Şimdi Ara

Hayvanların Gözü Kaç MP Dir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
10.427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar insan gözü kaç mp dir bunu tartıştık görüşler bildirdik,hayvanların gözü kaç mp dir insanların gözü ile ayni değillerdir insanlardan çok iyi görenler var gece görüşü iyi olan hayvanlar var bunlar nasıl oluyorda gece görebiliyor insanda et kemik hayvanlarda özel bir lens kullanmıyorlar insanlar kullandığı halde hayvanlar kadar göremiyoruz. aklıma gelen bunlar unuttuklarımı ekleyin lütfen
  • hayvanların gözü kaç mp
  • hayvanların gözünün perde hızı kaçtır
  • minumum lux değeri kaçtır
  • en yakın görüş mesefesi kaçtır
  • kaç km görebilirler net olarak

• sony kamera hayvan türlerine göre değişir herhalde uçanlar'da kartal atmaca keskin gözleri var.
    hangi hayvan?
  • genel anlamda sormuştum her türlü hayvanın bilgisini verebiliriz.uçanlar ayrıgörüş keskinliğivar satte120km hız yapanların ayrı bir görüş keskinliği.araba ile 120km hız yaparken yola baksan net göremiyorsun hız arttık sıra netlik gidiyor çıtalar bildiğim kadarı ile 120 km hız yapıyor bu hızda nasıl görüyor
  • uçakta 400-500km ile giderken aşağıyı görebiliyoruz. Allahın yapısı henüz anlayan yok
  • Atın ki 8mpx
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar göremeyen hayvanlarda var bunu yazmıştım ama sildim bizi ilglendiren görüp görmemesi değil ilk mesajdaki sorulara cevap bulmaktır bizleri ilgilendiren hayvanların gözü kaç mp ve diğer detaylarıdır fotoğraf makinası veya kamerlalarla karşılaştırma yapacağız.gece görüş dürbünü var ama tam net göremiyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: musyun

Atın ki 8mpx

ilk cevap geldi 8mp iyi yiyeceğini net olarak görebilirler acaba geniş açısı kaç olabilir çok olduğundan at gözlüğü takıyorlar geniş açıyı daraltmak için,ileriyi iyi görsün diye
  • yalnız her insanın görüş açısı aynı değil.
    http://www.vidivodo.com/313426/goz-sovu
  • atların odağını 10-18 mm olarak biliyorum

quote:

Orijinalden alıntı: sony kamera

quote:

Orijinalden alıntı: musyun

Atın ki 8mpx

ilk cevap geldi 8mp iyi yiyeceğini net olarak görebilirler acaba geniş açısı kaç olabilir çok olduğundan at gözlüğü takıyorlar geniş açıyı daraltmak için,ileriyi iyi görsün diye

• Kartalın gözü 300 dercelik geniş açıya sahiptir istediği görüntüyü altı ile sekiz misli büyütebilirmuş. 4.500 m yukarıdan uçarken otuzbin bir hektarlık alanı tarayabiliyor ve 1500 m otların arsına saklanan tavşanı görebiliyormuş
  • kara sineğin iki gözündeki duyu hücresi sayısı yaklaşık 48.000 kadarmış.saniyede 100 görüntü algılayabiliyor.ve kara sineğin gözü 4.00 küçük göz(ommatid)den oluşur karasinek bu gözleri oynatma yeteneğine sahipher ommatidin yüzü farklı bir yöne dönük olduğu için kara sinekler önünü,arkasını, sağını,solunu, üstünü,altını görebiliyormuş ve 360 derecelik bir açıyla çevresini algılıyor.buna rağmen kara sineği yakalayabiliyorum canlı.sivrileride havada uçarken yakaladım çok kez

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sony kamera -- 30 Aralık 2009; 22:22:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sony kamera

Kartalın gözü 300 dercelik geniş açıya sahiptir istediği görüntüyü altı ile sekiz misli büyütebilirmuş. 4.500 m yukarıdan uçarken otuzbin bir hektarlık alanı tarayabiliyor ve 1500 m otların arsına saklanan tavşanı görebiliyormuş
  • kara sineğin iki gözündeki duyu hücresi sayısı yaklaşık 48.000 kadarmış.saniyede 100 görüntü algılayabiliyor.ve kara sineğin gözü 4.00 küçük göz(ommatid)den oluşur karasinek bu gözleri oynatma yeteneğine sahipher ommatidin yüzü farklı bir yöne dönük olduğu için kara sinekler önünü,arkasını, sağını,solunu, üstünü,altını görebiliyormuş ve 360 derecelik bir açıyla çevresini algılıyor.buna rağmen kara sineği yakalayabiliyorum canlı.sivrileride havada uçarken yakaladım çok kez

• senden korkmaya başladım valla bu ilginç konu nerden geldi aklına

• KcRasco benden neden korkuyorsunki bu kadar korkunçmuyuz.insanların gözü kaçmp diye sorulmuş .aklıma hayvanların gözü kaç mp diye sormak geldi
  • quote:

Orijinalden alıntı: yimust

uçakta 400-500km ile giderken aşağıyı görebiliyoruz. Allahın yapısı henüz anlayan yok

Odaklanan mesafe arttıkça odaklanmayı gerektiren süreç düşer, aynı hızla 10-15 metreyi bırak 100 metreyi görmemiz imkansız mesela...

En yakın misal; arabayla giderken uzaktaki dağları rahat görürsün fakat camdan dışarı baktığında en yakınındaki asfaltı göremezsin tam manasıyla.
  • Senin butun hayvanlari bir tutman cok yanlis mesela.
    2. olarak hayvanlar icin bu degerleri anlamak cok cok zor. Insanlar icin yapilan arastirmalar hep arastirmacilarin gozleri ile yapiliyor. Hayvanlar icin bu kolay degil.
    3. olarak da yarasanin gozleri QVGA'mis.
  • konuyu hortlatmak istemiyorum ama henüz tam olarak bilgilendirici bir yorum gelmemiş hayvanların gözü kaç mp olduğuna dair.tabii bu arada bende konuyu yıllar sonra hatırlayıp bakıyorum unutkan biriyimde
  • Hayvan türlerine göre gözlerde de anatomik değişiklikler bulunuyor ve bu da görüşe büyük etki ediyor. Bunu kaç mp diye sorgulamak bence uygun değil ve bütün hayvanları tek tek incelemek gerekir. Örneğin kedilerde tapetum lucidum denen tabaka sayesinde (aynalı bir yapı ışığı çoğaltıyor) bu sayede geceleri görüşleri artıyor. Gece gözlerine ışık gelince parlayan da bu tabaka. Atlatın görüş ünde ise monoocular ve biocular görüşe sahipler bu da görüş açılarını epey arttırıyor. Kerkenezlerin gözleri ise uv algılamaya sahip böylece uv içeren idrarları daha belirgin görerek avının izini sürebiliyor. Bunları sayfalarca uzatabiliriz ama genel olarak hayvanların yaşam alanında özelliklerine göre yapı kazandıkları gözleniyor. Bazı hayvanlarda şekli algılayan hücreler daha fazla iken bazıların da ise rengi algılayanlar daha fazla olabiliyor. Renklerin tonlarını görme farklılıklarıda var örneğin kırmızı renk kopekler için tehtit unsuru olabiliyor. Mavi renkleri daha iyi görebiliyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Oculomotorius

Hayvan türlerine göre gözlerde de anatomik değişiklikler bulunuyor ve bu da görüşe büyük etki ediyor. Bunu kaç mp diye sorgulamak bence uygun değil ve bütün hayvanları tek tek incelemek gerekir. Örneğin kedilerde tapetum lucidum denen tabaka sayesinde (aynalı bir yapı ışığı çoğaltıyor) bu sayede geceleri görüşleri artıyor. Gece gözlerine ışık gelince parlayan da bu tabaka. Atlatın görüş ünde ise monoocular ve biocular görüşe sahipler bu da görüş açılarını epey arttırıyor. Kerkenezlerin gözleri ise uv algılamaya sahip böylece uv içeren idrarları daha belirgin görerek avının izini sürebiliyor. Bunları sayfalarca uzatabiliriz ama genel olarak hayvanların yaşam alanında özelliklerine göre yapı kazandıkları gözleniyor. Bazı hayvanlarda şekli algılayan hücreler daha fazla iken bazıların da ise rengi algılayanlar daha fazla olabiliyor. Renklerin tonlarını görme farklılıklarıda var örneğin kırmızı renk kopekler için tehtit unsuru olabiliyor. Mavi renkleri daha iyi görebiliyorlar.

sorgulamak uygun değil biliyorum ama aslında benim öğrenmek istediğim şu örneğin bir kartalın gözüne eşdeğer bir kamera olsaydı bu kamerayla kaç mp foto çekebilirdik ve diğer teknik detaylar ne olurdu.bir diğer örnek bir kedinin gözüne eşdeğer bir kamera olsaydı karanlıkta çekeceği resim nasıl olurdu

• ahiret soruları vol5565615543201.Bence mpiksel gibi bir olay yok film gibi negatif
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.