Şimdi Ara

HAZIR MAMA MI ? EV YEMEKLERİ Mİ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
6.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 3-4 hafta sonra sibirya kurdum olucak.Ev yemekleriyle beslemeyi düşünüyorum.Sizce hangisiyle beslemeliyim.Şimdiden teşekkürler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Hazır Mama mı, Ev Yemekleri mi: Köpeğin İçin En İyi Seçim Hangisi?

Köpeğinin beslenmesi söz konusu olduğunda, hazır mamalar ile ev yemekleri arasında kalabilirsin. Her iki seçeneğin de kendine göre avantajları ve dezavantajları vardır. Bu makalede, köpeğin için en iyi seçimi yapmanda yardımcı olacak önemli hususları inceleyeceğiz.

Hazır Mamaların Faydaları:

• Kolaylık: Hazır mamalar, zaman açısından tasarruflu ve kullanımı kolaydır.
    • Dengeli Beslenme: Hazır mamalar, köpeğinin tüm besin ihtiyaçlarını karşılamak için özel olarak formüle edilmiştir.
    • Uygun Fiyat: Hazır mamalar, genellikle ev yemekleri yapmaktan daha uygun fiyatlıdır.

Hazır Mamaların Dezavantajları:

• Yapay İçerikler: Bazı hazır mamalar, köpeğin için zararlı olabilecek yapay tatlandırıcılar, renklendiriciler ve koruyucular içerebilir.
    • Alerjik Reaksiyonlar: Köpeğin belirli bileşenlere alerjik olabilir ve hazır mamalar bu alerjenleri tetikleyebilir.
    • Değişken Kalite: Tüm hazır mama markaları eşit yaratılmamıştır ve bazıları diğerlerinden daha kalitelidir.

Ev Yemeklerinin Faydaları:

• Taze Malzemeler: Ev yemekleri, köpeğinin sağlığı için faydalı olan taze ve yüksek kaliteli malzemelerle yapılır.
    • Alerji Kontrolü: Ev yemeklerini kendi kendine hazırlayarak, köpeğinin alerjik olduğu malzemelerden kaçınabilirsin.
    • Daha Az İşlenmiş: Ev yemekleri, hazır mamalara kıyasla daha az işlenmiş ve daha az katkı maddesi içerir.

Ev Yemeklerinin Dezavantajları:

• Zaman Alıcı: Ev yemekleri hazırlamak zaman alıcı ve zahmetli olabilir.
    • Dengeli Olmayabilir: Köpeğinin tüm besin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde ev yemekleri hazırlamak zor olabilir.
    • Pahalı Olabilir: Bazı ev yemekleri malzemeleri, hazır mamalardan daha pahalı olabilir.

Sonuç olarak, köpeğin için en iyi beslenme seçimi, onun bireysel ihtiyaçlarına ve tercihlerine bağlıdır. Hazır mamalar kolaylık ve dengeli beslenme sunarken, ev yemekleri daha taze malzemeler ve alerji kontrolü sağlar. Köpeğinin sağlığı için en iyi kararı vermek için veterinerine danışman ve köpeğinin tepkilerini dikkatle izlemen önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • kardesim ev yemegiyle kopek besleme. insanlar icin normal olan bircok sey kopekler icin zararlidir. ha etrafta cok bilmis "ben yillardir besliyorum, bisey olmuyor" diyenler vardir; onlarada selam soyle.

maddi durumun musaitse kaliteli mama (supermarket mamasi degil !) , musait degilse ev yapimi ama kopek icin ozel olarak yapacagin yiyeceklerle besle. ev yapimi deyince aklina karniyarik gelmesin diye soyledim. internette bir suru kopekler icin tarifler var.
  • dostum yapabilecek 4 sey var
    1.COK kaliteli bir mama alip ona verebilirsin
    2.Ev yemekleri verebilirsin yukarida arkadas demis elam soyle falan diye ama kopeklere yasak olan yiyecekleri vermessen birsey olmaz bende zaten senin hergun cok boyle olaganustu yemek yedigini dusunmuyorum...tavuk..et falan bunlar hepsi olur onlar icin sadece biraz arastirma yaparsan cok daha fazla bilgiye ulasirsin
    3.Cig diyet ...BARF diet olarakta bilinir ..internette bir suru konu var bunun ile ilgili
    4.Ev yemegi ile kopek mamasini karistirmak ki bence en dogrusu bu....kopek mamasinin yarisi ile ev yemegini karistirabilirsin
    ama son olarakta sunu soyleyeyim ben yerinde olsam ,eve gelecek kopege 1 yasina kadar hattayi mumkunse 1.5 yasina kadar cok kaliteli bir mama ile beslerdim cunki bildigin gibi tavuk ve et fln onlarin buyumesi icin gereken her besini vermiyor
  • Dogrusu kaliteli kuru mamadir.
    Ev yemeği ile uygun oranları tutturmamış güç.

Yeri gelmisken bazı yabancı ve yerli forumlarda da konuşulan BARF dietinin ülkemiz acısından gerceklerini anlatmak çok önemli!!!

Kesinlikle BARF gibi çiğ et içeren dietleri deneyerek kendiniz, sevdikleriniz ve sokakta köpeğimizin dışkı artığı ile karsilasabilecek günahsızın saglıgını tehlikeye atmayın!!

Bu tarz doğal yasam fantazilerinde verilen çığ kırmızı Et'in içerisinde bulunabilicek E. granulosus veya multilocularis, köpeğimizin barsaginda türüne göre birkaç haftada erişkin, göz ile dışkısında fark edemeyebieceginiz kurt formuna gecer ve yumurta atmaya baslar.

Bu yumurtalar dışkı veya dışkı bulaşmış tüy, burun vs vasıtasıyla alınırsa alınan yola göre karaciğer veya akciğerinizde bu parazit, insanı ara konakci olarak kullanarak kist oluşumuna sebep verebilir. Tedavi olarak ilaç denenebilse de kesin tedavi yöntemi nisbeten büyük sayılabilecek cerrahi girişim ile kistin büyüklüğüne göre ilgili organın bir kısmını cikartmaktir.

Bu tarz çiğ et içeren dietler hayvan bakim, saglık ve kesim sonrası dikkatli kontrolün yapılabildiği bazı ingiltere gibi ada ulkeleri ve batı kaynaklı Yeni Zelanda gibi ülkelerde köpek sahipleri tarafından deneniyor. Ülkemizde ise hem hijyen şartları, hem kültürel hem de coğrafi olarak bu kist hidatigin önüne gecebilmek güç.

Bu tarz fantaziler ile kendiniz ve çevrenizin saglıgını tehlikeye atmayın!!

Ulkemız hidatik kıstın yerlesik olduğu bir coğrafyada olduğu için uluslararası literatürde de hidatik kist yayınlarının en çok yapıldığı ülke pozisyonunda.
    Ayrıntılı bilgi için pubmed'den "hydatid" olarak aratabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: mdcezir

Dogrusu kaliteli kuru mamadir.

Yeri gelmisken bazı yabancı ve yerli forumlarda da konuşulan BARF dietinin ülkemiz acısından gerceklerini anlatmak çok önemli!!!

Kesinlikle BARF gibi çiğ et içeren dietleri deneyerek kendiniz, sevdikleriniz ve sokakta köpeğimizin dışkı artığı ile karsilasabilecek günahsızın saglıgını tehlikeye atmayın!!

Bu tarz doğal yasam fantazilerinde verilen çığ kırmızı Et'in içerisinde bulunabilicek E. granulosus veya multilocularis, köpeğimizin barsaginda türüne göre birkaç haftada erişkin, göz ile dışkısında fark edemeyebieceginiz kurt formuna gecer ve yumurta atmaya baslar.

Bu yumurtalar dışkı veya dışkı bulaşmış tüy, burun vs vasıtasıyla alınırsa alınan yola göre karaciğer veya akciğerinizde bu parazit, insanı ara konakci olarak kullanarak kist oluşumuna sebep verebilir. Tedavi olarak ilaç denenebilse de kesin tedavi yöntemi nisbeten büyük sayılabilecek cerrahi girişim ile kistin büyüklüğüne göre ilgili organın bir kısmını cikartmaktir.

Bu tarz çiğ et içeren dietler hayvan bakim, saglık ve kesim sonrası dikkatli kontrolün yapılabildiği bazı ingiltere gibi ada ulkeleri ve batı kaynaklı Yeni Zelanda gibi ülkelerde köpek sahipleri tarafından deneniyor. Ülkemizde ise hem hijyen şartları, hem kültürel hem de coğrafi olarak bu kist hidatigin önüne gecebilmek güç.

Ulkemız hidatik kıstın yerlesik olduğu bir coğrafyada olduğu için uluslararası literatürde de hidatik kist yayınlarının en çok yapıldığı ülke pozisyonunda.

hocam kesinlikle sana katılıyorum.
    Maddi durumum mama için elverişli değil.Bu yüzden ev yemekleriyle besleyeceğim.Ama netten araştırıp özel yemeklere kesinlikle bakacağım.Hepiinize teşekkürler

• bende sibirya besliyorum paşam bana geldiğinde 1 buçuk aylıktı kuzu etli hills kullandım kalsiyum tozu vitamin sarımsak tableti falan bana bi ton şey aldırdılar onca param gitti hepsini düzenli kullandım mükemmel bi köpek çıktı ortaya ama bunların yerine kendinde çok yağlı baharatlı falan olmayan ev yemeği verirsen bi sorun olacağını sanmam ama yinede uzmanlar en azından ilk 3-4aylıkken kuru mama yada konserve verin diolar
  • Mama en mantıklısı. Hayvana ne yedireceğim sıkıntısı yok. Toplam hesaba vurunca mama daha ucuza geliyor. Hem hayvanın tüm ihtiyaçlarını içeriyor, hem de ek masrafı yok(Pişirme gibi)ç
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Salon hocam ekmek yeme dedi.
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • süpermarket maması verebilirsin bir sorun olmaz hepsi mama sonuçta besin değerlerine almadan bak ben süpermarket mamasına ilaç+yoğurt bazen ev yemeği karışık verdim 1.5 yaşında goldenim sağlık sorunu yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: mdcezir

Dogrusu kaliteli kuru mamadir.

çok iyi ve doğru açıklamışsınız.mama konusunda en uygunu bir veteriner kliniğine gidip kaliteli kuru mama almanız olacaktır.kesinlikle market maması almayın.bu mamalarla beslenen hayvanlarda özellikle deri problemleri başta olmak üzere birçok sağlık problemleri ortaya çıkar.

• arkadaşlar kuru mama diyorsunuz ama şöye bir kenara çekilip,bir dakika düşünüp o kuru mamalara bir uzaktan bakalım. o mamalarda hiç organik birşey var gibi görünüyor mu? Onlar tamamen fabrikasyon,içinde ne olduğu belli olmayan şeyler olan ürünler. İlaç gibi.Tabii bunu size söyleyen ben kedimi 10 yıl boyunca çoğunlukla kuru mama ile büyütmüş birisiyim. Ve sonunda şu an kanser. neden kanser oldu acaba? neden kanser oranı ev kedilerinde çok yüksek?köpeklerin durumunu araştırmadım. bilmiyorum.biz o tür yiyecekler yeseydik yaşayabilirmiydik? belki yaşardık ama sonunda ya kanser olurduk ya böbrek yetmezliği ya da başka bir şey.ben bütün bunları kedim kanser olduktan sonra düşünebilrdim. Sizleri de düşünmeye davet ediyorum. Birileri bu işlerden iyi para kazanıyor. hazır mama üret.kediler köpekler önemli hastalıklara yakalansın. sonra da tedavi et. ben kedimi aldığımda aynı anda sokakta da başka bir kedi var. aynı ayda doğdular. dışarıdaki sapasağlam. canavar gibi. benimki bitti. sadece mamaden demiyorum. aşılar,kızgınlık geçirici hormonlar,hepsi birlikte bu sonu hazırladılar. internette bir kedinin yada köpeğin doğal şekilde nasıl besleneceğine dair bir sürü bilgi var. onları inceleyip mamalarınızı kendinizin hazırlamanızı tavsiye ederim. yada en azından kısmen. zaten hazır mamaya bir başlarsanız çoğu zaman ona alışıyor ve başka birşey yemiyorlar. o nedenle belki baştan karıştırarak vermek lazım veya tümüyle kendi mamanızı. Biraz düşünmek ve biraz yorgunluk getirecek işler bunlar. bir arkadaşımın bir köpeği vardı. tamamen veteriner kontrolünde yaşadı ve tümüyle hazır mama ile. arada sırada kendi hazırladığı şeyleri veriyordu ama nadiren. o da kanserden öldü. Hadi allah kolaylık versin.

• quote:

Orijinalden alıntı: NIL2113

arkadaşlar kuru mama diyorsunuz ama şöye bir kenara çekilip,bir dakika düşünüp o kuru mamalara bir uzaktan bakalım. o mamalarda hiç organik birşey var gibi görünüyor mu? Onlar tamamen fabrikasyon,içinde ne olduğu belli olmayan şeyler olan ürünler. İlaç gibi.Tabii bunu size söyleyen ben kedimi 10 yıl boyunca çoğunlukla kuru mama ile büyütmüş birisiyim. Ve sonunda şu an kanser. neden kanser oldu acaba? neden kanser oranı ev kedilerinde çok yüksek?köpeklerin durumunu araştırmadım. bilmiyorum.biz o tür yiyecekler yeseydik yaşayabilirmiydik? belki yaşardık ama sonunda ya kanser olurduk ya böbrek yetmezliği ya da başka bir şey.ben bütün bunları kedim kanser olduktan sonra düşünebilrdim. Sizleri de düşünmeye davet ediyorum. Birileri bu işlerden iyi para kazanıyor. hazır mama üret.kediler köpekler önemli hastalıklara yakalansın. sonra da tedavi et. ben kedimi aldığımda aynı anda sokakta da başka bir kedi var. aynı ayda doğdular. dışarıdaki sapasağlam. canavar gibi. benimki bitti. sadece mamaden demiyorum. aşılar,kızgınlık geçirici hormonlar,hepsi birlikte bu sonu hazırladılar. internette bir kedinin yada köpeğin doğal şekilde nasıl besleneceğine dair bir sürü bilgi var. onları inceleyip mamalarınızı kendinizin hazırlamanızı tavsiye ederim. yada en azından kısmen. zaten hazır mamaya bir başlarsanız çoğu zaman ona alışıyor ve başka birşey yemiyorlar. o nedenle belki baştan karıştırarak vermek lazım veya tümüyle kendi mamanızı. Biraz düşünmek ve biraz yorgunluk getirecek işler bunlar. bir arkadaşımın bir köpeği vardı. tamamen veteriner kontrolünde yaşadı ve tümüyle hazır mama ile. arada sırada kendi hazırladığı şeyleri veriyordu ama nadiren. o da kanserden öldü. Hadi allah kolaylık versin.

birilerinin bu işlerden çok para kazandığı konusunda sizinle hemfikirim.eğer uygun ve dengeli bir diyet hazırlanacaksa tabiki en sağlıklısı doğal beslenmedir.ama dışarda sizin gördüğünüz sağlam kedilerin yaşları hakkında bir bilginiz varmı.yada dışarda yaşayan kedilerin ortalama yaşları hakkında bilginiz.insan ömrü uzadıkça uzayan ömrünün sonucu değişik hastalıkların çıkması doğal bişeydir.bu hayvanlar içinde geçerlidir.uzun yaşadıkça vucudun bazı organlarında yada hücrelerinde anormalleşmeler olacaktır.

• tabii ki şehir hayatında trafik kazaları filan çok oluyor. bu durum ortalama ömrü kısaltıyordur herhalde.trafik kazaları yada doğum sırasındaki ölümler hariç olmak üzere,mesela kediler ortalama ikinci aydan sonra eve alındığı için, 2 ay dan itibaren yaşayan kedilerin evde ve dışarıda yaşama oranlarına bakılsa nasıl bir sonuç çıkardı acaba?ldışarıdaki öbür kedi benimki ile yaşıt. ikisi de 11 yaşında. aklıbaşında bir kedi. trafik kazalarından korudu kendini..işin doğrusu kediler ve şehir hayatı meselesi çok karışık bir mevzu..
  • Su an cepten yazdığım için link veremiyorum ancak Hill's in bu konuda yapılmış calışması da var. Elbette firma hazırladığı için belki bazılarımızda suphe uyandirir ancak sonuçta kuru mama ile beslenen köpeklerin ömrünün daha uzun olduğunu göstermiş.

Eğer makaleyi bulabilirsem ilgili linki buraya da eklerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NIL2113

tabii ki şehir hayatında trafik kazaları filan çok oluyor. bu durum ortalama ömrü kısaltıyordur herhalde.trafik kazaları yada doğum sırasındaki ölümler hariç olmak üzere,mesela kediler ortalama ikinci aydan sonra eve alındığı için, 2 ay dan itibaren yaşayan kedilerin evde ve dışarıda yaşama oranlarına bakılsa nasıl bir sonuç çıkardı acaba?ldışarıdaki öbür kedi benimki ile yaşıt. ikisi de 11 yaşında. aklıbaşında bir kedi. trafik kazalarından korudu kendini..işin doğrusu kediler ve şehir hayatı meselesi çok karışık bir mevzu..

sadece 2 kedi arasında karşılaştırma yaparak genelleme yapmanız hatalı.benim kişisel gözlemin ve arkadaşlardan duyduklarım evde yaşayan kedilerin dışardaki hayvanlardan çok daha uzun ömürlü oldukları.bizim dışarda gördüğümüz gördüğümüz sağlıklı kediler toplam populasyonun bir kısmı.ya bu hayatta elenen diğer keediler.işte onları biz görüyoruz.basit bir göz enfeksiyonundan kör olan kediler,nezleden ölen kediler,ağızlarına kemik yada olta iğnesi batmış kediler,fare zehirinden zehirlenmiş kediler vs.doğal bir denge tutturulursa ve özen gösterilirse tabiki ev yemeklerinden yapılan bir diyet daha faydalıdır.ama kuru mamayı çok fazla ticari kaygıları olan insanların satmalarına rağmen kötülemekte bana mantıklı gelmiyor.kuru mamayla beslenip 18 hatta 20 yaşına gelmiş çok kedi gördüm.sokakta bu yaşına gelmiş kedi bulamazsınız

• Kuru fasulye iskembe ciger falan verde kopek kendine gelsin arada iskender ismarla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.