Şimdi Ara

HD Audio Rush 5.1 Gear Sound Decoder (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
795
Cevap
8
Favori
123.779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yekucur

Hocam, aşağıdaki linkteki gibi tek woofer alabilirsin. Bunlar ev tipi 5.1 ler olduğu için çıkışları genelde yakın değerler olur ve elindeki hoparlörler ile uyum sorunu yaşamazsın. Buda bir alternatif olabilir.

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ev-ses-sistemi-120-w-rms-premier-sub-woofer-64766777/detay/?

şehir dışından gelecek aktif sub için kargo parası çok tutuyor bir de satıcılar zaten ş.dışını istemiyorlar sub lar ağır olduğu için.
    c.tesi teknoloji mağzalarını gezdim. aktif sub'u olup 60w gücü olan ve diğer kanalları da 40w olan sistem baktım. yok bulamadım.en son vestele baktım orada,

http://www.vestel.com.tr/tuketici-elektronigi/ses-ve-goruntu-sistemleri/ev-sinema-sistemleri/vestel-ht-cube-9-hoparlor-seti ......229 tl

http://www.vestel.com.tr/tuketici-elektronigi/ses-ve-goruntu-sistemleri/ev-sinema-sistemleri/vestel-slim-towers-11-hoparlor-seti .....346 tl

şeklinde 2 model buldum.

ayrıca hepsi burada da var birkaç ürün ama bu siteye bulaşmak istemiyorum sabıkalı site nede olsa.

en kötü şu 229luğu alıp, sadece sub'ı evdeki mevcut sistemle değiştirip bir de dekoder alma durumu olacak gibi
    bu durumda 229 + 175 = 405 gibi bir bedele mal oluyor.

yada z-5500 gibi bir sistemi 2.el olarak 500 civarı bulup almaya uğraşacam....

• ses sistemım resmı gozuken SAMSUNG THX 25....
    evımde xbox 360 dsmarthd ve LG LW5500 3D tv var...
    medıa palyer almama gerek yok tv'nın medıa playerı ıyı ama yenı yenı cıkmaya baslayan 3D bluray ıso oynatan mp dusunmuyor degılım..Herneyse bu playvısıon ısımlı cıhazı alsam bu sıstemımde TV'nın optık cıkısından yada MP'nın optık cıkısından temız ıyı bır ses alabılırmıyım..ve tabıı nasıl baglanacak..

HD Audio Rush 5.1 Gear Sound Decoder
  • Arkadaşlar anlamayan biri olarak konuyu bayağ bir araştırdım şimdi benim sorularımı yöneltim sizlere.

Evimde Samsung B650 LCD Tv. var. Tvnin Optik çıkışı mevcut. Ancak media player,bilgisayar,ses sistemi vs.yok. TV nin USB girişinden Harddiskimi takıp MKV Film izleyebiliyorum fakat TV DTS sesleri çözemiyor. Şimdi eve ses sistemi kurmak istiyorum.

1. Tv DTS ses çözemediğinden DVD player alıp DVD Playera harddisk takıp ordan ses alabilirmiyim?
    2. AC3 sesleri TV açabiliyor, bu ses türü surround desteklermi?
    3. Logitech z5500 ses sistemi pahalı olduğundan bu decoderi alıp en uygun yollu ve perfonması iyi 5+1ses sistemi hangisi olabilir.

Yani benim yerimde olsanız ve elinizde sadece bir TV ve bir Harddiskiniz olsa evinize uygun olarak nasıl bir ses sistemi kurarsınız. optik kablulu ve MKV izleyebileceğiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: h@ydut

Arkadaşlar anlamayan biri olarak konuyu bayağ bir araştırdım şimdi benim sorularımı yöneltim sizlere.

Evimde Samsung B650 LCD Tv. var. Tvnin Optik çıkışı mevcut. Ancak media player,bilgisayar,ses sistemi vs.yok. TV nin USB girişinden Harddiskimi takıp MKV Film izleyebiliyorum fakat TV DTS sesleri çözemiyor. Şimdi eve ses sistemi kurmak istiyorum.

1. Tv DTS ses çözemediğinden DVD player alıp DVD Playera harddisk takıp ordan ses alabilirmiyim?
    3. Logitech z5500 ses sistemi pahalı olduğundan bu decoderi alıp en uygun yollu ve perfonması iyi 5+1ses sistemi hangisi olabilir.

Yani benim yerimde olsanız ve elinizde sadece bir TV ve bir Harddiskiniz olsa evinize uygun olarak nasıl bir ses sistemi kurarsınız. optik kablulu ve MKV izleyebileceğiniz

1. Kardeş B650 LCD lere sonradan yüklenen bir yazılım ile DTS çözebilme ve optik çıkıştan alabilme özelliği kazandırılabiliyor. Aşağıdaki konuyu bir oku. Boşuna DVD player falan alma derim.

2. AC3 ü optik çıkıştan alıp, ac3 çözen bir ses sisteminden surrond ses alabilirsin.

3. Logitech x530 olabilir.

Ses sistemi için düşündüğün fiyat aralığı nedir?

http://forum.donanimhaber.com/m_31761911/mpage_112/tm.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: madcom

quote:

Arkadaşlar anlamayan biri olarak konuyu bayağ bir araştırdım şimdi benim sorularımı yöneltim sizlere.

1. Kardeş B650 LCD lere sonradan yüklenen bir yazılım ile DTS çözebilme ve optik çıkıştan alabilme özelliği kazandırılabiliyor. Aşağıdaki konuyu bir oku. Boşuna DVD player falan alma derim.

2. AC3 ü optik çıkıştan alıp, ac3 çözen bir ses sisteminden surrond ses alabilirsin.

Öncelikle cevap için saolasın kardeşim;

*Samsung b65x ile ilgili konuyu bayağ bir okudum ancak DTS çözmek ile ilgili sayfayı bir türlü bulamadım, şimdi senin yolladığın sayfayıda okudum ama ordada yok. Evimde bilgisayar ve internet yok oyüzden DTS İşini yapmaya cesaret etmem için bana aşama aşama anlatım gerekli. Varsa öyle bir anlatım minnettar kalırım.

*DTS Olayı halledilirse sanırım yinede bir decoder almam gerekiyor diymi? çünkü x530 alsam bile surround yapılabilmesi için optik giriş ile tv ye bağlamalıyım, bunun içinde optik girişli bir ses sistemi veya optik çevirici gerekli yanılıyormuyum?

Fiyata gelince, nekadar ucuza halledilirse okadar iyi 200-300 falan olsa süper olurdu.

• arkadaşlar decoderi yeni aldım dealextreme den fakat kurulum konusunda pek bilgim yok ses sitemim edifier m3500 samsung ledtv ye bağlamak istiyorum. hangi kablo nereye bağlanacak yardımcı olursanız sevinirim.
  • merhaba arkadaşlar;

Tüm topiği okudum baştan sona lakin kendi sorunuma cevap bulamadım. Fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Ben wd live ile kullanacağım fakat ses kaynağı olarak kulaklık kullanacağım. Sorum şöyle;

1.Wd live dan ses ayarını "digital" ayarlayıp hda-51a ile arasında optic bağlantı yaptığımda ve 2.1/5.1 switch den 2.1 seçtiğimde ses FL/FR çıkışından gelecek. Bende kulaklık jackını bu FL/FR çıkışına taktığımda kulaklıktan kaliteli bir ses alırmıyım. Kulaklık modelim "Pioneer Kafa Bantlı Tv Kulaklığı SE-M285TV" linki ise
    http://www.hepsiburada.com/Liste/pioneer-kafa-bantli-tv-kulakligi-se-m285tv/productDetails.aspx?productId=evpiosem285tv&categoryId=17414

2.Yok eğer hda-51a nın 2.1/5.1 switchinden 5.1 seçersem ve çıkışna aşağıdaki linkte gösterilen kablonun üçlü girişini takıpta ucuna benim kulaklığı takarsam kulaklıktan aldığım ses nasıl olur (5+1 mi olur yoksa :) )
    http://www.elektroniksarayi.com/35-MM-STEREO-DISI-3-x-35-MM-STEREO-ERKEK-030M,PR-3602.html

3.Hda-51a nın ses çıkışını 2.1/5.1 switchine basarak dedğiştiriyoruzda cihazın 2.1 demi yokda 5.1 demi olduğunu gösteren bir led veya bir işaret yok.

4.Logitech x-540 modelini nereden bulabilirim.

çok teşekkür ederim şimdiden cevaplar için. saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eztech -- 16 Aralık 2011; 0:27:19 >

• Selam Arkadaşlar neredeyse tüm sayfaları okudum bu aletten bir tane de ben almaya niyetliyim. TV Samsung 40C650 , DVD player Homatech 201 HDMİ ve Optik Out, ses sistemi ise Hyundai 5.1 ...
    Hyundai ses sistemim eh işte diyeyim sesler idare eder ancak kumandasız model ve Bas ,center, ön ve arka hoparlörlerin ayrı ayrı manuel ses ayarı var. Anladığım kadarıyla TV den optik çıkış da Tv den ses ayarı yapılamıyor. Bu ses konusu kafamı karıştıryor. Diyelimki Tv ye mkv filmi taktım ve optik çıkışdan playvision a oradan da 5.1 e sesi verdim. Ses ayarlarını nasıl yapacağız, tv yi açtığımızda ses en sonda mı oluyor. Filme göre sesin seviyesi değişiyormu optik çıkışda ? bu konuları bilen arkadaşım cevaplarsa çok memnun olurum.
  • Bende playvision aldım masaüstü bigisayarımın optik cıkışına bağladım 5.1 ses sistemim sanki uçtu hakikaten müthiş yalnız ac-3 dts de ses kontolünü bigisayardan yapılmıyor yani ses seviyesini azaltıp çoğaltamıyorum diğerlerinde proplem yok direk ses sisteminden sesin seviyesini ayarlıyorum.
    bunu sorunu nasıl çözerim . ilerde led tv almayı düşünüyorum tv de ses seviyesini kumandadan ayarlayabirmiyim yoksa 5.1 ses sisteminden mi ayarlayacağım. Bu arada ses sistemim Philips MMS460

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tavşan09 -- 17 Aralık 2011; 15:57:57 >
  • quote:

quote:

quote:

Öncelikle cevap için saolasın kardeşim;

*Samsung b65x ile ilgili konuyu bayağ bir okudum ancak DTS çözmek ile ilgili sayfayı bir türlü bulamadım, şimdi senin yolladığın sayfayıda okudum ama ordada yok. Evimde bilgisayar ve internet yok oyüzden DTS İşini yapmaya cesaret etmem için bana aşama aşama anlatım gerekli. Varsa öyle bir anlatım minnettar kalırım.

*DTS Olayı halledilirse sanırım yinede bir decoder almam gerekiyor diymi? çünkü x530 alsam bile surround yapılabilmesi için optik giriş ile tv ye bağlamalıyım, bunun içinde optik girişli bir ses sistemi veya optik çevirici gerekli yanılıyormuyum?

Fiyata gelince, nekadar ucuza halledilirse okadar iyi 200-300 falan olsa süper olurdu.

*Verdiğim linkteki konuda DTS ile ilgili bilgi var ama senin dediğin gibi sıralı bir anlatım göremedim malesef. Fakat bir şekilde DTS yi optikten alabildiklerini söylüyorlar.
    * Evet dediğin gibi her durumda 5.1 ses almak için decoder alman lazım.
    *EDIFIER M3500 de bir bak derim. Kumandası olması avantaş. Şuan vatan'da 188TL

• quote:

Orijinalden alıntı: fblikurt

arkadaşlar decoderi yeni aldım dealextreme den fakat kurulum konusunda pek bilgim yok ses sitemim edifier m3500 samsung ledtv ye bağlamak istiyorum. hangi kablo nereye bağlanacak yardımcı olursanız sevinirim.

Bu konunun 3. sayfasında bağlantı resimleri vardı. İşini görebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: veezy

Selam Arkadaşlar neredeyse tüm sayfaları okudum bu aletten bir tane de ben almaya niyetliyim. TV Samsung 40C650 , DVD player Homatech 201 HDMİ ve Optik Out, ses sistemi ise Hyundai 5.1 ...
    Hyundai ses sistemim eh işte diyeyim sesler idare eder ancak kumandasız model ve Bas ,center, ön ve arka hoparlörlerin ayrı ayrı manuel ses ayarı var. Anladığım kadarıyla TV den optik çıkış da Tv den ses ayarı yapılamıyor. Bu ses konusu kafamı karıştıryor. Diyelimki Tv ye mkv filmi taktım ve optik çıkışdan playvision a oradan da 5.1 e sesi verdim. Ses ayarlarını nasıl yapacağız, tv yi açtığımızda ses en sonda mı oluyor. Filme göre sesin seviyesi değişiyormu optik çıkışda ? bu konuları bilen arkadaşım cevaplarsa çok memnun olurum.

MKV filmlerde ses dijital olarak optik çıkıştan verildiği için DTS ve Dolby Digital filmlerde ses olduğu gibi decodere iletilir. Burada ses kontrolü tamamen ses sisteminde olur. TVden sesi açıp kapatamazsın. Filmlerin ses kalitesine göre sesin şiddetinde biraz farklılıklar olabilir.

Fakat filmler stereo ise kumanda dan istediğin gibi sesi açıp kapatabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: tavşan09

Bende playvision aldım masaüstü bigisayarımın optik cıkışına bağladım 5.1 ses sistemim sanki uçtu hakikaten müthiş yalnız ac-3 dts de ses kontolünü bigisayardan yapılmıyor yani ses seviyesini azaltıp çoğaltamıyorum diğerlerinde proplem yok direk ses sisteminden sesin seviyesini ayarlıyorum.
    bunu sorunu nasıl çözerim . ilerde led tv almayı düşünüyorum tv de ses seviyesini kumandadan ayarlayabirmiyim yoksa 5.1 ses sisteminden mi ayarlayacağım. Bu arada ses sistemim Philips MMS460

AC3 ve DTS seslerde kontrolü bilgisayardan yapamıyor isen kesinlikle doğru ayarlamışsın demektir. Doğru olan bu zaten...

Eğer PC den DTS ve Dolby seslere müdahele edebilseydin, sesi decoder değil PC çözüyor olurdu. Dolayısı ile decoderin bir espirisi kalmazdı.

• quote:

Orijinalden alıntı: eztech

merhaba arkadaşlar;

Tüm topiği okudum baştan sona lakin kendi sorunuma cevap bulamadım. Fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Ben wd live ile kullanacağım fakat ses kaynağı olarak kulaklık kullanacağım. Sorum şöyle;

1.Wd live dan ses ayarını "digital" ayarlayıp hda-51a ile arasında optic bağlantı yaptığımda ve 2.1/5.1 switch den 2.1 seçtiğimde ses FL/FR çıkışından gelecek. Bende kulaklık jackını bu FL/FR çıkışına taktığımda kulaklıktan kaliteli bir ses alırmıyım. Kulaklık modelim "Pioneer Kafa Bantlı Tv Kulaklığı SE-M285TV" linki ise
    http://www.hepsiburada.com/Liste/pioneer-kafa-bantli-tv-kulakligi-se-m285tv/productDetails.aspx?productId=evpiosem285tv&categoryId=17414

2.Yok eğer hda-51a nın 2.1/5.1 switchinden 5.1 seçersem ve çıkışna aşağıdaki linkte gösterilen kablonun üçlü girişini takıpta ucuna benim kulaklığı takarsam kulaklıktan aldığım ses nasıl olur (5+1 mi olur yoksa :) )
    http://www.elektroniksarayi.com/35-MM-STEREO-DISI-3-x-35-MM-STEREO-ERKEK-030M,PR-3602.html

3.Hda-51a nın ses çıkışını 2.1/5.1 switchine basarak dedğiştiriyoruzda cihazın 2.1 demi yokda 5.1 demi olduğunu gösteren bir led veya bir işaret yok.

Kardeş bende şuan kulaklık arayışındayım. Fakat benim istediğim gerçek 5.1 ses verebilen bir alet. Bunun ile ilgili konu açtım ama henüz yardım eden çıkmadı.

Sendeki kulaklığın kendi amfisi var mı?

• quote:

quote:

merhaba arkadaşlar;

Kardeş bende şuan kulaklık arayışındayım. Fakat benim istediğim gerçek 5.1 ses verebilen bir alet. Bunun ile ilgili konu açtım ama henüz yardım eden çıkmadı.

hayır kendi anfisi yok.
    geçen gün "salkom" dan burak bey ile telefon görüşmesi yaptım.
    bana çok güzel bir haber verdi.
    sizin ve benim gibi 5.1 kulaklık meraklılarını sevindirecek bir haber.
    çok yakında yine "playvision" marka ve hda-51a ile uyumlu çalışcak 5.1 kulaklık getireceklermiş.

• quote:

quote:

quote:

merhaba arkadaşlar;

hayır kendi anfisi yok.
    geçen gün "salkom" dan burak bey ile telefon görüşmesi yaptım.
    bana çok güzel bir haber verdi.
    sizin ve benim gibi 5.1 kulaklık meraklılarını sevindirecek bir haber.
    çok yakında yine "playvision" marka ve hda-51a ile uyumlu çalışcak 5.1 kulaklık getireceklermiş.

Gerçekten çok güzel bir haber kardeş.

Baya bi araştırdım ama aradığım özelliklerde bir kulaklık bulamamıştım.

Decoder ile uyumlu olması da ayrıca güzel.

İnşallah en kısa zamanda getirirler...

• ereyon'dan aldım ve bugun geldı ama kutudan kablo cıkmadı...sadece 2 adet donusturucu cıktı ama kablolarıda bulamadım..):
  • arkadaslar urunu aldım duzgun sekılde bagladım ama 5.1 ses alamıyorum

edıt:HALLEDILDI:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hmrkartal -- 22 Aralık 2011; 21:40:20 >
  • arkadaşlar ev sinema sistemi veya 5+1 ses sistemi ile hd audio Rush kombinasyonu arasında kararsız kaldım. Ev sinema sistemi alacaktım ama şu anda nakit sıkıntısı var malum :) Bende 150 Tl civarı 5+1 ile Hd audio almayı düşündüm. Ancak birşey kafama takılıyor. Ev sinema sistemlerinde hoparlör (ön ve arka ) gecikme ayarları var. Evde arkaya koyacağım hoparlörler koltuğun hemen arkasında olacak, ön hoparlör ve bass ise yaklaşık 3,5 -4 metre. Acaba film seslerinde hissedilir bir problem yaşarmıyım. Bu şekilde kullanan arkadaşlar yazarlarsa memnun olurum. ürünü 1 - 2 gün içerisinde almayı düşünüyorum. Bugün Vatanda edifier 5.1 m3500 166 Tl taksitli fiyatı.
  • Arkadaşlar bişey sorucam biyerde logitech Z5500 ün decoderini buldum, acaba bu decoderi alsam işi görürmü sonuçta dts çözebiliyor. Yani sormak istediğim plyvision yerine bu decoderi kullanabilirmiyim.

Tvmin optik çıkışını z5500 ün decoderine optik kablo ile giriş yapıp sonra bu decodere herhangi bir 5+1 ses sistemi bağlayabiliyormuyum.
    Z5500 ü hiç görmediğimden soruyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi h@ydut -- 3 Ocak 2012; 15:14:17 >
  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.