Şimdi Ara

Hd 5770 Oyun PerFormansı İle İLgili ..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • slm arkadaşlar bn kısacası hemen soruma geçmek istiyorum .... bnm powercolor hd 5770 ekran kartım 500 watt odin gıgabyte psum 2 gb kingston ddr 2 800 mhzlik ram ve amd athlon II x2 240 processor 2.8 ghz çift çekirdek işlemcim var bileşenlerim bunlar ...arkadaşlar benm sorum kafam takıldı bi yardımcı olursanız .. Crysis 2 yi full ayarlda 1440x900 de çok rahat zorlanmadan oynayabiliyorum ...fifa olsun ,nba 2k12 olsun battlefield 3 full en yüksek ayalarlar + antialiasing her şekilde oyunlarımı hep böyle oynuyorum hiç bir kasma takılma herhangi bişey yok fps değerlerinede bakıyorum genelde 50 fps civarı ve bazılarında üst rakamlarada çıkabiliyoki aşağı indini de görmedim ...Ama Batman Arkham City de 1440x900 very high msaa yı 8x yapınca çok belirgin olmasada bakınca anlaşılabilen kasma mevcut....sistemi daha kuvvetli ve yüksek oyunlarda da aynı ayarı açtığımda bu sorun pek olmuyor dedim gibi fps değerleri...bn Batmanı daemon tools pro programıyla çalıştırıyorum ve oyunda ekranın bazı kısımlarında renkli tvde yayın kesildiğinde oluşan o renkli kutucuklardan mevcut ama başka hiçbir oyunumda böle sorun yok acaba cd den mi kaynaklı lütfen bi yardımcı olurmusunuz ..

• bu devirde böyle soru soranı direkt atacaksın arkadaş

cd ile oyun performansının hiç bir alakası olmaz.

ben de HD 5770 kullandım bir süre. fiyat/performans kralı bir karttı ilk çıktığında ayrıca dx11 performansı da fena değildir.

bazı oyunlar nvdia sver bazılar ati ama genelde nvidia'yı daha çok severler.

ayrıca oyunun kodlama kalitesi de yani optimizasyon da denebilir çok önemli performans için. Eğer nvidia sever oyunların ağırlıktaysa dx11 destekli ortalama bir nvidia karta terfi edebilirsin az bir fark vererek
    therein lies the beauty

• Hocam darboğaz var bikere. benim kullandigim işlemciyle ekran kartına bakın. Sizin işlemci benden daha düşük ve kullandığınız ekran kartı benimkinin 10 katı gücünde nerdeyse. işlemciyi upgrade edin
    AMD Ryzen 7 5800X3D Msi RTX 3080 Suprim X 10G Msi B550 Tomahawk G.Skill Trident Z Neo RGB 32GB 3600Mhz CL16 (16.16.16.36 Samsung B-Die) DeepCool LS520 WH 240MM WD Black SN770 1Tb Gen4 WD Blue SN570 1Tb Gen3 Samsung 870 Evo 1Tb Samsung 860 Evo 500Gb Seasonic Prime Snow Silent 650W 80+ Platinum CM TD500 Mesh V2 ARGB Beyaz Viewsonic Omni XG2431 24" 240Hz IPS
  • Darboğaz yok sallama bence yapıyorsa bile oc yap işlemciye 3.5 yap

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quaresma_12 -- 11 Şubat 2012; 22:47:25 >

Orijinalden alıntı: the blood

peki arkadaşlar cevaplar için teşekkür ederim.. işlemci için ekran kartımla optimize olabilecek güçlü bir işlemci ne önerirsiniz veyahut ben hiç oc yapmadım biraz bilgi verebilirmisiniz ?

kardeşim eğer anakartın o/c destekliyorsa yapman gereken çok birşey forumun overclock bölümünde anlatım var ordan öğrenirsin bende de aynı işlemci var şu anda kaç derece senin işlemcin benim stok fanla şu an 26 yükte 42-43 arası oluyor.Birde bende asus hd 5770 almayı düşünüyorum gayet güzel bir ekran kartı işlemciyi amd phenom II x4 970 alacağım birde 500 wattlık psu tamamdır sistem sen anakartını bir yazarsan overclock desteği olup olmadığına bakarız

• bnm anakart ECS A740GM-M, yani cdlerini yüklerken öle yazıyor ... ya bide bu aslında işlemci şimdilik idare eder ama oc de işin karışık tarafı voltaj meselesi ve ona oranla ram hızı düüşürme acaba çok abartmadan hızı 2.8 den 3.3 veya 3.4 çeksem bu ekran kartıyla daha bi optimize olurmu ?.. bide sıcaklık değerleri herhangi bir oc falan yok pc temizlenmek için garantiye gitmişti orda fanı falan değiştirmedilerse stok fan stres testine tabi tuttum (everest ultimate edition) sürekli olarak işlemciyi %100 kullandı ve başlangıç boşta sıcaklık 23 tü...yükte ise 33 derecenin yukarısına çıkmadı 6 dk lık bir testti bu ... sıcaklık değerleride böyle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the blood -- 12 Şubat 2012; 1:50:24 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hd 7750 ile GTA
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

bnm anakart ECS A740GM-M, yani cdlerini yüklerken öle yazıyor ... ya bide bu aslında işlemci şimdilik idare eder ama oc de işin karışık tarafı voltaj meselesi ve ona oranla ram hızı düüşürme acaba çok abartmadan hızı 2.8 den 3.3 veya 3.4 çeksem bu ekran kartıyla daha bi optimize olurmu ?.. bide sıcaklık değerleri herhangi bir oc falan yok pc temizlenmek için garantiye gitmişti orda fanı falan değiştirmedilerse stok fan stres testine tabi tuttum (everest ultimate edition) sürekli olarak işlemciyi %100 kullandı ve başlangıç boşta sıcaklık 23 tü...yükte ise 33 derecenin yukarısına çıkmadı 6 dk lık bir testti bu ... sıcaklık değerleride böyle

sıcaklıklar benden iyi kardeşim benim boşta 25 1 saat test ettiğimde prime 95 ile 42 oluyor prime 95 kullan testte en üstteki testi seç tamamdır bir daha bakalım kardeşim çok az voltaj ver önce bir daha 30 dk 1 saat test et 60 i geçmezse bir sorun olmaz dereceye göre yavaş yavaş yükselt kolay gelsin

• saolasın kardeşim sonucu yazarım yine

saolasın kardeşim sonucu yazarım yine

bekliyorum kardeşim
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.