Merhaba. Bugun dnr a gıttım ve bbc nın yayınladıgı planet earth un dvd setını aldım. alırken satan arkadasa hd olup olmadıgını sordum. bana hd oldugunu ve fıyatının 50 ytl oldugunu soyledı. eve gıtmeden anladım kı dvd nın kutusunun ustunde 1080p veya herhangı bır hd logosu gormedım. ewe geldım dvd yı ps3 ume taktım ve calıstırdım. tv nın ınfo tusuna bastıgımda 1080p oldugunu gordum. ızledıgım belgesel kalıte acısından 1080p degılmıs gıbı geldı. acaba yanılıyormuyum? aldıgım dvd ler hd olmayabılır mı?
Planet Earth, Hddvd veya Bluray olarak ülkemizde satılmamakta...
Aldığınız ürün normal dvd
Yine de fotoğrafını çekip koyarsanız, daha iyi anlarız...
sevgili o1cay kardeş walla kızdım şimdi sana be canım insan aldığı şeyin kutusunuda bakmaz mı,dvd mi hddvdmi diye, altyazılı ise dvd,değil ise hddvddir diyecem ama,değildir devilsemonun dediği gibi dvd almışsınız...
Zaten o disc'i PS3'te çalıştırdığın için HD-DVD olamaz çünkü PS3'ün HD-DVD oynatma gibi bir yeteneği yok. Blu-ray'lerin kutusu mavi renk olur ve kutunun üstünde aşağıdaki resimdeki gibi Blu-ray Disc diye yazar. Sendeki büyük olasılıkla normal DVD. Info'dan baktığında 1080p olarak gözükmesinin sebebi de PS3'ün DVD'yi 1080p upscale yapmasındandır.
DnR da satılan BBC belgeselleri DVD formatındadır. Blue-Ray olanlara ben hic rastlamadım. Zaten olsada o seti 50 YTL den vermezler.
HD_DVD olan sürümü ise bu ama onu da PS3 desteklemez,okutmaz.
quote:
Orjinalden alıntı: o1cay
Merhaba. Bugun dnr a gıttım ve bbc nın yayınladıgı planet earth un dvd setını aldım. alırken satan arkadasa hd olup olmadıgını sordum. bana hd oldugunu ve fıyatının 50 ytl oldugunu soyledı. eve gıtmeden anladım kı dvd nın kutusunun ustunde 1080p veya herhangı bır hd logosu gormedım. ewe geldım dvd yı ps3 ume taktım ve calıstırdım. tv nın ınfo tusuna bastıgımda 1080p oldugunu gordum. ızledıgım belgesel kalıte acısından 1080p degılmıs gıbı geldı. acaba yanılıyormuyum? aldıgım dvd ler hd olmayabılır mı?
Herşey Dahil Hard Disk
Maalesef böyle bilgisiz satıcılar var
evet arkadaslar tesekkurler bılgılenndırmelerınız ıcın. konuyu acmısım ve sonra unutmusum. yorum yapamadım. dedıgınız gıbı aldıgım normal DVD . ne hddvd ne de bluray. saglık olsun. en kısa zamanda ınternetten ındırecegım sıze de onerırım. ızlenebılecek en guzel belgeseldır.. saygılar...