Şimdi Ara

HD4870 kartta 1Gb Ram'in getirisi varmı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben 4870 kart almayı düşünüyorum. Elimde BenQ X2200W monitör var. Burada sürekli, "geniş ekran bir monitörün var ise 1gb ekran kartı almalısın" diye cümleler okuyorum. Fakat neden almalıyım sorusuna bir türlü cevap bulamadım.

Alacağım 1gb 4870 kartın bir getirisi olacakmı?

Ve bu sistem içinde artık 460w PSU yetmiyecek dimi? PSU tavsiyesi olan link verebilirmi?

E8500
    Gigabyte X38-ds4
    A-data 4gb 800mhz
    Seagate 500gb 32mb
    9600gt (yerine hd4870)
    Creative X-fi Xtreme Gamer
    High-Power 460w

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NefretZm -- 20 Eylül 2008; 22:23:16 >

• Belleği çözünürlük yükselince daha kolay dolacak da ondan. Tabii, çözünürlük arttırınca AA'yı kısarsanız, dengelenebilir de. AA da deli gibi bellek yer.

1 GB 4870'in getirisi olacak. Ama ortalıkta dolaşan testlerle anlayamazsınız bunu. Şu gönderiye bir bakın:http://resim.donanimhaber.com/m_26534895/mpage_1/key_//tm.htm#26606515

1 GB'nin, yani 512'den fazlasının, her zaman mı getirisi olacak? Yoo, tabii ki hayır. Duruma göre değişkendir. Sizin nelerle ilgileneceğinize bağlı.

Yalnız, Türkiye için konuşursak, HIS'in 1 GB 4870'i biraz pahalı kalıyor. GTX 260 daha mantıklı. 4870 1 GB istiyorsanız, biraz bekleyin derim. Daha düzgün fiyatlar görülebilir.

460W, riskli. Yük altında da çalıştırır da, üst seviye takılan birinin içi rahat olmayabilir. Bütçe belirtirseniz, güç kaynağı önerisi yaparız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 20 Eylül 2008; 22:42:53 >

• quote:

burada sürekli, "geniş ekran bir monitörün var ise 1gb ekran kartı almalısın" diye cümleler okuyorum.

simdi 22wide var 24wide var hatta 17 19 wide var.

gene bir test gostereyim ben sana sayfalarini kendin gez ama 1 gb'yi 4870 icin gereksiz bulmuslardi kullanicilar xtremesystems isimli forumda diye hatirliyorum.

http://www.hardwarezone.com/articles/view.php?id=2684&cid=3&pg=8
  • Crysis'te çok uçuk çözünürlükte fark etmiş. Onda da oynanabilirlik sınırlarının epey altında.
    Bence 1680-1050 için 512 MB DDR 5 yeterli. Gelecek nesil oyunlarda fayda sağlar mı? Belki.
    Ama o zaman zaten yeni kartlar çıkar eskileri değiştiririz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bald also Vain -- 20 Eylül 2008; 23:11:31 >
  • @tuğer dediği gibi o psu biraz riskli eğer öyle bir kart almak istıyosan bıraz psuya para ayırman gerekır.ben senın yerınde olsam gtx260 alırım 896mb belleği var oda yetecektir
  • Çok yararlı bilgiler okudum. ben kesin olarak iyi bir ekran kartı alacam. iddaa ve kendimin ortaklaşa olarak topladığımız 800liramız var.:) Sistemime yetecek PSU ve ekran kartı önerinizi (800 lira + 2tane 9600gt sparkle, Axle ve highpower 460w) yaparsanız sevinirim tabiki . Elime para geçtikçe bilgisayara yatırıyorum son zamanlar. Bundan sonra ddr3'e geçiş yapacam. Tabi bu çıkacak olan işlemcilerede bağlı.

Herneyse benim planlarımı geçeyim.
    Çünkü kafamı karıştıran birşey oldu. GTX260'dan bahsetmeniz sadece ram'in yüksekliğindemidir? Benim bildiğim 4870 GTX280 ile yarılan bir kart değilmidir?
  • quote:

Orjinalden alıntı: iktyas

@tuğer dediği gibi o psu biraz riskli eğer öyle bir kart almak istıyosan bıraz psuya para ayırman gerekır.ben senın yerınde olsam gtx260 alırım 896mb belleği var oda yetecektir

sen zaten herhangi bir insanın yerinde olsan nvidia alırsın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ben olsam 260'ın yeni çıkacak versiyonunu beklerdim..4870 değil..
  • quote:

Orjinalden alıntı: eric13

quote:

@tuğer dediği gibi o psu biraz riskli eğer öyle bir kart almak istıyosan bıraz psuya para ayırman gerekır.ben senın yerınde olsam gtx260 alırım 896mb belleği var oda yetecektir

Hiçbirşey anlamadım. Bana bir yararı varmı bu lafın. Yoksa siz iki arkadaşın atışmasımı?
  • High Power 460 Watt PSU

HD 4870 serisi için yetmezmi diyorsunuz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: DENIZCISERKAN

High Power 460 Watt PSU

Sisteme aşırı OC yapılmazsa ve SLI kurulmazsa çok rahat yeter.
  • quote:

Orjinalden alıntı: NefretZm

quote:

quote:

Hiçbirşey anlamadım. Bana bir yararı varmı bu lafın. Yoksa siz iki arkadaşın atışmasımı?

yok bişey hocam sen ona bakma

• quote:

Orjinalden alıntı: DENIZCISERKAN

High Power 460 Watt PSU

yetmez değil biraz riskli dıyoruz
  • Şu benim üstteki yazı karambole gidiyor :) Tuğer gelsede bir baksa
  • quote:

Çok yararlı bilgiler okudum. ben kesin olarak iyi bir ekran kartı alacam. iddaa ve kendimin ortaklaşa olarak topladığımız 800liramız var.:) Sistemime yetecek PSU ve ekran kartı önerinizi (800 lira + 2tane 9600gt sparkle, Axle ve highpower 460w) yaparsanız sevinirim tabiki . Elime para geçtikçe bilgisayara yatırıyorum son zamanlar. Bundan sonra ddr3'e geçiş yapacam. Tabi bu çıkacak olan işlemcilerede bağlı.

Herneyse benim planlarımı geçeyim.
    Çünkü kafamı karıştıran birşey oldu. GTX260'dan bahsetmeniz sadece ram'in yüksekliğindemidir? Benim bildiğim 4870 GTX280 ile yarılan bir kart değilmidir?

GT 260 ve HD 4870 birbirine denk kartlar. Zaten bu yüzden Nvidia GT 260'ı yeniliyor. Ama GT 280 bu kartlardan % 10 civarı daha iyi.
    Fakat forumdaki genel kanıya göre fiyatını hak etmiyor. Çünkü her iki kartan %30-40 pahalı. Sonuçta GT 280'nin yettiği
    GT 260 ve HD 4870'in yetmediği bir uygulama yok benim bildiğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bald also Vain -- 21 Eylül 2008; 0:47:24 >

• 4870'in yetmediği uygulamada olmadığını biliyorumda. SAdece bana bir yararı olacakmı 1gb kartın onu tam çözemedim. Yüksek boyutta işe yarar terimini anlayamadım
  • biraz daha bekle yeni gtx260+ felan uygun fiyattan gelirse onu alırsın
  • 512 mb suanda yeter ama crysis tarzı oyunlar cogalırsa gelecekteki grafik teknşkleri ile hala 1600 px lerde 4x aa ile akıcı oynatırsa bellek işine yarıyabilir ama 512mb 4870 alıpta donma yasıyan gormedim
  • quote:

quote:

quote:

quote:

yok bişey hocam sen ona bakma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drkayzer -- 22 Eylül 2008; 14:03:56 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.