Şimdi Ara

HD 6870 için CF tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

HIS ICEQ TURBO X HD 6870 Ekran kartım var. Yeni çıkan oyunlar için CF düşünüyordum. Ancak yorumlara göre vazgeçtim arkadaşlar ilgilenen herkese teşekkürler asıl önemli kısım ne alacağım?

Özellikle yakında çıakcak olan GTA 5 için de sıkıntı yaşamak istemiyorum.

Şimdi ; Ekran kartını 2 gb olarak yeni alıcam büyük ihtimal ama r9 270 ile r9 280 arasında baya fark var yada 7000 serisine mi yönelmeliyim? Tabi bütçede önemli (800 TL ekran kartına verirsem 5-6 yıl yenilemek istemem)

Anakart ve İşlemciyide mecbur yenilicem.

İşlemcim Amd Phonem II X3 : Mümkünse yine AMD olarak işlemci almak istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wampire^^ -- 1 Ocak 2015; 20:42:55 >

• anakartı değiştirmişken işlemciyi de değiştir elindeki işlemci crossfire için yetersiz.600w iyi marka değilse değiştirmen gerekebilir ama seasonic gibi bir markaysa yeterli olur.elindeki kart 1gb mi?aynısından bulamazsın ama 6870 ya da 6850 kart alman lazım başka kartlarla olmaz.crossfire yapınca ramler toplanmıyor 2gb olmuyor yine 1gb oluyor ve bence sadece bu bile yapmaman için bir sebep git 2gb 7870 al ikinci el şu dediğinden daha iyi ve aynı hız olur.crossfire'nin problemleri var bunlardan hiç bahsetmedim ama 1gb kartla zaten yapılmaz seni caydırmaya çalışmama gerek yok oyunlar desteklemezse ne olur yok microstuttering gibi.elindeki işlemci 7870 270x gibi kartlara da yetmez emekli et artık yenisine bak.
  • asus un aynı model kartından var elımde ve r9 280 aldıgım ıcın satıyorum ılanım var dusunursen goruselım
  • 1 sene once 16x-4x anakartta ve 4.0ghz x4 965 ile 6870cf denemistim ve memnun kalmamistim. Fps ler oldukca yuksek oluyor fakat oyunlarda akicilik yok. Tabi ben 16x-4x te denedigim icin 4x slotta olan kart tam performansta calismadigi icin oyunlarda kasilmalar oluyor. Metro last light da bayaga belli oluyordu birde cf yaparken %100 tam performans icin i7 2600 falan lazim en azindan. Yani sorun yasamamak istiyorsan 1. si anakartini 16x-16x almalisin (en kotu 8x-8x) 2. si de en kotu ihtimal i5 2500k lardan almalisin fakat fx83xx seriside olabilir. Sende phenom x3 varmis bunun 6870cf ye yetmesinin mumkunati yok, 6870cf = 7950oc-r9 280 ayarinda performansi vardir fakat tek kart r9 280 i kullanmakla 2 tane 6870 kullanmak arasinda cok buyuk bir fark var. 2 kartta daha cok islemci performansi istiyor ve anakartinda en azindan 8x-8x degilse iyi bir perf. alamazsin. Suan bende 16x-16x lik asus m4a79t var, cf yaptigimda msi 970a g46 vardi keske 6870 leri satmadan once asus ta deneseydim ama neyse artik. Ben 6870cf nin performansindan ziyade en cok degistirme nedenim 1gb olmasiydi yani suan 1gb kartlarla cf yapmanin hicbir mantigi yok. Bircok yeni oyun 2gb vram de daha iyi oynaniyor ve eger sen 6870cf yaparsan r9 280 ayarindaki gpu gucune 1gb vram koyarak iyi performansa yetersiz bellek koymus olacaksin bu da hicbir isine yaramaz. Kisacasi elindeki iki karti satip benim yaptigim gibi 7870 alabilirsin ya da r9 270,280 butcene gore kart almani oneririm.

• İşlemciyi değiştir.Cfye filan da gerek yok bence.Tek kart r9 270 işini görür.
  • CF yapılacaksa şuan en az 2GB bellekli kartları öneririm. İlla HD6870CF yapacağım diyosan en kötü FX6300 gibi bir işlemci olsa iyi olur. CF alternatif olmalı bence , alınabiliyor ise 6870cf ye eşdeğer tek kart alınmalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tuoni

anakartı değiştirmişken işlemciyi de değiştir elindeki işlemci crossfire için yetersiz.600w iyi marka değilse değiştirmen gereke....

Senin dediğini bende düşündüm aslında, zaten işlemciyi de yenileceğim ancak elimdeki ekran kartını satmakla uğraşmak istemiyorum diye CF mantığı nasıl olur dedim. Sanırım haklısın o zaman ben 7000 serisine yönelip elimdeki kartı satayım mı? Fikirlerin için teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wampire^^ -- 1 Ocak 2015; 20:31:57 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Cevaplarınız için teşekkür ederim. CF'den vazgeçtim şimdi kart için seçim yapmak istiyorum R9 290 kartına bi baktım 800 TL ücreti var şimdi ben bunu alırsam en az 5 sene sorun çıkartmadan gitmek isterim. Öte yandan GTA 5 geliyor bu oyunda en büyük sistemlerde bile sıkıntı çıkartıyor. Aynı zamanda strateji oyunları ve FPS oyunları oynayan birisiyim. Ek olarak anakartımla, işlemciyide yenileyecem...
  • Bütçenizi zorlamadan size yetecek bir seçim yapmanızı öneririm.Sadece ekran kartına 800 verdiniz diyelim , bunun işlemcisi , anakartı , ram i vs.. gider de gider.Bunları göz önünde bulundurarak bir seçim yapın derim
  • H97 chipsetle i5 4590 öneririm işlemci olarak.r9 290la güzel olur.
  • 1gb 6850 crossfire kullandim 2 sene hala duruyor gerci ikinci sistemimde kartlarin biri cikmis olarak cunku islemci yetmedi phenomII x4 var cikarinca rahatladi islemci yani baya islemci istiyor cf sli olayi.benim de yeni kart alma sebebim kartlarin 1gb olmasiydi yoksa degistirmezdim 7870'e filan dekgeliyordu ve 1090t islemci vardi mutlu mesut gidiyordum yani.290 guzel kart tamam ama ona yeten islemci anakart psu vs yani ekran karti alinir geri butun parcalar ekran kartina hizmet eder o yuzden ekran kartini cok abartirsan cok masraf yaparsin.7870 270x gibi kartlar onerilmis bence guzel kartlar ikinci el bulursan daha da ucuz olur ona gore psun yetebilir ananakarti degistirmeden islemci alabilirsin ya da amd islemci anakart alirsin yani minimum para harcarsin eline gecen de kotu olmaz cunku bir yerden sonra %5 %10 farklar oluyor kartlar arasinda.270x al bas oc'yi 280 gibi oluyor, 280 al bas oc'yi 280x gibi oluyor, 280x'i al bas oc'yi 290 gibi oluyor, 290 al bas oc'yi 290x oluyor bunlar denenmis seyler sallamiyorum.

• O kart için hiç cf ile uğraşma işlemcinin kaldırabileceği kart şuan için maksimum r9 270 gibi görünüyor. İşlemciyi upgrade edip fx8320-8350 alabileceksen 290 a yönel yoksa tam performans alamaz anlık fps düşüşleri yaşarsın karta yazık olur. Birde o durumda psu nun en az 600watt olması gerekecektir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.