Şimdi Ara

HD3650 Mass Effect ve Assassins Creed

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • HD3650 512 mb ekran kartı, P4 3.06 ghz işlemci, 2gb ram, Windows XP SP2

Bu donanımla mass effect'i acıorum oyun takılıo.Ekran ayarlarını en dusukte yapsam, en yuksekte yapsam hep aynı sekilde takılmalar oluo.FPS ye nerden bakıldıgını bilmiyorum o yusden yazamadım.ama her zaman aynı oldugunu biliorum.oyunu actıgımda cpu kullanımı %80 lere cıkıo, 20 dk oynadıktan sonra cpu kullanımı %100 oluo ve oyun donuo kapatıp tekrar acıorum aynı sekilde 20 dk sonra yine donuo.belki ise yarar die format attım ama olmadı aynı sekilde yine takılıo.Mass effect'ten once assasins creed'i yuklemistim oda aynı sekilde takılıo.ekran ayarlarıyla oynadım yine olmadı hep aynı sekilde takılmalar var.problemin nerde oldugunu anlayamadım lutfen biri yardımcı olsun

• Broblem,ekran kartı ve işlemcinin o oyunlarda yavaş kalması

Başka birşey değil
  • Format atarsan belki düzelir ama işlemcin biraz düşük ekran kartıda çok iyi olmadığından pek bişi bekleme bide soğutmaya dikat et.
  • eminmisin ikiside minimumun ustunde.hadi islemcim neysede ekran kartımın dusuk oldugunu hiç sanmıorum yoksa cozunurlugu deiştirdiğimde fps de deişmeler olması gerekmezmi??(bide fps nerden bakılıo soleyebilirmisiniz??)ayrıca zaten format attım bi deişme olmadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boorock93 -- 22 Ağustos 2008; 13:12:10 >
  • FRAPS'la bakabilirsiniz, kare/sn'ye.

Çözünürlük falan düşürünce artmayan kare/sn, tipik bir işlemci sınırını hatırlatıyor. Sonuçta P4 3.06, bayağı güçsüz bir işlemci ve HD 3650 ile kötü bir ikili oluşturmuş.
    Ki Assassin's Creed işlemci delisi oyunlardan ve Mass Effect'in de işlemci gereksiniminin az olmadığını sanıyorum.

Öte yandan, bu bilgilere dayanarak "kesin işlemci" diyemem, ama öyle gibi.

Oyunun donması ilginç biraz.
  • 1 sene daha bilgisayarımı deiştiremicem bu durumda işlemcimi diştirmek en iyisi olur galiba.fakat anakartım cift cekirdekli islemci kabul etmio.p4 3.6 alsam sizce bi farkı olurmu?? olursa en uygun fiyata nerden alabilirim?? ikinci el olabilir, 0 olması sart diil.(soket LGA775)
  • p4 3.6 bi işe yaramaz en iyisi böyle sabret sonra sistem deiştirirsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yardımcı olan arkadaslara tesekkurler...
  • Bende senin gibi yapmayı düşünüodum sistemi sonra vazgeçtim iyikide vazgeçmişim bilgiler için saol....
  • İşlemcinin yavaş olmasıyla felan alakası yok muhtemelen sen o oyunları actıgında altta bi program daha calısıyor veya calısmaya baslıyor ctrl+alt+del yap o programı bul kapat
  • p4 3.06 iyi degılde 3650 neye yarar

bılındıgı üzere p4 ler fazla ısındıgı için sorun yaratıyor alabılır sen oyun sonrasın işlemcı sıcaklıgını kontrol etsen ıyı olur
  • quote:

Orjinalden alıntı: fero01

İşlemcinin yavaş olmasıyla felan alakası yok muhtemelen sen o oyunları actıgında altta bi program daha calısıyor veya calısmaya baslıyor ctrl+alt+del yap o programı bul kapat

calısması gereken programlar calısıo ekstra bi program calısmıo, virus programı falanda yhok...yinede tesekkurler.ayrıca hd3650 o kadar kotu bi kart diil en azından direct 10 desteklio ayrıca 512mb bende bu yusden almıstım zamanında.
  • 1 gb alsaydın ya onda full açarsın forumda cahillik artıyo nerede o eski forum sen bence git r700 al hem 2gb hem
  • quote:

Orjinalden alıntı: Fakir_çocuk

1 gb alsaydın ya onda full açarsın forumda cahillik artıyo nerede o eski forum sen bence git r700 al hem 2gb hem

herkes anasının karnından donanımcı dogmuyor
    arkadaş belliki yeni üye olmuş.

işlemciye overclock yapamazsınız belki ama -atitool- programıyla ekran kartına oc yapmayı deneyin. nette biraz araştırırsanız kolayca anlarsınız nasıl yapıldıgını.
  • arkdaslar ekran kartımda bi problem oldugunu sanmıorum(konuyu yannıs yere actıgımdan bole oldu galiba).bnm pc 2 yıllık falan .doal olarak cıktıgı zaman c2d lar yoktu o yuzden boardum cift cekirdek desteklemio.kart slotlarıda agp ve pcı.yani yeni kartları desteklemio.aslında simdi gidip agp kart almak pek mantıklı bi iş diil dediğim gibi 1 yıl içinde pcmi deiştircem o yusden ekran kartını fazla yuksek bişi almamıstım.anlamadıgım sey mass effect xp de min. 1gb ram istio bende 2gb var.p4 için min. 2.4ghz istio bende 3.06 var.ekran kartı olarak min. ati'lerde hd2400 ustu istio, bende SAPPHIRE HD3650 DD2 512MB var.yani fps nin bu kadar dusuk olması normal diil gibime gelio.ayrıca ekran ayarları 1024*768 yapsamda, 1280*1024 yapsamda, detayları deistirsemde fps hep aynı bu yusden ekran kartında bi problem oldugunu sanmıorum...
    assassins creed o kadar onemli diil ama mass effecti oynamayı gercekten istiorum cunku rpg oyunları cok seviorum.
    pff neyse galiba bosuna ugrasıorum yeni pc yi beklicem artık.

• format at yeni driverlar kur
    bilgisayarda viruste olablr
  • quote:

Orjinalden alıntı: tolgacem

format at yeni driverlar kur
    bilgisayarda viruste olablr

3. kez yazıorum, yeni format attım virus yhok doal olarak.driverları guncellemeyi bende dusunebiliorum yinede tesekkurler
  • neden virus olmuyor doal olarak?
    2 bolum varsa hdd de 2 sinede atmadıysan diger bolumde virus varsa_

p4 3ghz nekadar dandikte olsa 3650 ile lowda calsıtırablmeli hdd ni kurcalayan bişey olması lazım
  • Kardeş oyun ekran kartından dolayı kasmıyor, sorun işlemci darboğazı, eğer denediysen görmüşsündür, ayarlar en düşükte de olsa aynı fps yi alıyorsun, 1280x1024 herşey full oynadım ve bitirdim çünkü işlemci darboğazı var..
    Çoğu zaman 25 fps üzeri alıyordum ama bazı çatışma sahnelerinde, özellikle son bölümde fps bayağı düşüyor.
    Oyun yapımcılarından istediğim şey şu sistem gereksinimlerini dürüstçe vermeleri
  • İşlemci Problemin. Darboğaz Yapıyor. Yapabiliyorsan o/c Yapmalısın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.