Şimdi Ara

Hazır benzin istasyonu işletme?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
3.965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aramızda bilgililer var mı , bi danışayım istedim.

Yakın bi arkadaşımın babasıyla amcasının ortak bi arazisi var alibeyköyde ve 20 yıl önce kiraya vermişler adamlarda orayı benzin istasyonu yapmışlar, total istasyonu. Arkadaşın dediğine göre işlek biyerde.

2016 da sözleşmeleri bitiyormuş, bunlarda yeniden kiraya vermeyi düşünmüşler, ilk olarakta 1 milyon gibi bi hava parası alacaklar, sonra ne kadar kira alırlar bilmiyorum. Bende arkadaşa manyaklık etmeyin, kiraya vereceğinize siz işletin, sonuçta adamlar o kadar para yatırıyolarsa oraya, demekki fazlasını kazanıyolar.
    Kimse nasıl işleteceğini bilmediği için ve dışarıdan bi işletecek adam getirsek bizi kazıklamaya çalışır diye korkuyolar o yüzden bu riske girmiyolar sanırım. Ben dedim bu kadar korkmaya gerek yok günlük çıkan benzinin mazotun fiyatı sisteme girer, ona göre kasaya giren paraya bakılır sıkıntı olmaz dedim. Arkadaşta şuan üni son sınıf öğrencisi, muhtemelen okulu 2 sene daha uzatacak, sen işlet dedim ona, bu kadar okumuşken diploma alayım diye düşünüyor.

İşin detayını inciğini cinciğini bilmediğim için belki dışarıdan kolay görmüşümdür. Ama mantıken düşündüğümde, o benzinci orda 20 senedir var, o yolu kullanan herkes orda benzinci olduğunu da biliyor. Yani müşteri sıkıntısı çekeceklerini sanmıyorum, kafamızdan ufak bi hesap yaptık, 100 liralık satışta 7 lira kar etse, dakikada 100 lira satsa 7 liradan saatte 420 tl, 10 saat böyle düşünsek bide yuvarlasak 5000 tl günlük, aylık 150 bin tl yapıyor. hadi en kötü 100bin kazansa, yıllık 1.2 milyon bunun yanında market gelirleri falanda var bide.

bilmiyorum yani, işi bilen biriyle konusmak lazımda onu da nerde bulacan, siz ne düşünüyosunuz bu konuda? mantıklı olan ne yapmak?

• Ne gerek bence uğraşmasın yattığı yerden kirasını alsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • %7 kazanç fazla sanırım. Benim arkadaşlarımın var petrol ofisi , işlekte bir yerde aylık gelirleri 30-40 bin tl fazlası olmuyor. Yerleri de kendilerinin arazisi falan. Ama girilirse o işe kaybın olmaz .
  • Dostum ist de yaklaşık 25 adet yerde benzin istasyonu ekspertizi yaptı. Bu isler kolay degil tanıdığım cok benzinlik istasyonu var hattabunlar arasında rahmetli adnan Şenses de vardı. Patronlar ile muhatap olunca çok sey öğrendim.

Önemli hususlar soyle. Bir kerem arsanizin benzinlik marina uygun olması lazım. Halihazirda isletiliyor olmasi bu imara sahip olduğunu gostermez. Ancak mevcut durumda kiracılar ruhsat almissa devam edilebilir. Epdk dan ruhsat almak size trilyona patlar. Bunun yaninda buyuksehirden onayda almaniz llazım

Ruhsati ve isletme defterini actiktan sonra mevcut dagiticilar ile intifa parasi yani hava parasi +komisyon icin goruseceksiniz.

Mesela shell size 5 yillik intifa parasini pesin 2 milyon dolar ve litre başı % 4 oraninda verebilir. Sadece örnek komisyon oranlari shel bp opet gibi sirketlerde % 4-5 iken ne idugu belirsiz starpet lukoil gibi sirketlerde % 8-9 arasi değişiyor. Ancak bunlarda intifa parasını düşük tutabilir bu anlasmaya birazda bağlı.

Konuma bağlı olarak günlük satış rakamlariniz önemlidir. Mesela gunluk 10.000 litre benzin satan ile 40.000 litre benzin satan yer aradinda dunya fark var. Ekspertizini yaptığım çoğu firma bana acik mizanlarini ve bilancolarini gondermemistir.

Son olarak akaryakit sektörü g.dogularin eline geçti. Biraz sizi tehdit edebilirler. Arkaniz saglam olmali.

• işte bu tarz şeyleri bilmek güzel, bunları bilmeden böyle işlere girilmez, internete yazıncada direk karşımıza çıkan bilgiler değil bunlar. sonuçta bu işe girilcekse önce bi ön araştırılma yapılır, kafaya yatarsa detaylı bi araştırmaya girilir, kafaya yatmazsada verir kiraya keyfine bakar. ben arkadaşıda bilgilendireyim bu konuda, ona göre hareket etsinler
  • En önemli husus kiracinizin bulunduğu petrol istasyon müdürü ile aranizi sıkı tutun. Günlük ort. Benzin mazot ve lpg de satis rakamlarini ogrenin. Istasyonda kac adet tank oldugu ada ve pompa sayisida onemli. Market gelirleri bulunduğu yere göre önemli gelir kalemi olabilir.

Isletme net kazancini hesap ettikten sonra giderleri ciktiktan sonra bu işe degermi degmezmi incelemek lazim.

Bence yapacaginiz en iyi is isin ehli insanlara bir fizibilite raporu cikarttirmaktir. Yanliz kiraci buna kesin karşı cikar

• bunları sordurmak lazım aynen, en temizi gizlice yapmak lazım, sonucta devralınırsa adamda işine devam eder, belki ufak bi zamla da müjde verilebilir ki bilgi versin

sağolun hocam tavsiyeleriniz için
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hersyi gecin yukarida arkadas cok guzel soylemis.

"Arkaniz cok saglam olmali"

Cunku isin basina gectiginizde ilk misafiriniz tehtit etmek icin gelenler olacaktir.

• Arkası sağlam olmadanda bu iş yapılabilir her ticari işletmenin düşmanı rakibi vs olacaktır. Siz kiracıyı çıkartığınız zaman olduğu gibi benzin istasyonu size geçmez, yapılan sözleşmeye bağlı olarak adamlar kurdukları tesisi söküp gidebilirler. Gitmeseler bile istasyonun işletmecisi değişeceği için akaryakıt firması ile tekrardan sözleşme ve gerekli ruhsatların alınması gerekir. Yukarıda arkadaş belirtmiş günlük satış miktarlarını incelesinler, çevredeki insanların genellikle hangi akaryakıtı tercih ettiğini araştırsınlar. Detaylı maliyet analizden sonra eğer ellerinde yeterli para miktarı varsa profesyonel yardım alarak son kararlarını verirler.
  • Akrabamın 3 tane benzinliği var. Şimdiki aklım olsa başka bi iş yapardım diyo. Çok sıkıntılı bi iş miş.
  • Bunu foruma soracak durumdaysanız sakın bulaşmayın

• Bence adamların başını yakacaksınız

• Kiraladığınız adam bence sıkıntı çıkarır.Çünkü oradaki petrol istasyonunu o sürede markalaştırmış.Daimi müşterileri kurulu düzeni falan var.
  • Bilinmeyen bir işe bulaşmak kadar riskli ve amerikayı yeniden keşfetmek gibi zor bir iş yoktur emin olabilirsiniz. Bence hiç girmeyin, hiç bilmediğiniz bir işe. Ayrıca şu korkutma falan hikayelerini de bi geçicekler. Korkak insanlar yüzünden o mafyavari insanlar kendilerini birşey sanıyorlar. Korktuğunuzu anladıkları an birdaha yakayı elden kurtaramazsınız. İlla ki o tipler yoklayacaktır müessesenizi ama papuç bırakmayacaksınız. Hangi yüzyılda yaşıyoruz? Onunda bir canı var sizinde. Allah ona da vermiş sanada. Kim kimin elinde kalırsa artık. Haraç yedirmek kadar karaktersiz birşey yoktur. Orası insanın namusu, iş yeri. Bugüne kadar ne benden ne ailemden tek kişi tek kuruş yiyebilmiş değildir ki bilenler bilir tekstil piyasası en kirli piyasa bu işler açısından. O yüzden o konuda korkusuzsan eğer hiç sıkıntı olmaz. Böylelerine kimse saha bırakmamalı bize de gelen çok oluyordu, sonra herkes tanıdı orası ayrı. Sağlıcakla kalın, hakkınızda hayırlısı...

• Kira uzerinden degil de ortaklik uzerinden anlasma dusunebilirsiniz. Benzin vs satisi cok iyi kontrol ediliyor vergi dolayisiyla. Size yamuk yapamazlar. Sirket ortaklifgindan bahsetmiyorum. Ciro uzerinden %2 gibi birseyde anlasabilirsiniz.

• Arkan olacak ilk

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.