Şimdi Ara

HB Mİ SEDAN MI (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
2.114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: edarguner

quote:

Orijinalden alıntı: hars

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hars

quote:

Sedan Aynı Model ve markayla karşılaştıdığımızda daha iyi bir yol tutuşuna sahip.Benim tercihim hep sedandır.Eşim de asla sedan sevmez.Sanırım çoğunlukla bayan ve gençler HB tercih ediyor.

sedanın daha iyi yol tutuşu olsaydı bütün WRC CUP veya RALLİ lerde sedan arabalar yarışırdı ancak hepsi hb.bu sözünüze katılamayacağım...

Bazı Sedan Modellerin son hızları aynı modelin HB son hızlarından fazladır sebebi ne olabilir acaba.Aynı zamanda Rallileri örnek vermişsiniz bende Nascar örneğini vereyim Hepsi Sedan bu ne diyeceğiz
    Bazı markalar sedanı bazı markalar HB kayırıyor olabilir .Mesela Focusların sedanları 3-4cm yere daha yakındır. Bilemiyorum ben sedan araçta kendimi daha güvende hissediyorum bildiklerim ve hissettiklerim yanlış olabilse bile

son hız ile yol tutuş arasındaki bağlantıyı kuramadım.ikincisi ben hb araçlar daha iyi yol tutar demedim yani sizin gibi kesin konuşmadım ..elbette bu tartışmaya açık bir konu ve ben sadece bir örnek verdim.tabiiki verdiğim örnek hb daha iyi yol tutar demek için değil sadece sedanın yol tutuşta kesinlikle daha önde olmadığını vurgulamak içindi.
    iyi akşamlar...

"son hız ile yol tutuş arasındaki bağlantıyı kuramadım" Aslına bakarsan tam yol tutuşu ile ilgili bir bağ yok ama önemli bir sebep, o hıza güvenlik yüzünden çıkamamasıdır bence . .Dediğiniz gibi tüm sedanları kapsamam hatadır.Ama yol tutuşu ile övünen birçok markada yok denecek kadar az HB araç üretir.

önemli bir noktayı atlamışsınız. aerodinamiyi düşününüzmü hiç?

sedanın 3-5km fazla hızlı gitmesinin sebebi aerodinamidir. hatta kimisi sedanlar HB modeline göre yaklaşık 0,1-0,2 litre kadar daha az yakar. ancak HB aracın boyu kısa olduğu için arka tarafı virajlarda daha az merkezkaç kuvvetine maruz kalır diye düşünüyorum.

------------------------------

İnsigia 1.6T 180HP ele alırsak

sedan ş.içi 10.6 yakarken HB 10.9 yakmış.
    şehir dışı 6 litre/6.2 litre
    ortalama 7.7/7.9 litre

son hızları sedan 225/ hb 220KM
    0-100 - 8.9/9.2sn

sürtünme katsayısı 0.27/0.29

(HB 15KG daha ağırmış)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakaniko -- 23 Eylül 2010; 9:21:13 >

• Rallileri bu işe karıştırmamak gerek, onların karoseri, motoru, şasisi, aerodinamiği, ıvırı zıvırı farklı.. Sokaktaki hblerle zerre alakası yok..
    O mantıkla gidersek f1 araçlarını da sedan sayalım.. =P
  • ben hb seçerim
  • Ne sedan ,ne hatchback.......bence liftback
  • Şehir = İstanbul
    Anahtar kelime = park sıkıntısı
    Sonuç = Hatchback

Gönülde yatan = Coupe veya sedan...
  • sedan , hb farketmez arabanın şekline bakarım ben
  • 1-Coupe(hatta sadece coupe)
    2-Hb
    3-Sedan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chnbs -- 20 Ekim 2010; 11:33:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AiQUiDiE

Şehir = İstanbul
    Anahtar kelime = park sıkıntısı
    Sonuç = Hatchback

Gönülde yatan = Coupe veya sedan...

• Şehir içinde HB, şehir dışında Sedan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: djoz

Yollar sokaklar hb dolu olduğu halde 4 yaşındaki yeğenime "araba çiz" desem sedan çizer..
    "Otomobil" dediğin sedandır arkadaş..

Kesinlikle otomobil sedandır
  • marka takıntısı olarak algılanmasın ama;
    golf, focus yada corolla hb aracın bagajı bana ölene kadar yeter sanırsam,
    sedan tabiki daha revaçta ama ben bu araçların bagajlarınıda yeterli buluyorum kendimce
    saygılar
  • Daha önceki yıllarda hb kullandım ama şimdi yaş 35 ve çocuk-eşyalar falan derken yerine göre Kangoo bile yetmiyor Transporter mı alsam diyorum bazen ...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.