Şimdi Ara

HD ile ilgili bi soru..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar hd normal ıle full hd arasındakı farkı cozemedım bır turlu.. sd yayında fılan bozulmalar oluyor dıyorlar..

not: lcd alacağız da o kadar parayı verdikten sonra aklımda birşey kalmasın istiyorum

not2: receiverımız hd urunu degil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Remeron30 -- 3 Şubat 2009; 20:42:52 >

1-Hd-ready olarak geçenler: 1024*768 (genelde 42 ve altı plazmalar), 1366*768 çözünürlüğünde olabiliyorlar. Ek bilgi olarak: Yatay satır sayısı 720 olması bir tv'nin, HD-ready denebilmesi için yeterli

2-Full-Hd olanlar: 1920*1080 çözünürlüğünde olurlar.

Yayınlar ise SD ve HD olarak ikiye ayrılırlar.

Sd olanlar ( DVD, Genel tv yayınları, divx filmler vs.) maksimum 576 satırdan oluşurlar.

Hd olanlar için ise üç farklı çözünürlük vardır. Bunlar 720p, 1080i, ve 1080p olarak adlandırılırlar.

Bu kadar bilgi senin sorun için yeterli. SD yayında bozulma oluyor söylemine gelirsek...

Bir yayın ve TV'nin çözünürlükleri bir birine ne kadar yakınsa teoride ve çoğu zaman pratikte de daha iyi görüntü elde edilir.

Fullhd olan bir tv'nin kendi doğal çözünürlüğü olan 1920*1080 çözünürlüğünden bir SD yayın çözünürlüğünün ne kadar az olduğunu görüyorsun. İşte tv bu durumda eksik kalan pikselleri doldurmak ve görüntüyü tüm ekranda gösterebilmek için, görüntüye eklemeler yapmak zorunda kalıyor. Bu da bize görüntüde bozulmalar olarak yansıyor.

Fakat şunu da belirtmeliyim ki: Güncel modellerden full hd bile olsa uydu yayını ve DVD gibi Sd kaynaklarda bana göre yeterli bir kalite sunuyorlar. Hatta kullanılan cihaza ve bağlantısına dikkat edilirse oldukça memnun edici sonuçlar almak mümkün.

Misal böyle:

HD ile ilgili bi soru..

• sayısal verilerle çok iyi anlatmışsın sagol da benim ogrenmek istediğim receiver sıradanken tv nin hd yada full hd olması fark eder mi

Orjinalden alıntı: kemalist_18

sayısal verilerle çok iyi anlatmışsın sagol da benim ogrenmek istediğim receiver sıradanken tv nin hd yada full hd olması fark eder mi

Bu sorunun cevabı da var o mesajımda ama kısaca tekrar edeyim. Çoğunluk fullhd tv'nin, sıradan recevierla hd-ready'e göre daha kötü olduğunu söylüyor. Benimse gözlerim bir fark algılamıyor.
    20 yıl önce açıldı
    Berserk (ile ilgili bir sorum var)
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.