Merhaba arkadaslar,ben sureklli internetten hd videolar indiriorm (720p,1080i) ama bence bilgisayarda yeterli verimi alamiyorum.Ekran kartim geforce 8600 gts.Odamda da 32" samsunglcd var.Bu videolari orada nasil izlerim.Bilgisayarimda HDMI cikisi yok.VGA da o performansin yanina yaklasamaz biliyorum.O yuzden dvd'ye yazarak vs.. izleyemez miyim? ilginize tesekkurler....
bende de aynı tv var eğer vga dan bağlar san dediğin gibi mütüiş görüntü zor çünkü kenkinlik istenilen düzeyde olmuyor eğer bilgisayarında dvi çıkış varsa dvi-hdmi kablo ile dijital bir bağlantı kurmuş olursun benim dizüstünde dvi çıkış var ama kablo alıp denemedim sen deneyebilirsin dijital bağlantı yapacağın için iyi sonuç kesin . gelelim dvd meselesine şimdi 720p standart dvd-divx playerların açamadığı bir görüntü sen dvd ye yazarsın ama dvd player oynatmaz yeni hdmi çıkışlı dvd palyerlar hdcd destekliyor ve 1080p ye kadar upscale(ne demekse) yapabiliyor. yani sana iki yol gözüküyor ya dvi-hdmi kablo ya da hdcd görüntüyü destekleyen bir dvd oynatıcı saygılar
quote:
Orjinalden alıntı: krizalit17
bende de aynı tv var eğer vga dan bağlar san dediğin gibi mütüiş görüntü zor çünkü kenkinlik istenilen düzeyde olmuyor eğer bilgisayarında dvi çıkış varsa dvi-hdmi kablo ile dijital bir bağlantı kurmuş olursun benim dizüstünde dvi çıkış var ama kablo alıp denemedim sen deneyebilirsin dijital bağlantı yapacağın için iyi sonuç kesin . gelelim dvd meselesine şimdi 720p standart dvd-divx playerların açamadığı bir görüntü sen dvd ye yazarsın ama dvd player oynatmaz yeni hdmi çıkışlı dvd palyerlar hdcd destekliyor ve 1080p ye kadar upscale(ne demekse) yapabiliyor. yani sana iki yol gözüküyor ya dvi-hdmi kablo ya da hdcd görüntüyü destekleyen bir dvd oynatıcı saygılar
@canboca arkadaşım forumda biraz arat istersen; sorun muhtemelen ekran kartında değil kullandığın codec programlarında Ben uygun codeclerle vga dan fena olmayan performans alıyorum..
quote:
Orjinalden alıntı: canboca Merhaba arkadaslar,ben sureklli internetten hd videolar indiriorm (720p,1080i) ama bence bilgisayarda yeterli verimi alamiyorum.Ekran kartim geforce 8600 gts.Odamda da 32" samsung lcd var.Bu videolari orada nasil izlerim.Bilgisayarimda HDMI cikisi yok.VGA da o performansin yanina yaklasamaz biliyorum.O yuzden dvd'ye yazarak vs.. izleyemez miyim? ilginize tesekkurler....
Sizin için anahtar kelime "pixelmapping".
İmzamdaki konu listesinde hem modelinizle ilgili konular, hem pixelmapping hakkında detaylı bilgiler, hem de Lcd Tv - PC bağlantısı hakkında açıklamalar bakınabilirsiniz.
Bu arada, her ne kadar HDMI çıkışlı, upscale yapan dvd player'larda olmasada, HD-Rip dosya formatlarını destekleyen player'lar dünya piyasasında mevcut, ancak yaygınlaşmaları gerekiyor :
Bence de codec sorunun var. x3100 lu celeron laptop ile VGA den Toshiba 32c ye muhteşem goruntu alıyorum... 720p-1080p hemde mkv videolar... Bende kalite ve performans yaklaşımların farklı. Bagla vga den den HDMI den kaybettigin kalite farkını sonra düsünürsün...