en düşük ayarlar benim için sorun değil en düşük ayarlarda kasmadan açarmı? birde notebookun ekranı 1600x900 ben oyunları 800x600 yapınca yanlarda boşluk kalıyor ama 1440x900 masaüstündeki monitörde böyle bir sorun yok bu neden kaynaklanıyor?
up
quote:
Orijinalden alıntı: Knight7Cydonia
en düşük ayarlar benim için sorun değil en düşük ayarlarda kasmadan açarmı? birde notebookun ekranı 1600x900 ben oyunları 800x600 yapınca yanlarda boşluk kalıyor ama 1440x900 masaüstündeki monitörde böyle bir sorun yok bu neden kaynaklanıyor?
dostum mobility hd5650 laptoplar için en iyi f/p kartı ki birçok oyunuda oynatabilecek güçte.kendi laptopumdan biliyorum mafia2 yi full çözünürlükte yanlış anlama full ayar değil full çözünürlük yani 1600x900de öncelikle medium ayarlarda deneyin olmazsa low ayarlarda deneyin..olmazsa daha düşürün çözünürlüğü mesela 1366x768 ayarında sorun olacağını sanmıyorum..aslında bahsettiğin çözünürlükte ekran kenarlarında boşluk kalması bir şans senin için çünkü 800x600ün o ekranda tam modda 1990 oyunları seviyesinde görünür okadar kötü yani..ufak pencerde durması görüntüyü iyileştirir en zından..
En düşük ayarlarda akıcı oynarsın. Boşluk kalıyorsa Window Mod'u kaldır veya Full Screen'i seç.
Widescreen monitörün normal kare ekranı ortalayacak özelliği olmadığı içinde kare çözünürlükde boşluk kalıyor olabilir. Aspect ratio ile sorunu halledebilrsin.
Düşük ayarda oynatır ben 9600M GT ile açtım
mafia 2 nin forumda bu kadar ün yapmasının sebebi fizik destegidir. fizik açık iken oyunun oynanabilir düzeyde kalması için gerçekten yüksek bir sistem gerekiyor. ama fizik kapalı iken oyunun optimizasyanu gayet iyi rahatlıkla oynarsın.
quote:
Orijinalden alıntı: malki35
mafia 2 nin forumda bu kadar ün yapmasının sebebi fizik destegidir. fizik açık iken oyunun oynanabilir düzeyde kalması için gerçekten yüksek bir sistem gerekiyor. ama fizik kapalı iken oyunun optimizasyanu gayet iyi rahatlıkla oynarsın.
Fizik Desteği Derken ?
quote:
Orijinalden alıntı: kovadogs
quote:
Fizik Desteği Derken ?
nvidia kartlarda olan bir durumdur oyunda kırılma patlama vb. gibi efektlerin nvidia kartlarda gpu ya yaptırmasıdır kısaca ati kartın varsa bu hesaplamaları işlemciden yapar ancak performans alınamaz kısaca ati kartın varsa işine yarayacak bişey digildir 5650 ile çok rahat oynarsın aa af açma yeterli
quote:
Orijinalden alıntı: kovadogs
quote:
arkadaşlar mafia 2'de, metro 2033 gibi ati kartlarla physx açılabiliyor mu?
5650 kaldırır.
ati kartlar physix açamaz, yanına nvidia kart takmazsan tabi
Kaldırır
Ben gts250 ile şehirde oyunu full oynayabiliryorum ama çatışma sahnelerinde 9 fps ye kadar düşüyor
quote:
Orijinalden alıntı: ally_snare
5650 kaldırır.
ati kartlar physix açamaz, yanına nvidia kart takmazsan tabi
laptopta yanına fizikl kartını nasıl takabilceksinki gerçi cevabınız 5650 kullanıcısı içinse
atinin sözde physx destegi yok ama gayet normal açıyor sıkıntı performansının nvidia kartlara göre düşük olması. yanlış bilgilendirmeyelim burada ati physx acmaz diye.
örnegin 5970 ile fizik açık gayet rahat oynarsın bu oyunu.
fizik felan önemli değil kasmasın çözünürlükte çok düşük olmasın yeter