etmedim 4850 vardı bundan evvel oda aynı dll hatasından sizlere ömür ama onun ömru 6 ay kadardı garanti aldı onu yerıne bnu aldım bunuda 2 yıl boyunca kullanıodum kı al sana aynı durum kartın ortalama sıcaklıgı 60 derece bosta 55 yuksek grafıklı oyunlarda 90a kadar gelıyor ama su anda sıcaklık 60 derecede mesela nfs u2 açınca tak ekran gidiyor

Not Termal Macun Yapıldı Değişen bişi yok
    arkadaslar bi ara bi çözüm vardı aygıt yonetıcısınden öle bişi hatırlayan varmı
  • ekran kartları da aynı işlemciler gibidir. bunu biliyosundur ama yine de söylemek istedim. boşta iken 50w ile çalışan bir kart yük altında 200-300watt çeker. (rakamlar atmasyondur) sen bir oyun açtığında kart yük altına girer ve psu bu yükü karşılayamazsa sistem kapanır resetlenir vs.. 2 yıl sorun yaşamayıp şimdi böyle neden oldu diye sorcaksın haklı olarak. psu verimlilikleri zamanla düşer. asla %100 verimli değillerdir. dünyanın en iyi en güçlü güç kaynağını bile alsan %100 verimde değildir. %90-95 belki 98 olur. ve bu zamanla azalır. 400watt diyorsun. ilk başta %95 verimli olduğunu varsayalım ki bu da gerçek değerin 380watt yapar. sistemin güç ihtiyacı 365 watt olsun. ucu ucuna karşılıyordu 2 yıl boyunca. şimdi bu verimin %90a düştüğünü varsayalım ki bu da şu anki gücün 360 watt olduğunu gösterir. yani psu yetersiz. tabiki %100 sorun bu diyemem. haklı olarak psu almak istemiyosun ya boşuna alırsam diye. çözümü basit. büyük firmaların internet sitesinden al. örneğin vatanbilgisayar. kargo eline ulaştıktan SONRA 1 haftalık koşulsuz iade hakkın var. sorun çözülmezse götürüp iade edip paranı alırsın sorunsuz bi şekilde. hediye çeki de alabilirsin. senin tercihine bağlı ancak istediğin takdirde para iadesi yapmak zorundalar. dikkat etmen gereken 3 nokta var. 1-kargo teslimine dair (üstünde sana ulaştığı tarih-saat yazan) belgeyi sakın kaybetme. 2-fatura çok önemli 3- eğer ürün faturalarını bir şirket üstüne kestiriyorsan kendi şahsın adına kstir bu seferlik. aksi takdirde iade edebilmen için iade faturası kesmen gerekir ki bu da zaman kaybı demek. son olarak iade sırasında kargo belgesinin aslı ve faturanın aslını mutlaka yanında bulundur. iade işlemin bi kaç dk içinde sonuçlanır.
    www.istockphoto.com/kaanates ASUS Rampage IV Extreme|INTEL i7 3930K |EVGA GTX780 Ti Classified 3GB |CoolerMaster Vanguard 1000W |GSkill RipjawsX 4x8 DDR3 2133 32GB | Corsair H100i | Logitech Z906 | 2x Samsung 840 PRO 256GB | Logitech MK710 | Xigmatek Elysium |Viewsonic VP2770 27" | Logitech G27 | 2x Logitech F710 | Logitech G230 | LG 65UB950V 65" | Logitech K400 | 2x WD Black 2 TB | 3 x WD Elements 2.5" 2TB | 3x Seagate 2 TB

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD Adrenalin CPU OC sorunu.
    2 yıl önce açıldı
    radeon 3870 pervane sorunu
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.