Şimdi Ara

##''hd video'' kapışması: Amd&ati vs nvidia## (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
0
Favori
5.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kardeş aç bir HD video kendin dene işlemci kullanımını gör, hatta Vista kullanıyorsan daha da kolay olur Sidebar da çalışan CPU kullanımını gösteren Gadget lar var, aç PowerDVD de HD videoyu donanımsal hızlandırmayı aç kapat bir değişiklik oluyor mu bak.

Bende yığınla HD video var. Full 25-30GB lık BlueRay filmler var harddiskimde (Klasörüyle birlikte açınca menüleriyle çalışıyor), aynı şekilde HDDVD filmler var EVO uzantılı, MKV uzantılı Riplenmiş HD videolar var. Anlayacağınız pek çok HD Video ile denedim hiç birinde bu testlerdeki gibi bir durum oluşmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elektroterm -- 27 Ağustos 2008; 12:07:24 >

Orjinalden alıntı: Bigteacher

Kardeş aç bir HD video kendin dene işlemci kullanımını gör, hatta Vista kullanıyorsan daha da kolay olur Sidebar da çalışan CPU kullanımını gösteren Gadget lar var, aç PowerDVD de HD videoyu donanımsal hızlandırmayı aç kapat bir değişiklik oluyor mu bak.

peki hangi sürümü kullanıyosun pc labs ın kullandığı sürümümü?
    Ryzen 5800x3D - MSI X570 - Zotac RTX 4080 - Gigabyte M34WQ - 32gb 4000mhz - Creative Sound BlasterX G6 - Samsung Evo SSD - Xigmatek 850w - Corsair Full Tower Graphite - NZXT Kraken X72 - Asus Flare II Animate - Asus Gladius II Core
  • testler hikaye.
    Ryzen 5600x / MSI x570 Gaming Plus / Gigabyte GeForce RTX 3060 Ti GAMING OC PRO / Gskill 2x8GB DDR4 3600Mhz / Samsung 970 Evo Plus M2 250GB / Evga BQ 750W 80 / Xigmatek Windpower Pro / Sharkoon S25W / Seagate 1TB / Asus VG248QG 165HZ / Logitech G213 Prodigy / Zowie EC1-A / Creative S.B X-fi 5.1 Pro / Corsair HS35
  • Kardeş bu konuya ben kafayı takmıştım geçen sen denemediğim versiyon kalmadı.

Örneğin sana başka bir yerden öğrenemeyeceğin bir şey söyleyeyim. Bunu kendi denemelerimle buldum.
    WinDVD ve PowerDVD programlarının hiç bir versiyonu Harddiskteki bir klasörden BluRay veya HDDVD leri çalıştırmıyor.(Örnek : HVDVD_TS) Denemelerim sonucunda bir tane PowerDVD 7.3 ün bir derleme versiyonu sadece bunu yapabildi. (Sanırım yanlışlıkla bunu açık unutmuşlar) Diğer tüm programlarda bu özellik kilitli.

Şu anda benim elimde PowerDVD 8 Ultra, WinDVD 9 ve 8 de dahil tüm versiyonları var ve her versiyonuylada denedim sonuç değişmedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elektroterm -- 27 Ağustos 2008; 12:15:19 >

Orjinalden alıntı: blackenedd

testler hikaye.

evtt öle arkadaşımmm

nvidianın iyi bi tarafı olduğu zaman bu testlerde herzaman doğru

atinin önde olduğu konulardaa ... her zaman yalandır ..

ne güzelde avutuyosunuz kendinizi

elinde quad işlemci ve 4870 var aç bir full hd video,ondan sonra işlemci kullanımını bize söyle o zaman konuşalım...işkembeden konuşmuyoruz burda

GTA 5 (PC): RapscallionBO

"Cahillerin kalbi dudaklarında, âlimlerin ağzı kalplerindedir."

http://www.speedtest.net/result/2789715611.png
  • tmm yaparımm ..

sen işlemci kullanımı çok mu ?? az mı olur diyosun ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark-Power -- 27 Ağustos 2008; 12:38:12 >

Kardeş bu konuya ben kafayı takmıştım geçen sen denemediğim versiyon kalmadı.

Örneğin sana başka bir yerden öğrenemeyeceğin bir şey söyleyeyim. Bunu kendi denemelerimle buldum.
    WinDVD ve PowerDVD programlarının hiç bir versiyonu Harddiskteki bir klasörden BluRay veya HDDVD leri çalıştırmıyor.(Örnek : HVDVD_TS) Denemelerim sonucunda bir tane PowerDVD 7.3 ün bir derleme versiyonu sadece bunu yapabildi. (Sanırım yanlışlıkla bunu açık unutmuşlar) Diğer tüm programlarda bu özellik kilitli.

Şu anda benim elimde PowerDVD 8 Ultra, WinDVD 9 ve 8 de dahil tüm versiyonları var ve her versiyonuylada denedim sonuç değişmedi.

Harddiskten açmanın kilitli olması firmalar adına gayet mantıklı bir şey.Sen hiç orjinal bir film alıp Bluray-HDdvd combo sürücü de bu programları açarak denedin mi?GPU hızlandırmasına nasıl traş diyorsun anlamıyorum.Sadece diskten okunduğunda hızlandırmadığı için mi?
    GIGABYTE AORUS Z370 GAMING 7 / i7 8700K@5.0GHZ &amp; NOCTUA NH D-15 / Gskill TRIDENT-Z 2x8 GB CL17 3600 MHZ DDR4 / Samsung 960 EVO 500GB / ZOTAC GTX 1080 TI AMP! / HAF 912 / COOLERMASTER GX80 PLUS 750W / Corsair K95 RGB PLATINUM MX SPEED / Zowie EC2-A &amp; SteelSeries QCK Heavy / Creative OMNI &amp; Hyperx Cloud II / PIONEER BDR-209EBK
    Zowie BenQ XL2540 @ 240 Hz
    **Sammy FARHA &amp; Tony G. the table dominators!!! "Do you feel my pawa?!"

• quote:

Orjinalden alıntı: ecay

quote:

Harddiskten açmanın kilitli olması firmalar adına gayet mantıklı bir şey.Sen hiç orjinal bir film alıp Bluray-HDdvd combo sürücü de bu programları açarak denedin mi?GPU hızlandırmasına nasıl traş diyorsun anlamıyorum.Sadece diskten okunduğunda hızlandırmadığı için mi?

+1000
    Ryzen 5800x3D - MSI X570 - Zotac RTX 4080 - Gigabyte M34WQ - 32gb 4000mhz - Creative Sound BlasterX G6 - Samsung Evo SSD - Xigmatek 850w - Corsair Full Tower Graphite - NZXT Kraken X72 - Asus Flare II Animate - Asus Gladius II Core

• Kardeşim Türkiye de kaç kişi orjinal BlueRay disk alacak 50-100 YTL fiyata, sen asgari ücretin ne kadar olduğunu biliyormusun(5-6 tane BD film).
    Tabiiki önemli olan AACS kodu kırılmış videoları hızlandırması.
    Ancak sen sadece Blueray diskten yada HDDVD diskteki orjinal videoları hızlandırdığını iddia ediyorsan başka o zaman eksik bilgi sahibisin.
    Pclabs ın kullandığı gördüğün gibi bir test programı Orjinal BD disk değil.
    Ayrıca nette yığınla HD Film fragmanı bulabilirsin. FREEE AACS kodsuz.

Nvidia yok oyundaki ağaçları keser yok görüntü kalitesi kötü bi an önce atiden örnek alması gereken şeyler bunlar tabi atininde nvidiadan örnek alması gereken şeyler var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sykra -- 27 Ağustos 2008; 13:56:52 >

##Hd Video Kapışması:Ati VS Nvidia## gibi yaz bari.

Hayranlık cehaletin kızıdır. İnsanlar ancak anlamadıklarına hayran olur ve taparlar-Jean Meslier
  • fark belli oluyor , kullanmadım ama oyunlar da vs fark olacagını sanmıyorum.hd video yada filim izlemedim şimdiye kadar hiç
    Ryzen 9 5950X || Msi MPG Coreliquid K360 || MSI MEG B550 Unify || Crucial Balistix 4x16GB || MSI GTX 1660 LOKUM || PNY CS3030 Nvme || Sandisk 1TB SSD || WD Red Pro 6TB || FSP Aurum PT 1200W || Cooler Master SL600M
    Eski Kullanıcı Adı : Chris Brown
  • quote:

Orjinalden alıntı: ecay

quote:

Katılıyorum zaten kartların yaptığı video hızlandırma işi resmi ve lisanslı codecler için geçerli. bunlar da dvd, hddvd ve blueray formatlarıdır. Ayrıca hangi dosyayı açarsanız açın video oynatıcınızdan "overlay mixer" i seçmezseniz otomatik olarak video hızlandırıcınız (ekran kartınız) devre dışı kalır ve bunu işlemci üstlenir. wmr7, wmr9 işlemci bazlı hızlandırıcılardır. sadece görüntüye eklenecek efektlerde directx9 veya 7 uzantılarını kullanırlar. Ama kişisel deneyimlerime dayanarak media player classic'de overlay mixer aktif iken işlemci kullanımı epey bir düşüyor. hele ki dvd izlerken neredeyse yok kadar az.

• http://img374.imageshack.us/img374/427/27082008151048eq1.jpg
    görüldüğü şekilde dxva kullanılırsa yük tam olarak ekran kartına biniyor. cyberlink h264 codec ve 8800gt ile birlikte kullanılmıştır.
  • benimde atiyi 2 nesildir takip etme sebebim bu fark , anca kullanan biliyor , yada üste resimlere bakanlar , illede nvidia diye öven dövünen taraflar her zamanki gibi amacsız konuşanlar durumunda oluyor
    Bu adamlar için "birey" "insan" diye bir şey yoktur, sadece yönetilmesi ve sömürülmesi gereken "yığınlar" vardır. Ve siz bu düşüncedeki yaratıkların insanların iyiliğini amaçladığını zannediyorsanız, siz kendi kafanızın içinde bambaşka bir dünya kurmuşsunuz ve orada yaşıyorsunuz demektir.
  • bir başka ss. arka planda snagit çalıştığı için cpu kullanımı biraz yüksek. normalde en fazla %6 ya çıkmaktadır.

http://img380.imageshack.us/img380/9800/27082008152941vi2.jpg

not: şahsi fikrim ati video decode konusunda önde falan değil. verilen ilk resimlerde ati'nin renkleri biraz daha dolgun o kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rpm7200 -- 27 Ağustos 2008; 15:35:24 >
  • soru biraz garip olacak ama ben p4 2.2 + 1.5 gb ram + 9550 ekran kartı kullanıyorum hd videolarda doğal olarak takılıyor acaba hızlandırmanın bir yolu varmı mediaplayer da zaten yavaş bs de biraz daha hızlı gibi tavsiye edeceğiniz playerlar varsa oda olur

Biraz optimizasyonla nVidia kartlarla da çok güzel görüntü kalitesi alınabiliyor
  • Rage theather yongası hep başarılıydı video konusunda. Ati kartlarda eskiden kart üzerinde ayrıca görülebiliyordu bu yonga. Bilmem şimdi gpu ya entegre sanırım. Diğer yandan testler traş. Görüntülerde detay farkı yok, bariz kontrast ve brightness farklı. Fffdshow video codec de postprossesing de luminance correction'u açın, tüm kartlarda yukarıdaki ati görüntülerini alırsınız. Adam gibi bir test yapıp aradaki farkları gösterseler eyvallah, ama ati nvidia arasında böyle bir fark yok görüntüde.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.