Şimdi Ara

HAZIRLIĞI ATLAMALI MIYIM?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
2
Favori
778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • herkes hazırlığı okumamı söylüyor ama halihazırda bir yıl mezuna kalmıştım zaten bir kez daha bir yıl zaman kaybı olsun istemiyorum, sizce atlarsam çok şey kaybeder miyim?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• ben olsam atlardım çünkü bölüm dersleri daha çok çekiyor, sende de durum böyleyse atla gitsin. avantajları olabilir tabii ama 1 sene çekilecek dert değil

• nasıl bu kadar emin şekilde hazırlıgı atlamalı mıyım diyecek seviyede ingilizceye ulastınız tavsiye verme şansınız var mı ?

• aynen hocam ben de tam olarak böyle düşünüyordum ama kime sorsam çok pişman olursun diyor kararsız kaldım şimdi

• ciros kullanıcısına yanıt
    hazırlığı atlayıp da pişman olanların önerileri dikkate alınabilir onun dışında bunu diyenler muhtemelen atlayamayıp eğer atlasalardı neler olacağını bilmeyen kişilerdir bence abartılacak bir yanı yok

• hocam fen lisesi mezunuyum, hocamız yabancı uyrukluydu türkçe bilmiyordu yani; derslerde de çok zorlardı öyle öyle öğrendim ingilizceyi.

imkanınız varsa yurt dışına çıkın diyeceğim yazın ama bu halde hiç mümkün görünmüyor, 3 yıl önce isveçte gönüllü olarak çalışmıştım yaz ayı için en çok onun faydası olmuştu.

onun haricinde ingilizce altyazılı dizi izleyin, belki başta türkçe altyazı iyi gelir ama sonradan hemen ing altyazıya geçmeniz çok iyi olur.

başka tavsiyem yok hocam sanırım, okul ve yurtdışı çok yardımcı oldu. eminim siz de başarırsınız yabancı dizilerle, kendi emeklerinizle.

• Atla geç ingilizce geçmişin gayet yeterliymiş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ilginçtir ki kesin hazırlık oku diyenlerin çoğu hazırlık okumuş insanlar

çok sağolun hocam küçük bir aydınlanma yaşadım :)

• Vezhack2 kullanıcısına yanıt
    hocam daha çok sosyallik açısından korktum. direkt atlayınca herkes birbirini tanıdığından arkadaş grupları arasına girmek zor diyorlar acaba sallama bilgi mi..

hocam ordan niye döndünüz

edit: şaka

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-10D90CAD3 -- 31 Ağustos 2021; 21:58:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ciros

hocam daha çok sosyallik açısından korktum. direkt atlayınca herkes birbirini tanıdığından arkadaş grupları arasına girmek zor diyorlar acaba sallama bilgi mi..

Atlayanlarla arkadaş olursun o zaman  

Sosyallik babında öyle bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yarım donem de olsa okuyun eğer sosyallik açısından diyorsanız

• hocam şaka yazmanıza gerek yok afro sağolsun

çok pişmanım döndüğüme

• Vezhack2 kullanıcısına yanıt
    mantıklı hocam :D

teşekkür ederim cevaplarınız için :))

• sl1ent kullanıcısına yanıt
    aslında bu da mantıklı bir fikirmiş hocam okuyacaksam da böylesi daha mantıklı duruyor, sağolun

• ozel okul mezunu oldugum halde sudan bir sebeple cok kolay gecebilecegim bir seviye tespit sinavindan kaldim. okudugum donemde son derece gereksiz gordugum ingilizce hazirlik bolumunun bugun ne denli onemlu oldugunu anladim. Kesinlikle okuyun ozellikle muhendislik alanindaki arkadaslara ingilizce hazirligi siddetle tavsiye ederim.

• burakdc B kullanıcısına yanıt
    hocam tam olarak neden tavsiye ediyorsunuz? ben şöyle düşünmüştüm açıkcası, hazırlık sınıfında öğretmenlik okuyan da olacak sosyoloji vs de. o yüzden ortak alınacak dersler olduğundan yine bölümümle alakalı terimleri öğrenmek bana kalacak. sizin gibi söyleyen bir çok tanıdığım var, sebebini çok merak ediyorum.

• burakdc B kullanıcısına yanıt
    Hangi okul

Bolumunuzle alakali terimleri ogreten ozel dersler vardi benim donemimde ama sonucta bolumunuzu merak ediyorsabiz zaten o konuyla alakali yazilari okuyarak kelime dagarciginizi gelistiriyorsunuz ayrica neden mutlaka okuyun diye onermemin sebebi gunumuzde yazimdada belirttigim uzere ozellikle muhendislere onerdim ama herbolum icinde gecerli salliyorum tarih bolumu kurtulus savasi yada canakkale savasini bir ingilizin agzindan yada bir avrupali tarihcinin agzindan dinlemek cok farkli bir bakis acisi kazandirir ama muhendislik dedinizmi Turkiyede bu alanda ciddi bir calisma yok. Butun calismalar yurt disi kaynakli. Acikcasi kendi adima dunyayi Turkce, Ingilizce ve birazda Almanca olarak goruyorum; Baska dillerde goremiyorum. Kabaca benzetecek olursak 7 renkli gok kusaginin ancak 3 rengini gorebiliyorum goremedigim diger renklerin herbirinde apayri bir dunya ve bakis acisi var. Bu yuzden siddetle oneriyorum. Ben zaten dersleri gececek kadar biliyorum demeyin dile hakim olamazsaniz asla tam olarak neden bahsedildigini anlayamazsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakdc -- 31 Ağustos 2021; 23:2:2 >

• AlPacino. A kullanıcısına yanıt
    Yeditepe universitesi

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.