Şimdi Ara

HAZİRANDA SBS SINAVIM VAR

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
3
Favori
4.548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba.Ben 8. sınıfa gidiyorum.Malum Haziran ayında sbs sınavım var.Benim için gerçekten önemli bir sınav var.Normalde gayet iyi bir öğrenciyim.Davranışlarım iyidir,notlarım iyidir(son 2 dönemdir takdir alıyorum),derslerde konuşmam.Dershaneye de gidiyorum.Hem okul hem de dershanede genelde 380-390 puan yapıyorum.Şimdi asıl konuya gelelim.Benim hayalimde Galatasaray Lise'si var.Tekrar diyorum sözel derslerde aşırı iyiyimdir sözellerimin hepsi 5.Fakat sorunum matematikte.Matematikten pek anlamıyorum.Anlasam tekrar edeceğim ama başka şeylere dalıyorum.Bunu nasıl düzeltirim ? Bir de o dersi yükseltip nasıl Galatasaray Lise'sine gidebilirim.Bana öyle sözler verin ki gaza geleyim,çalışayım.Nasıl program yapmalıyım ? Neler yaparsam daha başarılı olurum.Ekstaradan neler yapmalıyım ? Yardım eden kişilere sesleniyorum.SİZE SONSUZA KADAR MİNNETTAR KALACAĞIM .

• 380 -390 puanla olmaz kardeş GS lisesi
    En az 490 yapman gerekiyor.

Matematik sıkıntıdır sbs matematiği nasıldır bilemiyorum.
  • Bak hiç boş durma çalış sürekli çalışmadığın anda benim rakiplerim çalışıyor ben nasıl oturuyorum dersen kazanırsın. Ki ben öyle yaparak kazandım yoksa dershanemdeki denemeler 440 falandı 33 puan ekledim üstüne sbsde birde hangi dershaneye gidiyorsun puanların az yani biraz sinirlenme anadoluda okuduğum için 400 ün altındakiler düşük geliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Risk Budur

380 -390 puanla olmaz kardeş GS lisesi

İşte nasıl yapacağım onu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: OnTopOfTheWORLD

quote:

internetten matematik videolarını izleyebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: camillavilla

Bak hiç boş durma çalış sürekli çalışmadığın anda benim rakiplerim çalışıyor ben nasıl oturuyorum dersen kazanırsın. Ki ben öyle yaparak kazandım yoksa dershanemdeki denemeler 440 falandı 33 puan ekledim üstüne sbsde birde hangi dershaneye gidiyorsun puanların az yani biraz sinirlenme anadoluda okuduğum için 400 ün altındakiler düşük geliyor

Teşekkürler katkınız oldu.Peki hangi derslere yoğunluk vermeliyim ? Günde kaç saat ders çalışmalıyım ? Tekrarımı ne zaman yapmalıyım ? Günde kaç soru çözmeliyim ?
  • quote:

quote:

quote:

internetten matematik videolarını izleyebilirsin.

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnTopOfTheWORLD -- 11 Şubat 2013; 15:59:25 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    uyuyamadım yarın okul var
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: camillavilla

Bak hiç boş durma çalış sürekli çalışmadığın anda benim rakiplerim çalışıyor ben nasıl oturuyorum dersen kazanırsın. Ki ben öyle yaparak kazandım yoksa dershanemdeki denemeler 440 falandı 33 puan ekledim üstüne sbsde birde hangi dershaneye gidiyorsun puanların az yani biraz sinirlenme anadoluda okuduğum için 400 ün altındakiler düşük geliyor

Teşekkürler katkınız oldu.Peki hangi derslere yoğunluk vermeliyim ? Günde kaç saat ders çalışmalıyım ? Tekrarımı ne zaman yapmalıyım ? Günde kaç soru çözmeliyim ?

hiç abartısız 5 saatr diyeceğim çünkü ben 2 de başlayıp derslerimi 7 de bitiriyordum. Sözelim iyi demişşin iyi is ondan az test çöz sayısaldan çok çözmeye çalış ilk önce kolay yayın al(coşku, güvender, zirve ) felan daha sonra zora git bi konuda ilk önce kolay daha sonra zor testlere geçilir

• kaç saat çalıştığın değil, aldığın verim önemli. ha bi de bi konuya çalışıp iki test çözüp bırakma:-) en az iki kitaptan bitir sorularını

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çoook az bir süre kaldı. Kusura bakma ama GS için 490 ın üzerine çıkman gerekiyor. Ben mesela hiç çalışmıyorum dersi dinlemiyorum ama 450 yapıyorum Gerçi çok yüksek hedeflerim yok bir 470 yapıp çıkacağım. Hedeflerini biraz alçak tutman gerekiyor bu saatten sonra. Sene başında olsak belki bir umut olabilirdi ama artık hafta sayıyoruz sınava.Ayrıca biliyorsundur karne ortalamasıda alınacak. Bak şimdi
    6. sınıf karne ortalamam 91
    7. sınıf 93
    bu sene 94 gibi bir şey olacak sanırım. Bunlara rağmen 700 üzerinden 630 yapsam,( 465 ) oluyor. Bu notum karne ortalamasıyla 450 ye düşüyor. Anlatabildim umarım hedeflerinden caydırmak gibi olmasın ama.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shady Records

Çoook az bir süre kaldı. Kusura bakma ama GS için 490 ın üzerine çıkman gerekiyor. Ben mesela hiç çalışmıyorum dersi dinlemiyorum ama 450 yapıyorum Gerçi çok yüksek hedeflerim yok bir 470 yapıp çıkacağım. Hedeflerini biraz alçak tutman gerekiyor bu saatten sonra. Sene başında olsak belki bir umut olabilirdi ama artık hafta sayıyoruz sınava.Ayrıca biliyorsundur karne ortalamasıda alınacak. Bak şimdi
    7. sınıf 93
    bu sene 94 gibi bir şey olacak sanırım. Bunlara rağmen 700 üzerinden 630 yapsam,( 465 ) oluyor. Bu notum karne ortalamasıyla 450 ye düşüyor. Anlatabildim umarım hedeflerinden caydırmak gibi olmasın ama.

Caydırmak değil aksine motive ediyor.Teşekkürler.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Shady Records

Çoook az bir süre kaldı. Kusura bakma ama GS için 490 ın üzerine çıkman gerekiyor. Ben mesela hiç çalışmıyorum dersi dinlemiyorum ama 450 yapıyorum Gerçi çok yüksek hedeflerim yok bir 470 yapıp çıkacağım. Hedeflerini biraz alçak tutman gerekiyor bu saatten sonra. Sene başında olsak belki bir umut olabilirdi ama artık hafta sayıyoruz sınava.Ayrıca biliyorsundur karne ortalamasıda alınacak. Bak şimdi
    7. sınıf 93

Caydırmak değil aksine motive ediyor.Teşekkürler.

Hocam SBS mağdurunun halinden SBS mağduru anlar özelden de dertleşebiliriz istediğiniz zaman

• Ayrıca birazda hırs yapacağım söz yazarsanız sevinirim.
  • Takdir alan biri nasıl 380'lerde gezer anlayamıyorum.

Ben 6,7 ve 8'de SBS'ye girdim.Sadece 7'nin 2. dönemi takdir aldım geri kalan dönemler teşekkürdü ama SBS ortalamam 418'di.
  • quote:

Orijinalden alıntı: IdeasForLıfe

Takdir alan biri nasıl 380'lerde gezer anlayamıyorum.

Ben 6,7 ve 8'de SBS'ye girdim.Sadece 7'nin 2. dönemi takdir aldım geri kalan dönemler teşekkürdü ama SBS ortalamam 418'di.

Hocam calışmıyorum.Yani düzenli çalışmıyor dersem mantıklı olur.Aklım estikçe.Yani dershane büyük katkı yapıyor.Biz sadece 8'de gireceğiz.
  • Bende hiç çalışmamıştım.Sadece 7. sınıfın 2. dönemi çalışmıştım.434 almıştım ama okul 3 puan düşürdü 431 oldu.

Dershane çok yararlı olu ben 3 senede dershaneye gitmeseydim en fazla 380 alabilirdim.

Dershanenin adını özelden mesaj olarak atabilirmisin ?
  • Varya bende tam bu konu açacaktım .Bende 8.sınıfım.Sırf bu yıl SBS var diye bütün işlerimi aksattım . Sadece Okul ile ilgileneceğim.
    8 yıl ne öğrendiklerimizin hesabını 120 dakikalık sınavın içerisinde verdiğimiz bir öğretim sistemi içerisinde yaşıyoruz. Hiçbir ülkede böyle bir sistem YOK !7
    Neyse başa gelen çekilir , biz hemen hesap kitaba başlayalım

Ortaöğretime Geçiş Puanı Şöyle Hesaplanır = SBS Puanı + altı yedi ve sekizinci sınıf yılsonu puan ortalamaları toplanır /2

Mesela ben , SBS'den 700 puan alsam =>
    6. Sınıf = 92 civarı
    7. Sınıf = 94 civarı
    8. Sınıf = 93 olsa Toplam 279 puan eder.

279+700/2 = 979/2 =489
    Yani ben sbs'den tam puan alsam , puanım en fazla 489 olacak . Ki bu notlardan fazla ortalama alan (480-500 yapabilen) öğrencilerin çok az olacağını düşünüyorum.Böylece bu yıl liselerin taban puanlarının bir hayli düşeceğini düşünüyorum ...

• beyler 8.sınıf öğrencisiyim bendede aynı sorun var
  • quote:

Orijinalden alıntı: 20playback

Varya bende tam bu konu açacaktım .Bende 8.sınıfım.Sırf bu yıl SBS var diye bütün işlerimi aksattım . Sadece Okul ile ilgileneceğim.
    8 yıl ne öğrendiklerimizin hesabını 120 dakikalık sınavın içerisinde verdiğimiz bir öğretim sistemi içerisinde yaşıyoruz. Hiçbir ülkede böyle bir sistem YOK !7
    Neyse başa gelen çekilir , biz hemen hesap kitaba başlayalım

Ortaöğretime Geçiş Puanı Şöyle Hesaplanır = SBS Puanı + altı yedi ve sekizinci sınıf yılsonu puan ortalamaları toplanır /2

Mesela ben , SBS'den 700 puan alsam =>
    6. Sınıf = 92 civarı
    7. Sınıf = 94 civarı
    8. Sınıf = 93 olsa Toplam 279 puan eder.

279+700/2 = 979/2 =489
    Yani ben sbs'den tam puan alsam , puanım en fazla 489 olacak . Ki bu notlardan fazla ortalama alan (480-500 yapabilen) öğrencilerin çok az olacağını düşünüyorum.Böylece bu yıl liselerin taban puanlarının bir hayli düşeceğini düşünüyorum ...

Tam anlatmak istediğim.

• 6.sınıf:471
    7.sınıf:453
    8.sınıf 481

ortalamam da 468,965 diye hatırlıyorum.Fen Lisesindeyim şuan daha süre var sbs zor bir sınav değil eksik olduğun yerleri yetiştirebilirsin.450-460 dan aşağı almamaya bak.Fen lisesine hiç gitme derim pişmanım ben en iyisi 450-460 civarı bir anadolu lisesine gitmek.Abi tavsiyesi sana
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.